Espace 2.1td 95god, 68kw, beli dim ujutru

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • espace2beograd
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 149
    • Pančevo
    • Golf 7 81kw

Espace 2.1td 95god, 68kw, beli dim ujutru

Imam problem sa mojim renoom.
    Motor nije ni los a nije ni mnogo dobar, pali normalno, ne dimi u voznji, ne trosi ulje, ne stvara pritisak u vodi i ne trosi vodu ali duva po malo.
    Problem je u jutarnjem paljenju. Upali on dobro ali dimi beli dim kada radi na leru i to traje jedno 10 minuta a motor pri tome trokira. Kada se zagreje motor lepse radi ali kao da svake trece sekunde zatrokira. A kada se ujutru upali i dignu obrtaji na 2000 bilo kakav dim se gubi i ostavim ga na tom gasu jedno minut, pustim gas i on radi normalno bez ikakvog dima.
    Menjao sam dizne(stavljene nove), promenio filter za naftu, fals vazduha nema.
    Neznam gde je problem a nervira me da mu drzim gas kad god je hladan motor(sramota je), dali da sumnjam na pumpu, na mozda los ugao paljenja ili neznam sta
    Sa novim diznama nista nisam dobio, potpuno isto kao i sa mojim starim diznama. I pre sam vozio dizele i taj beli dim mi se javljao samo kada je veliki minus.
    Molim za neki predlog, sugestiju sta dalje da radim!
  • Goran
    Moderator
    • 06.10.2004
    • 535
    • Vrbas

Re: Espace 2.1td 95god, 68kw, beli dim ujutru

pomeri paljenje u ranije
    Originally posted by Dora
    Banovao me Goran
    Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

..nije ti dosta dizela,more....sorry za off,pomeri paljenje ili proveri aktivaciju KSB,mislim da je kod njega boschovo ubrizgavanje...

Comment

• espace2beograd
        CBC Veteran
        • 06.10.2010
        • 149
        • Pančevo
        • Golf 7 81kw

Aktivacija KSB? Neznam sta je to ali pretpostavljam da je sauh. On je automatski i radi ali je neka oprugica sto bi trebala da ga vrati pukla pa ga nekad ne vrati i moram sam, a probao sam i da ga kada se aktivira vratim odmah ali nista mi to ne menja samo le malo ler podigne a motor i dalje isto trokira kao da sam samo pojacao malo ler.
        Paljenje bi pomerio sam ali je malo nezgodno zbog toga sto je treci sraf od pumpe ispod poklopca zupcastog kaisa. Da bi se poklopac skinuo moram da skinem dva kaisa(za servo,alternator i za vodenu pumpu).
        Dali je ranije paljenje ako gornji kraj pumpe pomerim ka motoru?
        Danas mu se meri kompresija pa ako je losa moze li da bude moj problem i do toga? Ako je na nekom cilindru losija nego na ostalima dali da sipam ulje u cilindar pa da ponovo premerim(tako sam negde na forumu procitao) i ustanovim dali je karika ili ventil neki los?

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

..ne bi nikako trebalo da moras sve to skidati za prilaz trecem srafu,kod Renoa je i on spolja,samo treba "kifla" kljuc...ksb jeste elektrohidraulicni sauh,to sa kratkom sajlicom nije sauh vec brzi ler...ne vidim na slici koji je tip sauha,da li je sa termodilatacionim elementom ili sa ventilom,no svakako treba da imas jos malo "struje" sa strane pumpe..paljenje je ranije ako je gurnes ka bloku..uslikaj bolje samu pumpu pa cu ti objasniti kako da ispitas sauh,pod uslovom da je sam sistem ispravan..

Comment

• espace2beograd
            CBC Veteran
            • 06.10.2010
            • 149
            • Pančevo
            • Golf 7 81kw

Dizne pre remonta ta treca isto tako bila crna, to je bilo pre nedelju dana. Kada su stvljene druge opet je ta treca crna. Skidso sam je jer sam merio kompresiju jutros na hladan motor, a rekao bi ja da ne radi dizna ali kad joj odvrnem cevku za gorivo motor dosta promeni rad, vidi se da radi na tri klipa.
            Kompresija juce na vruc i jutros na hladan motor ista.
            Vrednosti koje dobijam posle 2-3 sekunde verglanja su:
            1. 15
            2. 9,5
            3. 15
            4. 15
            Posle 5-6 sekundi verglanja:
            1. 20
            2. 15
            3. 20
            4. 20
            Merio sam sa sumnjivim instrumentom rucne izrade koji na sebi ima nepovratni ventil , taj lik mi je rekao da ispod 18 nece ni upaliti.A meri samo do 25.
            Dieselman hvala ti na pomoci, citao sam dosta tvojih postova i vidim da se odlicno razumes u masinerije. Uslikao sam i pumpu

Comment

• espace2beograd
              CBC Veteran
              • 06.10.2010
              • 149
              • Pančevo
              • Golf 7 81kw

Da zaboravio sam da kazem da mi je procurela nafta na onoj osovini gde se daje gas i to kada sam drukalicom posle merenja kompresije pumpao. Toje tako curelo kada sam ga upalio jedno 5 minuta i prestalo(po kapljica u sekundi). Ne verujem da se namestilo samo od sebe

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Problematicna kompresija na drugom,moguci izvor problema.Jos curenje na osovinici gasa moze uzrokovati vracanju nafte u rezervoar i otezanom paljenju.To sto u radu ne curi vise,ne mora da znaci da ce dihtovati i dok je ugasen.Privremeno resenje ti je poseta bosisti da sredi tu osovinicu i da pomeri paljenje ,malo ka ranijem.Verovatno ce dati rezultata do prvih vecih mrazeva.Sve u svemu,rekao bih da je motor na izdisaju.

