Imam jedan malo veci problem. U poslednjih par meseci motor je poceo malo vise da trosi ulje. Oko 1-1.5l na 1000km. Ono sto je meni i nekim mehanicarima cudno je da nemam plavi dim da izlazi iz auspuha. Kad ga vozim normalno iza mene u retrovizor vidim malo crnkastog dima ali kad mu pritisnem gas i sacekam da turbina krene da radi svoje na iznad 3000rpm to je takav crni chur pozadi da ja mislim da onaj iza mene u tom trenutku nista ne vidi. Prava dimna zavesa. Pre dva meseca je merena kompresija i bila je ujednacena izmedju 20 i 21bar na svim cilindrima. S paljenjem automobila nemam nikakvih problema ni leti ni zimi. Uvek iz prve i max posle 1-2sec verglanja. Na otvorenim putevima trosi oko 5.5l/100km a po gradu ide oko 8.5-9l. Primetio sam isto da kad ga duze teram u visim obrtajima (gas u patos) na nekim brdima (npr. Nis - Knjazevac) zna da popije i npr. 0.5l ulja na samo 140km.
Interesuje me da li mi se priblizava ono neminovno (generalka) ili je mozda u pitanju neka glupost?
Interesuje me da li mi se priblizava ono neminovno (generalka) ili je mozda u pitanju neka glupost?
Comment