Drugar ima pomenuti auto,merio je kompresiju i na svim klipovima je 24 i 24.5 a malo mu teze pali kad je hladan tj. kad ga pali prvi put,pa me zanima vase misljenje i hvala unapred.
Opel Korsa B 1.7 d ISUZU kompresija ?
Collapse
X
-
Re: Opel Korsa B 1.7 d ISUZU kompresija ?
imao sam 1.5 dizel tu korsu bez turbine.
ako kada se zagreje ne duva i ne prska ulje na meracu za ulje onda je jos dosta dobra. mozes i da pogledas na iberlauf crevu,smaknes ga pa gledaj da li mnogo duva na njega.
meni je auto dosta duvao i trosio ulje ali je palio bez problema.to je karakteristika ISUZU motora,.. trosi ulja ko i goriva ali uvek upali.
ako nemas ocigledene dokaze za istrosenost motora,slabiju kompresiju ( ne duva mnogo ,ne trosi ulja mnogo ( ako trosi do 300gr ulja na 1000km) ) onda ti problem nije u kompresiji. zameni -prekontrolisi grejace ,,pa idi redom dalje.
stavi i nepovratni ventil , na dovodno crevo posle filtera goriva ,mozda ti vraca gorivo kada je ugasen.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Auto nije moj,od drugara je tako da ne znam tacnu potrosnju ulja ali mislim da mu trosi malo vise od 300g ulja na 1000 km,na meracu duvka i izbacuje ulje ali vrlo malo sto me je zacudilo,nisam jos sreo dizela koji izbaca ulje na merac :/ problem je samo to prvo paljenje posle pali super i ne izbaca ni plavkast a ni crn dim kad radi na leru... A da li je ova navedena kompresija dobra ili ipak slaba ???
Comment
-
-
slabija kompresija ,malo iznad fabricki minimalno dozvoljenje od 22 Bara. ( tako pise u Autodati)
ja na svom autu nisam nikad merio kompresiju . tako da neznam.
za te motore pise , da kada su im rastelovani ventili , to se prvo pokaze kao otezan hladan start.
mozda su mu i ventili rastelovani,pored svega ostalog.
ventili se steluju na hladan motor : 0.15mm usisni 0.25mm izduvni.
posto je motor izakan , neka sipa neko 15w-40 ulje za dizele ( ali ne neko krs ulje ) u taj motor inace ide 10w-40 polusintetika,kada je motor OK.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
Comment