Re: astra f 1.7tds kraj 1997, problem sa paljenjem?
Da li moze da se zezne nesto sa k&n filterom? Posto sam njega stavio, vozio malo i onda je poceo da me zeza auto? Vratio sam fabricki filter. Sta se radi kod motora kad je kompresija oslabljena?
Ako je kompresija,naj blaza varijanta ti je da ventili ne nalezu dobro i da ces raditi samo glavu.U velikoj vecini slucajeva radi se glava,blok,klipovi,karike,lezajevi,semerinzi,dihtu nzi,kaisevi,spaneri,vodena pumpa,dizne,bosch pumpa,svi filteri i ulja.Kad sve saberes,trosak sigurno prelazi 50% vrednosti tvog auta,tj. oko 1200e! Srecno i nadam se da nisam u pravu.
Originally posted by ecimko
Grejaci mu nikad nisu menjani?
Ali se opet vraćamo kod prvog vagona, prvo se (uz još ponešto) ovo treba proveriti. Polako sa generalkom, biće vremena,...
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Proverio sam ih unimerom. Mislim da su neki i riknuli i oslabili, bilo je vreme da ih menjam. Ma vrhovi su im bili skroz crni i cadjavi, trecem je falio vrh po duzini i neko je stavio drugi tip grejaca na trecem mestu. Jedva sam ga skinuo, jer je bio ukrivo usrafljen. Muda su mi se oznojila od straha.
Dali si ih proverio unimerom kako je @rider savetovao?
Jer i ja imam isti problem sa Astrom, doduse moja je 1994 god opelov motor 1.7 44kw Do prekjuce je palio lepo, danas nije hteo, na gurku upali na 2-3metara u mestu nece. Bilo je minusa palio bez problema, doduse kod mene je i akumulator na kraju pa posle 2 grejanja jedva verga 15sekundi. Kad upali radi 20 sekundi i onda pali kao mina, verovatno su i kod mene grejaci losi pa sam hteo ujedno da pitam dali postoji dotrajalost grejaca ili crkavaju momentalno? Hvala na svakom odgovoru, dobrodosao je!
"Never drive faster than your guardian angel can fly"
Odg: astra f 1.7tds kraj 1997, problem sa paljenjem?
Dok rade, rade, u većini slučajeva ...
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment