Toledo TDI pada snaga???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Toledo TDI pada snaga???

Evo ovako ... Vozim ja i odjednom motor izgubi mnogo snage, recimo ako sam na autoputu, 5. brzina i pun gas, znaci do DASKE jedva drzi 110-120kmh!!! Kad sam u gradu, kad se to desi mogu do daske da pretiskam gas ali nikakvo ubrzanje niti bilo sta, samo cujem kako se motor ili gusi ili nesto ...
    E to se desava ponekad, znaci nije nonstop tako nego samo ponekad. A ukoliko ukljucim klimu (posto je manuelna), auto odmah dobije snagu koju i treba da ima pa prosto poleti ...

Jel znate sta je to? Da li dovod goriva? Ili mozda vazduha u motor? Prerpostavljam da sa CPU nije problem jer verovatno bi svo vreme auto bio bez snage ...

Inace u pitanju je Seat Toledo 1.9TDI(110ks), kraj 98god, full oprema.
  • maki
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 878
    • Budva, CG

ti simptomi ukazuju da ti se zacepi dizna u nekim trenutcima pa neradi 1 cilindar,ali ako ima neke veze sa tim dugmetom od klime,kad ukljucis klimu auto proradi onda je nesto sa elektronikom
    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

Mozda je otisao mjerac protoka zraka, al sad ne znam kako to moze imati veze sa klimom?!

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

I meni isto lici na protokomer,ali klima mi nije jasna?
        Power of dreams !!!

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Elektronika, mozhda kondenzacija na nekom osigurachu/kontaktu, slab kontakt ili nestha slichno, ali definitivno elektronika. Pre svega shto klima nema nikakve veze (tj. ne bi trebalo da ima) sa radom motora kad je iskljuchena, a shto se ponashanja u vozhnji tiche trebalo bi da ukljuchivanjem gubish snagu, dok je kod tebe suprotno... Kad mehanika zahebe onda je to uglavnom to, il' radi il' ne radi, ovakvi simptomi (samo ponekad, nije stalno) ukazuju na "ludovanje" elektronike. Odguraj auto na dijagnozu. Ja bih tako postupio...

Pozz =]
          http://www.bmw.tv

Comment

• 24v
            CBC Senator XXL
            • 11.12.2004
            • 479
            • Beograd, Karaburma

Proveri da li ti rade oba stop svetla...bilo je i takvih slucajeva.

Ako ne rade stopaljke kompjuter kapira da mu drzis kocnicu jer mu je prekinuto el kolo (koje je zatvorenog tipa) kada mu crkne sijalica.

Proveri nista ne kosta
            I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

Zdravo, evo mene posle par dana, imao sam neke obaveze pa nisam ni stigao da pogledam odgovore.

Kao sto je rekao 16v, stvarno mi svetli desna stop sijalica, to sam primetio pre neki dan pa mi nije bilo jasno zbog cega, al zbog ne dostatka vremena nisam stigao ni da razmisljam o tome dok sad nisam procitao post. Znaci gori mi sa desne strane non-stop, ove ostale su ok valjda. Mada me to sa padanjem snage zadnjih par dana nije ni ********lo ... ali opet cudna je ta elektronika...

Znaci sta mu je sad ciniti? Na dijagnozu ?

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Ma, kakva dijagnoza elektronike, ako je vec tako banalno nemoj da dozvolish da te "oderu" na test-kompjuteru...

Nego, lepo zameni celu "sholju" na tom zadnjem shtopu, verovatno je ona riknula... Pre svega proveri osigurache, mada je verovatno kvar u kontaktu "sholje" u koju nalezhe sijalica.

Pozz
                http://www.bmw.tv

Comment

• 75ts
                  CBC Senator XXL
                  • 28.04.2005
                  • 651
                  • Beograd-Mirijevo

Meni se na Golfu IV 1.9 TDI, desavalao da izgubi snagu, pa dobije ali je isao i do 150 samo mu je trebalo mnogo vise vremena da dostigne tu brzinu. Na kraju se ispostavili da ne valja (valjda se zove EGR) ventil na turbini, od kad je to zamenjeno sve OK.

Comment

Pa proverio sam svetlo nije do njega ...
                    Pogledacu taj EGR sta god da je.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

idi u servis da ti gotovo iskljuce EGR (softverski se radi, ECU)- poznata konstrukcion a greska VWa na vecini TDI motora.

nema trajnog popravka, urodjena mana ali se moze ublaziti posledica.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

koliko je poguban po motor postupak gasenja EGR-a na TDI motorima?
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

to ga vraca u zivot, inace je mrtav
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

EGR ne radi nista drugo osim ciscenja izduvnih gasova. Navodno, ima i malog uticaja na potrosnju jer poboljsava sagorevanje ubacivanjem male kolicine vec sagorelih gasova (?). Doduse ovo vazi za benzince. Meni posledica nema posle 3-4 godine, koliko vec ima kako sam blankirao tupana
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

EGR ne radi nista drugo osim ciscenja izduvnih gasova.
                              Postoje verzije EGR sistema gdje kontrola ispusnih plinova nije jedina funkcija.

Navodno, ima i malog uticaja na potrosnju jer poboljsava sagorevanje ubacivanjem male kolicine vec sagorelih gasova (?).
                              Stednja goriva se ne epostize na gore opisani nacin.

Comment

Working...
                              X