audi a4 2005.godiste,2.0 tdi BLB motor, nece preko 90 km/h

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prke
    CBC Član
    • 17.03.2006
    • 71
    • munze-konza

audi a4 2005.godiste,2.0 tdi BLB motor, nece preko 90 km/h

Audi a4,2005.godiste,2.0 tdi 140 ks,oznaka motora BLb,nece da ide preko 90km/h.
    Naime,auto je pre 15 dana stao,cetvrti cilindar je unisten,proleteo je ventil kroz njega,svi hidropodizaci su unisteni,ventili iskrivljeni,klackalica iskrivljena,klipnjaca ostecena,dizna cetvrta unistena...
    Uradjena je kompletna obrada glave,stavljeni novi ventili,vodjice,hidro podizaci,klackalice,nov klip i klipnjaca,nova dizna,nov zupcasti kais i sve sto ide uz to.
    po izlasku iz servisa auto je prvih nekoliko stotina kilometara vozen na malom gasu,medjutim kasnije kada se da malo jaci gas primeceno je da auto ima knedlu.Moje prvo razmisljanje je da mozda dizne nisu nastelovane kako treba,jer majstor ih je namontirao,odvio na 180 stepeni i to je to,al nije proveravo preko dijagnostike koliko koja dizna baca...Danas je auto jednostavno zaglupeo,nece da ide preko 90km/h u VI brzini .
    Potreban neki savet,necije iskustvo,dal je neko imao slican problem jer ovaj auto nas vise izlude totalno.
    Inace auto pali kako treba,kada je skroz topao upali al za nijansu kasnije nego sto bi trebalo,radi na leru fenomenalno,nista ne lupa....P O M O C
    VWCLUB SRBIJA
  • Proka Azanja262
    CBC Član
    • 10.12.2010
    • 24
    • Azanja

Re: audi a4 2005.godiste,2.0 tdi BLB motor, nece preko 90 km/h

Nisam neki strucnjak za te motore al' da probam.Da nije neki senzor (bregaste,radilice,protokomer)?Raspitaj se jos ali ja mislim je elektronika.Mozda je poceo da radi u safe modu.Do koliko obrtaja hoce da se vrti?

Comment

• prke
      CBC Član
      • 17.03.2006
      • 71
      • munze-konza

meni sve mirise na protokomer,al ne mogu da ga nakacim na dijagnostiku do sutra...obicno kad ode protokomer on se stavlja u safe mode...ne bih rekao za senzore bregaste itd jer bi tada trokirao,a zadnjih par dana ima knedlu i slabije vuce,danas se zaglupeo,sve vodi na to da je protokomer.Sta mislite,kako ce da sse p[onasa ako izvadim dzek od protokomera?
      ima li jos neko neku ideju?
      Hvala
      VWCLUB SRBIJA

Comment

• Proka Azanja262
        CBC Član
        • 10.12.2010
        • 24
        • Azanja

Ako izvadis dzek protokomera mislim da ce se ponasati kao da ga nema (sto je i logicno) a to nece biti dobro za kompjuter koji zna da treba da ima protokomer.Mislim da ce registrovati gresku koju posle moras da uklonis kacenjem na dijagnostiku.Inace,protokomeri,EGR ventili-standardna boljka VW motora.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Da mu nisu u servisu stavili blokadu,dok to ne nalegne kako valja ili je u safe modu...ako nije to u pitanju,onda mehanika nije odradjena korektno

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

99% je bacio u safe mod iz nekog razloga ali treba na diagnostici videti koji je to razlog.Jesi li siguran da je BLB motor?Nisam cuo za taj,cuo sam za BKP i BKD koji sam ja imao u Touranu.

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Sad se setih,meni se desavalo da prebaci u safe mod zbog zaprljane turbine,sto je mana tih motora.Turbinu sam samo ocistio i vise nikad nije bilo problema.Vozio sam ga 3 meseca sa neispravnim EGR-om i nije bilo problema u radu,tako da ne verujem da je u pitanju EGR.

Comment

• prke
                CBC Član
                • 17.03.2006
                • 71
                • munze-konza

pogledacemo turbinu,al mi je cudno da auto nista ne dimi...tako da mi je sumnjivo da je do turbine,al...
                VWCLUB SRBIJA

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Nije ni moj nista dimio.Zaprljaju se varijabile i stvori preveliku razliku u pritisku pa iskljuci turbinu i prebaci u safe mod.Kod mene kada se to desi,ja ga samo ugasim i ponovo upalim i ide normalno sve dok ne krenem da ga punim po gasu,tada ponovo uspori.

Comment

• prke
                    CBC Član
                    • 17.03.2006
                    • 71
                    • munze-konza

Resen problem,protokomer se zaprljao kada je crkao motor,sav onaj dim koji je vratila turbina je prosao kroz njega i on je crko.kupljen nov protokome 60 evra.
                    PozdraVW i hvala Vam na pomoci

VWCLUB SRBIJA

Comment

Working...
                    X