Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Uff evo mene sa velikim problemom pa da cujem ima li neko slicno iskustvo ja sam se raspametio vise...
    O cemu se radi u pitanju je dw8 motor klasican dizel isao je i u 206 .Problem se pojavio prosle zime,kad je napolju hladno ili minus upali odradi par minuta (izvice gorivo iz filtera) i ugasi se.onda preko drukalice navucem gorivo upali ugasi se i tako mnogo puta dok se nafta malo ne razredi i proadi normalno posle toga vise nema problema ceo dan medjutim kad prenoci ponovo se isto desava.Stavio sam i nepovrati ventil misleci da vraca gorivo u rezervoar ali nije to problem.Naravno preko leta i kad je toplo nikad nije pravio sl. probleme radi perfektno.Proveravao sam vodove od rezervoara pa do filtera - sve ok ,onda cujem da kuciste zna da pravi problem (drukalica vuce fals vazduh) kupim drugo promenim i bilo je sve ok .Medjutim ponovo prvi hladniji dani isti problem (nema 7,8 meseci kako sam promenio kuciste) upali najnormalnije ,i posle par minuta ugasi se jer ne vuce gorivo.Ne mogu da verujem da ponovo kuciste pre bih rekao da je pumpa (lucas)i da ona slabo vuce.Ajde ako neko zna ili je imao sl. problem na pezou neka predlaze sta da radim i sta moze biti problem ,pomagajte ..

Pozdrav Miki
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Imao drugar taj problem na 405 1,9d,mucio se 3 zime,menjao cevi,creva,filtere i 2x pumpicu (drukalicu) na kraju problem resio tako ste je skroz izbacio drukalicu.To ionako sluzi da navuces gorivo kada ostane bez istog.Ako dozvolis da ti se ugasi bez goriva auto koji trosi 5-6l onda treba da crknes gurajuci ga jer si neodgovoran.Probaj,mozda resis problem.

Comment

• pavloni
      CBC Član
      • 19.08.2010
      • 83
      • usce

Baci filter sa drukalicom i ugradi filter od golfa iresen problem.

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Momci hvala na odgovorima ,ali pokusao sam obe stvari.Prosle godine sam stavio filter od golf/audi (vec sam to radio na 205-ici uspesno) nije pomoglo ,juce sam skroz skinuo drukalicu iz kucista i zadihtovao ,danas probao - nista isto.Kupio protocnu drukalicu (onu kao limun) i nista opet odradi iz filtera i nece da nastavi da vuce (naravno samo kad je hladno) .Ono u sta ja sumnjam je slab vakum iz pumpe ,e sad da li neko strucan moze da mi kaze da li na bosh pumpi ima neka regulacija pritiska i gde se nalazi .
        Zaboravio sam da kazem ,4 godine sam vozio i leti i zimi bez ikakvih problema i,sve ovo je pocelo da se desava prosle godine kad je nafta probila semering na bosh pumpi. Zakazem i odem u Sabac u jedan poznati bosch servis kod Ilije Burina.Nacekao sam se posteno, odradjena pumpa komplet sve ok (navodno),prva hladnoca i krenuli ovi problemi .Da li postoji mogucnost da su oni tamo prilikom sklapanja pumpe zavrnuli pritisak vakuma i da li se to uopste steluje ili je nesto drugo vezano za pumpu vise stvarno nisam pametan ne pamtim kad me nesto ovoliko zezalo ...

Pozz

Comment

• Proka Azanja262
          CBC Član
          • 10.12.2010
          • 24
          • Azanja

Nisam nesto upoznat sa tim tipom motora ali da pokusam.Ako nema svoju A/C pumpu (pumpa niskog pritiska) mozda mu je oslabila transfer pumpa koja se nalazi u Bosch pumpi pa dok je gusta nafta nema snage da je dovuce iz rezervoara.Moj ti je savet da prvo proveris sve "lakse" opcije pa tek na kraju da skidas Bosch pumpu.

