Golf 3 1.9 Disel, 94. gp.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ras84
    CBC Početnik
    • 27.11.2010
    • 4
    • BiH

Golf 3 1.9 Disel, 94. gp.

Imam golfa 3, 94-to goduste obicni dizel 1.9. Presao je sada oko 260.000 (nadam se da sat nije vracan) i imam problem. Ujutro kad je hladan bilo ljeto bila zima, kad se upali prvih 2 minuta trese se kao dres,imam osjecaj da ce mi tapacirung i instrument tabla ispasti, dok ne "cvakne" relej (kao da se malo ugrijao) i tada motor promijeni zvuk i mirnije radi,ali ne tako mirno kao nakon 15 min rada. Prvo sam imao problema sa paljenjem, pa se ispostavilo da su grijaci u pitanju koje sam sad zamijenio i pali dobro,akumulator je Bosh nov. Ali ne znam zasto se sad trese toliko. Dim je pri paljenju koliko sam primijetio crn. Trosi oko 0.8l ulja na 10.000km kada i mijenjam ulje,jer (HC Power 40w se tada i mijenja).... Da li neko ima ideju sta bi moglo biti. Ima li veze bosh pumpa sa tim, jer i ona prilicno vlazi i sa prednje i sa zadnje strane (one od motora)...
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Golf 3 1.9 Disel, 94. gp.

Idi kod bisiste,on ce ti dati tacnu dijagnozu,ovde nemoj ocekivati da ces naci resenje problema jer su simptomi malo cudni i verovatno imas vise kvarova.

Comment

• rider
      CBC Član
      • 05.12.2010
      • 17
      • beograd

To su ti kvarovi koje ne mozes da resis dok sve ne promenis. Ja sam imao problema, a ewo sad imam ponovo posle god dana, sa saxom 1.5d. Ujutro upali ali pocne da se trese, slaba kompresija... Ali posto nije trosio ulja onda nije do motora, potrebno je bilo samo stelovanje, u mom slucaju potrebno je bilo nastelovati ventile. Jer ako ventili nisu nastelovani onda ne zatvaraju dobro pa se gubi kompresija na cilidntima. Jos treba proveriti grjace, zameniti filtere za gorivo i vazduh, a ak onda ni to upali onda teba anstelovati bosch pumpu, a ako ni to ne upali onda se mora dublje zalaziti u detalje motora.

Comment

• ras84
        CBC Početnik
        • 27.11.2010
        • 4
        • BiH

Interesuju me samo sikustva ljudi,da li su imali nesto slicno. Sto se tice paljenja,nemam problema,sve u najboljem redu,takodje vuce bez problema, nema zagusenja motora,ide ko metak. Ulja trosi 0,8l na 10.000km (sto je normalno za ovaj motor i so obzirom koliko je presao.) A filteri za gorivo, vazduh, ulje sve zamenjeno i novo. Znaci onda bi moglo biti do bosh pumpe??

Comment

• rider
          CBC Član
          • 05.12.2010
          • 17
          • beograd

Mozda bi bosista dao konacnu dijagnozu. On bi ti proverio ceo sistem ubrizgavanja tako da sto se toga tice znao bi na cemu si

Comment

• ras84
            CBC Početnik
            • 27.11.2010
            • 4
            • BiH

ok,hvala mnogo na informacijama

Comment

• Proka Azanja262
              CBC Član
              • 10.12.2010
              • 24
              • Azanja

Originally posted by ras84
              Imam golfa 3, 94-to goduste obicni dizel 1.9. Presao je sada oko 260.000 (nadam se da sat nije vracan) i imam problem. Ujutro kad je hladan bilo ljeto bila zima, kad se upali prvih 2 minuta trese se kao dres,imam osjecaj da ce mi tapacirung i instrument tabla ispasti, dok ne "cvakne" relej (kao da se malo ugrijao) i tada motor promijeni zvuk i mirnije radi,ali ne tako mirno kao nakon 15 min rada. Prvo sam imao problema sa paljenjem, pa se ispostavilo da su grijaci u pitanju koje sam sad zamijenio i pali dobro,akumulator je Bosh nov. Ali ne znam zasto se sad trese toliko. Dim je pri paljenju koliko sam primijetio crn. Trosi oko 0.8l ulja na 10.000km kada i mijenjam ulje,jer (HC Power 40w se tada i mijenja).... Da li neko ima ideju sta bi moglo biti. Ima li veze bosh pumpa sa tim, jer i ona prilicno vlazi i sa prednje i sa zadnje strane (one od motora)...
              Pozdrav ras84.Evo jednog mozda glupog pitanja.Kakvi su ti nosaci motora?