Comment

• espace2beograd
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2010
                  • 149
                  • Pančevo
                  • Golf 7 81kw

Nisam veliki strucnjak ali po malo cackam, razumem se dosta i sebi mogu da odradim po neku sitnicu ali samo toliko.
                  To sa osovinicom je problem koji se danas tek pojavio. Pomerio sam paljenje na ranije, auto radi malo tvrdje a radio je mekano kao da nije benzinac. Sa starim paljenjem nije bilo crnog dima vec kad se turira malo sivog. Sada je taj dim crn, nije da ne dimi, dimi onako ali ja mislim da to nije mnogo.
                  Sada kad je hladan(pre je kad se ohladi jedno 2-3 sata) ne trokira kao pre na jedno svake tri sekunde i sto mi je mnogo vaznije ne dimi na leru kada se upali niti trokira.
                  Videcemo jos sutra ujutru kako ce da dimi, po meni bi bilo normalno sa takvom kompresijom na drugom cilindru da dimi jedno 3-4 sekunde pa da prestane a ja mislim da ce tako i biti.
                  Neznam sta da radim sa tom osovinicom, ja sam to rasturio i jedva sastavio da bude kao pre ali nista i dalje kaplje, ne mnogo ali onako. Dali postoji neki nacin da se to privremeno nekako resi ili bas mora kod bosiste. Ako mora dali on treba da skine pumpu pa da to sredi ili moze tako na licu mesta?

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Ako si vec skidao poklopac sa osovinicom,sto nisi zamenio samo gumicu,verovatno bi resio problem curenja

Comment

• espace2beograd
                      CBC Veteran
                      • 06.10.2010
                      • 149
                      • Pančevo
                      • Golf 7 81kw

Nisam rasturao pumpu samo sam otkacio sajlu gasa i skinuo onu polugu sto dodje na osovinici i onaj deo sa oprugom, tako da je ostala samo osovinica koja viri iz pumpe. Mislio sam da cu videti nekakvu gumicu i moci nekako da skinem osovinicu ali nisam hteo jos vise da pokvarim. Osovinica na gore cini mi se da nemoze da izadje a mogu da je pritisnem na dole. Verovatno cu kupiti drugi motor sa sve turbinom, bos pumpom i agregatima imam jednu povoljnu ponudu a kaze da je motor presao 130000 i da je kao nov, da nema da duva ni malo. Motor je na renou 21 idem sutra da ga vidim kakav je i kako radi pa ako da bog i da ga pazarim da se ne zezam vise

Comment

• espace2beograd
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2010
                        • 149
                        • Pančevo
                        • Golf 7 81kw

Dali neko moze da mi kaze kako da znam da nisam preterao sa ranijim paljenjem, odnosno da sada nije na mnogo ranijem paljenju?

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Znaces ako u dodavanja gasa,u voznji,ne cujes ni malo da cekica

Comment

• espace2beograd
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 149
                            • Pančevo
                            • Golf 7 81kw

Do sada sa starim paljenjem kako je bil pre nego sto sam danas nastelovao samo u leru se culo da je dizel a pod gasom se nije mogao prepoznati. Sada se u leru cuje da dosta cekica, ne mnogo zato sto sam ga na pumpi doveo do tacke kada otprilike i pocinje da se cuje tako a na jos ranijem paljenju jos vise je cekicao.
                            Nisam ga jos provozao zato sto mi je procurela nafta, lepo prima gas sada dok stoji, isto kao i pre samo sto sada kada se isturira dim je crn a ranije je bio siv.
                            Videcu jos sutra ujutru dali ce da trokira i izbacuje beli dim.
                            Dali je moguce da mi ona dizna crni na trecem cilindru zato sto je losa bakarna podloska(nisam je gledao) a majstor koji je radio dizne mi ih nije promenio niti ih vadio da ih ocisti.

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

..bice da si malo presolio paljenje ...vrati malo...do osovinice gasa se dolazi tako kako si krenuo,samo se jos skine poklopac i izbije stara caura i stavi nova gumica ili kompletna osovina u zavisnosti od potrosenja...apropo podloski,trebalo bi da oko dizne imas Cu podlosku 14x20x2mm,a ispod samog uloska talasastu celicnu podlosku koja odvodi toplotu sa uloska...ma idi bre kod nekog bosista,ne boli to bas toliko...

Comment

Working...