1.9dCi secka u 1. i 2. brzini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

1.9dCi secka u 1. i 2. brzini

Pozdrav svima! Uglavnom sam aktivan u Renault klanu ali imam potrebu da i Vi iz ostalih suparnickih klanova pokazete malo dobre volje.
    Imam Lagunu 1.9 dCi 88kw, 2002god. Pre izvesnog vremena, otprilike ima negde oko 6meseci primetio sam da mi auto secka u 1. i 2. brzini. Kao da ima neku knedlu koja se javi u rasponu od 1700-2000 obrtaja. Secne na tren i posle nastavi normalno da ubrzava. Ne desava se svaki put ali na primer od 10 polazaka sa semafora desi se 7 puta. Moj subjektivni utisak je da nije bitno da li se krece i ubrzava penzionerski ili malo zustrije, i takodje i to da je izrazenije dok je motor hladan, mada za ovo poslednje nisam siguran. Ta seckanja nisu jaka tj. ne osecaju se od strane ostalih putnika ali onaj ko vozi i ima imalo sluha oseca. Sto se samog ponasanja motora u voznji tice nemam zamerki. Auto vuce, pali iz prve, dimi prosecno za auto tog godista i kilometraze (ne znam tacno kolika je ali cenim da ima preko 200k km), u gradu po najvecim guzvama i kratkim relacijama trosi 8-8.5lit. Pre dve nedelje sam radio mali servis, ulja je potrosio skoro dve crtice na meracu za 10k km. Turbina je prosle godine remontovana. Mirno radi, ne trese, drzi konstantan broj obrtaja na leru itd. Prosle godine je takodje radjen i veliki servis.
    Imate li ideju sta moze biti u pitanju!? Inace cekam majstora da se vrati sa odmora pa da malo pogledamo o cemu se radi, a do tada ako mogu na ovaj nacin da eventualno saznam o cemu je rec. Hvala unapred svima!
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

Re: 1.9dCi secka u 1. i 2. brzini

jel vozis iskljucivo po gradu ili imas i otvoren put?

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

90% grad Isao sam prosle nedelje za kraljevo i nazad pa eto kao malo otvorenog puta, doduse ibarskom. Super ide, nije seckao ali cim krene konstantno 1-2 po gradu ja to pocnem da osecam.

Comment

• mrki
        CBC Senator XXL
        • 08.11.2006
        • 550
        • nis, serbia

gradska voznja unistava motor.
        ja uglavnom vozim otvorenim putem.
        kad sam kupio auto, imao sam problem sa diznama (nepravilan rad u leru i knedla u 2.brzini, kao turbo rupa), ali na otvorenom putu mi je prodisao auto.
        nije lose da sa vremena na vreme, poteras auto malo van grada.
        e sad, seckanje mi najvishe lici na struju, ali onako laicki.

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Mrki je u pravu.Mora da se sa vremena na vreme produva motor...preporuka brdo majstora,a i ne valja da stoji puno u leru.Mozes da ocistis dizne,egr....opet ces imati probleme i dimice ti,ako se vozi puno po gradu.

Comment

Working...
          X