Comment

• pinki984
                CBC Početnik
                • 20.12.2010
                • 4
                • Gajdobra

inace novi sam ovde i pozdrav svima

javljam se ovde posto imam isti motor 1.9 obican dizel,97 godiste a u pitanju je SEAT INCA muci me wec neko vreme,posto sam imo problema sa paljenjem dok sam ga slepo preskocio je zupcasti i iskrivio dva wentila.otero kod maistora koji je to sve sredio.dok ga je rasturo rekoh mu da mi zameni karike posto su sigurno bile otisle,a inace prodajem auto pa zato i nisam hteo punu generalku da radim.posle toga kad sam ga uzeo od majstora pali solidno posle 3-4 sekunde verglanja a prvo paljenje nikako jako siv i suv vazduh,cim pocnem da ga slepam upali odmah.pumpa je bila kod bosiste i odlicna je novi grejaci,nov filter goriva.inace duva jako puno i na meracu i na cepu za sipanje ulja.posle zamene karika nije preso 600km.molim ako neko ima neki komentar nek mi napise.hvala unapre puno

Comment

• espace2beograd
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2010
                  • 149
                  • Pančevo
                  • Golf 7 81kw

inace duva jako puno i na meracu i na cepu za sipanje ulja
                  nije dobro

Comment

• bojanjov
                    CBC Veteran
                    • 06.04.2009
                    • 99
                    • https://t.me/pump_upp
                    • Fiat EVO 1.4 8V

Morace se otvarati opet, sigurno,,
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• pinki984
                      CBC Početnik
                      • 20.12.2010
                      • 4
                      • Gajdobra

hvala sto ocete da mi pomognete.sto je najgore taj je auto na prodaju pa mi se neuzazu pare u njega.nije mi jasno kako karike nisu nista poboljsale,to jes dali ce se one imalo poboljsati posle nekih hiljadu dve kilometa.sta mi predlazete da uradim da ga mogu prodati.mozda neki aditiv ili ili neki kratak i jeftino ulaganje?
                      hvala jos jednom

Comment

• aleksd
                        CBC Član
                        • 15.03.2010
                        • 55
                        • Smederevo

Teško da karike mogu da pomognu, motor je verovatno prešao silnu kilometražu i "pojeli" su se i cilindri i klipovi. Priča da će karike da "legnu" posle nekog vremena je bajka. Probaj da malo poboljšaš stanje sa nekim aditivom, LIQUI MOLY i slično.
                        nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• pinki984
                          CBC Početnik
                          • 20.12.2010
                          • 4
                          • Gajdobra

ipak ste u pravu veceras ga teram opet kod majstora da mi radi hilzne na dimenziju klipova lezajeve na radilici....takoreci ipak cu raditi generalku i ostaviti auto za sebe...pozz

Comment

• markostiv84
                            CBC Početnik
                            • 23.06.2010
                            • 4
                            • Lebane

prvo sto se tice golfa to sto se trese motor isto je bilo i kod mene,rasturio sam sam i nasao problem posto sam automehanicar po struci ali radim samo za sebe,problem je bio,jedna dizna mi je bila labava,i ventil koji gasi kola je procureo i tu mi je tekla nafta,sada radi bez problema,a sada sto se tice motora od seata ince to ja mislim da je motor 1.9d 47kw najgori motor koji je ikada napravljen,taj motor nosi polo i skoda felicija,majstor koji vam je zamenio karike trebao je da vam kaze da se njemu mora hilznovati blok da bi uspeo da dobije kompresiju,vama je sto posto blok nehilznovan jer ti blokovi su pravljeni u indiji i brazilu i nijedan nije presao 150000km,a kada se hilznuje predje mnogo vise....

Comment

• pinki984
                              CBC Početnik
                              • 20.12.2010
                              • 4
                              • Gajdobra

upravo cu sad to raditi postodrugog izlaza nemam i sad cu ipak zadrzati kola posto mi newredi toliko ulagati i prodati ga.a nesto sad razmisljam da ga prepakujem posto ce biti kao nov u putnickog i da ga registrujem na putnickog.svaka cast i pohvala svima na pomoci
                              ja vam mogu jedino pomoci ako vam treba pomoc oko bravarskih svih usluga stim sto jos pravim auto prikolice i platforme za prevoz kosnica
                              pozz

Comment

Working...
                              X