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Proko ,napisao sam gore ,prvo sam proveravao sve sporedne opcije ,jos jednom : otvoren rezervoar (nema pumpu u rezervoaru) i provereno sito,odatle komplet magistrala do kucista ,nigde ne falsira vazduh,probani razni filteri i na kraju promenjena cantra za filter i to je privodno resilo problem.Prvi hladniji dani i problem se vratio.Ja takodje sumnjam na tu transfer pumpu ali pitam ovde ili mozda ima neko podesavanje na njoj samoj gde bih eventualno sam mogao "odvrnuti" vakum ili moram ponovo u Sabac a ono cekanje zezanje i ostalo mi se ne mili pogotovo sto mislim da su upravo oni i zaj...li pumpu (da ne kazem i lepo naplatili sve to) jer su problemi poceli nakon servisa pumpe .Znaci u pitanju je motor DW8/WJZ a pumpa je Lucas DPC

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Mogao bi privremeno da ubaciš ispred PVP jednu dostavnu pumpu za gorivo i probaš sa njom.Tako ćeš sigurno otkloniti ili potvrditi sumnju na transfer pumpu.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Na kakvu dostavnu pumpu mislis i gde da je nadjem ?

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

jel moguce da je malo zaledio dovod tj parafinirao dizel u istom pa ima smanjen protok?

Probaj sa nekim aditivom, nisu skupi..

Comment

• Milan77
                    CBC Početnik
                    • 15.12.2010
                    • 5
                    • Beograd

Miki, registrovao sam se na forum da bih pitao za moj problem, a vidim, imas i ti isti!

Ljudi pomagajte, ista je stvar kao kod Mikija. Vec 3 godine se patim, Pezo partner 1.9D isto Lucas pumpa itd...

Zimi upali, odradi sa gorivom iz filtera i ugasi se. Pri tome kad krene da se gasi ler gas podivlja gore-dole na kratko.
                    Nadrukam na pumpu, nekad povuce nekad ne upali opet na kratko i ugasi se.

Cim otopli +4 radi ko zmaj, nikad greska preko leta ili kad je + napolju. Samo po zimi.

Menjao sam isto kuciste filtera sa tom drukalicom i filter prosle zime, radilo mesec dana na minusu bez problema.
                    Ove godine pre 3 dana prvi minus i ja bez auta. Vec mi se smucilo, ima da ga dam bud zasto, presele mi zime sa njim, ko da ga nemam.

Sad punim akku jer sam ga posrkao verglajuci i drukajuci.

Da napomenem da koristim D2 gorivo vec... od kako ga imam, i da ide mnogo bolje nego na eurodizel.

Pomagajte, sta ciniti?

Miki izvini sto sam upao u tvoju temu, mislim da imamo identican problem, bolje mozda da ovde se prikljucim nego da otvaram novu temu. Izvinjenje jos jednom.

Comment

• Proka Azanja262
                      CBC Član
                      • 10.12.2010
                      • 24
                      • Azanja

Originally posted by -Miki-
                      Na kakvu dostavnu pumpu mislis i gde da je nadjem ?
                      Ta transfer pumpa se nalazi unutar bos pumpe i ti tu ne mozes nista da uradis,to mora bosista.Nisam 100% siguran da je to,pa bolje konsultuj jos nekog pre nego sto bilo sta uradis.Sto rece JAPANX,probaj prvo sa nekim aditivom.

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

@JAPANX
                        Slobo ,koristim castrolov aditiv ,ovde je neki drugi problem u pitanju nafta jeste gusca ali nije kao med vidim je u crevu i protice kad nadrukam.
                        @Milan77
                        Nema potrebe da se izvinjavas Milance problem nam je isti a nadam se da ce se naci neko ko je ovo resi a evidentno je da prokleti DW8 motori imaju ovaj problem.A paradoks, juce dok sam kupovao protocnu drukalicu u radnji (poznajem vlasnika pa sam mu objasnjavao problem i pitao za misljenje) tu se nasao i covek sa istim problemom (takodje partner 1.9d) kaze slusam tebe potpuno isto se desava i njemu .On se nadao da ce filterom resiti problem optimista .
                        @Proka
                        Nisi me razumeo znam da se transf. pumpa nalazi u PVP nego sam pitao Stratosa u vezi njegovog predloga.Aditiv ne pomaze.

Idemo dalje ...

Comment

Neki XUD motori su sa zadnje strane motora (otprilike naspram suvozača) imali grejač nafte koji je često pravio probleme. Znam da je tvoj DW8, ali proveri da nije i kod tebe ovaj slučaj.

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

skini kuciste filtera vazduha, ispod ces naci crevce koje je zbog vibracija napuklo i pusta malo po malo vazduh u sistem

to bi trebalo da resi problem

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

..obicno bude losa/dotrajala transfer pumpa koja nije u stanju da rasiri valjcice tokom verglanja..ovaj sto upali pa se gasi negde uvlaci vazduh u sistem...moguce cak i preko semeringa pumpe...

Comment

Working...
                              X