Naime,svi mehanicari sa kojima sam razgovarao tvrde da euro dizel isusuje pumpu visokog pritiska i da zbog toga treba na jedan rezervoar ed-a nasuti 1/2l dvotaktol ulja...takodje tvrde da ed nepovoljno utice na turbinu...na pitanje kako to ed isusuje pumpu i zasto nepovoljno utice na turbinu,kad se vec turbina podmazuje uljem,nisam dobio odgovor...molio bih da mi neko ko se razume pojasni stvari...unapred hvala
Malo pitanje za velike majstore
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Malo pitanje za velike majstore
prilikom upotrebe ED preko zime imao sam problem da je probila nafta na pumpi,kasnije kad sam koristio D2 to curenje je prestalo.sad više ni u ludilu ne bi sipao eurodiesel .naravno u pitanju je dizel starije konstrukcije sa indirektnim ubrizgavanjem.
kako,zašto nemam odgovor.
između turbine i goriva ne vidim vezu,dal je možda u pitanju veća temperatura izduvnih gasova kod ED,mada sumnjam.
-
-
Re: Malo pitanje za velike majstore
viewtopic.php?f=337&t=28420
viewtopic.php?f=7&t=35772&p=625949&hilit=dvotaktol #p625949
viewtopic.php?f=358&t=37617&p=648322&hilit=dvotakt ol#p648322
.....
Originally posted by 206E to niko ne zna, zasto se sipa taj dvotaktol, ali svi mudruju k'o raketni naucnici...
Ako auto fabricki trosi D2, i preporuka je da se sipa to gorivo, onda nema potrebe da se sipa dvotaktoj jer je D2 jako masan sam po sebi. A posto ga na nasim pumpama normalno ima, sipas D2 i nema potrebe za dvotaktolom ili bilo kojim drugim aditivom.
Kome auto fabricki trosi Eurodizel, znaci da je motor prilagodjen radu na Eurodizel i ne zahteva nemo mascenje smese dvotaktolom - znaci sipas Eurodizel, i opet ni tu nema potrebe za dvotaktolom. Stavise, dvotaktol u pumpu visokog pritiska i piezo dizne na EuD motore - pa bolje odmah sipajte pesak u gorivo, da ga brze ubijete...
E sad, koja je, pored gore navedenog, logika pojedinaca koji izmisljaju toplu vodu i sipaju dvotaktol u dizel, ja zaista ne znam.
Jedino ako neko ko treba da sipa D2 iz nekog razloga hoce da koristi eurodizel, sam po sebi skuplje gorivo, pa jos i da placa za dvotaktol kojim mu unistava kvalitet i cistocu za koju je dodatno platio - ali ja zaista nemam pojma zasto bi iko radio tako nesto.
Toliko o tome, po stoti put...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
Comment