Fiat Uno 1.4 TDi ne pali

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sacipko
    CBC Član
    • 20.06.2009
    • 36
    • Niš

Fiat Uno 1.4 TDi ne pali

Kupio sa Fiat Uno 1.4 TDi iz 1989 godine pre par dana.

Tadasnji vlasnik mi reko da teze pali ujutru i da je najverovatnije to zbog bendiksa na alnaseru koji je bio nesipravan. Kad upali ujutru, pali kasnije bukvalno bez grejenja i "na pola kljuca". Zamenih bendix i istina nece da pali ujutru. Dva dana su me vukli da upali (prvi put ujutru), i auto je isao kao lud. Danas, povukose me, auto upalio, vozih se kratko, kad kasnije da upali... nece. Dok sam se ranije jutros vozio kazaljaka na pokazivacu za pritisak ulja je sa cetvrtog podeoka, spala na prvi (od osam ukupno). Auto ni da cuje da upali (osim na vucu). Neki prijatelji mi rekose, da ako je motor crko, da probam sa start sprejem. Medjutim, nece da pali ni sa tim sprejem. Logicno da je spreman za generalnu...
    Pre par dana sam zamenio protokomer na mom Volvo-S70 ima u drugoj temi, i puko sam oko 500 evra, pa sam trenutno bez para, a kupio sam ga da se vozim zimi da ne vozim Volvo preko zime.
    Interesuje me da li da probam sa nekim aditivom za motor (da li ce tada da pali i poveca pritisak ulja), ili ako ne, koliko ce me kostati okvirno generalna.
    - Obrada radilice, obrada glave, Busenje Hilzni (ako je potrebno), I delovi, karike, lezajevi i sl...

Izvinjavam se na obimnom tekstu i hvala unapred
    Renault Espace III 2.0 16v
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Fiat Uno 1.4 TDi ne pali

Trebalo bi da utvrdiš par stvari pre donošenja odluke. Kompresija,grejači,dobavljanje goriva u motor.Ima li vazduha u sistemu za gorivo?Izbacuje li na auspuh išta,dok verglaš?

Comment

• sacipko
      CBC Član
      • 20.06.2009
      • 36
      • Niš

Grejace smo proveravali, juce bili su ispravni (jedino ako su se pokvarilii dok smo ih skidali-vracali), a dok verglam izbacuje tamni dim pozadi. Ne uvek, ali kad preteram sa "pumpanjem" papucice za gas. Ovo ostalo cu da proverim sutra...

Comment

• sacipko
        CBC Član
        • 20.06.2009
        • 36
        • Niš

Moze li se desiti da se nafta zaledila, s'obziom da nemam aditiv, a veoma je hladno i nemam garazu? Jer nelogicno je da tek tako odjednom prestane da pali...

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

premeri kompresiju za pocetak...
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• sacipko
            CBC Član
            • 20.06.2009
            • 36
            • Niš

Otkrio sam "kvar".
            1- Zaledila nafta
            2- Pregoreo osiguran za grejace, pa se nisu ukljucivali...
            Hvala na savetima, moze lock

Comment

Working...
            X