Bosh Pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goran_nik86
    CBC Član
    • 17.10.2009
    • 25
    • Macedonia

Bosh Pumpa

Prvo pozdrav do svi strucnjacima na forumot.Zamolio bi vas da mi neko kaze za koji auto je ova Bosh pumpa.Evo slike:

Jedan moj Prijatelj bavi se so rasturanjem havarisanih vozila nasao sam kod njega u garazi ali ni on ne zna od sto je zato sto kaze da mu je odavno izvadjena.Po konstrukciju izgleda sita so ona na Golf 1600 dizel,a ja imam Golf 1600 dizel i malo me zeza pumpu pa bi mi bila od korist ako je ista pumpa
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Bosh Pumpa

Sa nekog francuza je.

Comment

• kapitalac
      CBC Veteran
      • 06.08.2010
      • 107
      • Banjaluka

Jedino ti ne paše sa renoa, kod njega je duže vratilo pa je udaljenija remenica, mada je pumpa konstrukcijski ista. Ako je od pežo reno 1.9 D samo odnesi kod bošiste da je provjeri i podesi za tvoj auto.
      I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Goran_nik86
        CBC Član
        • 17.10.2009
        • 25
        • Macedonia

Stavio sam na moji golf so remenisom od golfom,i pumpa radi perfektno,kod mene je imao problem so transfer pumpa koja se nalazi u sama bosh pumpa,pa malo pogledao i video sam da je ista konstrukciski,danas sam stavio i auto radi mnogo bolje nego so mojata.Hvala vam uste ednas.Pozzz

Comment

• Goran_nik86
          CBC Član
          • 17.10.2009
          • 25
          • Macedonia

Evo opet ja.Imam uste jedno pitanje.Kao sto sam rekao namestio sam bosh pumpu na moji auto i dobro radi podeseno je paljene i svi sitnici.E sad na prethodnu pumpu je imao sauk racen i on je bio prikljucen so mehanizam na donji dio pumpe i na gornji dio pumpe.E sad ova pumpa go nema taj mehanizam dole,nego samo gore,ali ja mislim da je to gore samo rucno povesanje gasa.Na ova pumpa taj donji mehanizam je stopiran.To moze da se vidi od poslednija slika.Pa zanima me dali ova pumpa nema sauk,ili je neki automatski?

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

Nema.

Comment

• sale56
              CBC Početnik
              • 28.12.2010
              • 3
              • BG

ova pumpa ima saug ali je automatski.na zadnjoj slici se vidi poluga koja ima tu funkciju.u polozaju kad se povuce prema cevima koje idu na dizne tad je saug aktivan.radi preko senzora koji povlaci sajlu dok je rashladna tecnost hladna.pozdrav sale.

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

Sale,nemoj da dovodis ljude u zabludu...ova pumpa NEMA sauh tj. sistem koji pomera paljenje u ranije dok je motor hladan...to sto kazes da je sauh,to je brzi ler i samo podize ler gas za oko 200 obrtaja..ako nemas nesto bitno da dodas diskusiji precuti...

Comment

• Goran_nik86
                  CBC Član
                  • 17.10.2009
                  • 25
                  • Macedonia

Svatio sam da nema sauk,ali sad da pitam jos nestoali je moguce da namestim sauk od moja prethodna pumpa,t.e na mesto gde se nalazi stopna na ova pumpa,na poslednija slika da izvadim tu stopnu,i da ga stavim moji mehanizam od prethodnija pumpa koje mi bila na auto?Mi se javjla sledeci problem.Ujutro kad je hladno auto pali ali moram da dodam gas za da upali,i gasi odma za par sekundi.Kad ponovo upalim auto upali ali radi na mn niski obrtaja(500 obrtaja)dok se auto malo ne zagrije.Prethodnija pumpa imao je taj mehamizam za sauk i auto so nju palio je dobro.Problem kod prethodnija pumpa je bio taj sto slabo mi vucese gorivo,i zatoa je zamenjena so ova pumpa.Dal je moguce da se stavi taj mehanizam za sauk koj sto pomera paljene u ranije i dali so taj mehanizam bi se pobojlsao paljene na hladno?

Comment

• espace2beograd
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2010
                    • 149
                    • Pančevo
                    • Golf 7 81kw

Da je potreban sauh toj pumpi fabrika bi ga ugradila!
                    Ja kod mene isto imam samo povecanje ler gasa kad je hladan i odlicno i pali i radi.
                    Ja bi rekao da je problem do neceg drugog

Comment

• sale56
                      CBC Početnik
                      • 28.12.2010
                      • 3
                      • BG

Originally posted by dieselman
                      Sale,nemoj da dovodis ljude u zabludu...ova pumpa NEMA sauh tj. sistem koji pomera paljenje u ranije dok je motor hladan...to sto kazes da je sauh,to je brzi ler i samo podize ler gas za oko 200 obrtaja..ako nemas nesto bitno da dodas diskusiji precuti...
                      Pozdrav dieselman ta pumpa nema saug kao kod golfa vec preko automata koji se nalazi pored termostata na glavi motora povlaci pomocu sajle tu polugu i dodaje vece obrtaje dok je motor hladan a to je bitno dok je temperatura oko i ispod nule da motor lakse startuje.na slici se lepo vidi nosac za sajlu koja se kaci na tu polugu.ne mora saug da pomera ugao predpaljenja ima i drugih nacina za hladan start.izvini dieselman ali ja se ovim poslom bavim samo dvadesetak godina pozdrav.

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

ova pumpa ima saug ali je automatski.na zadnjoj slici se vidi poluga koja ima tu funkciju.u polozaju kad se povuce prema cevima koje idu na dizne tad je saug aktivan.radi preko senzora koji povlaci sajlu dok je rashladna tecnost hladna.pozdrav sale.
                        Na kom principu radi taj senzor?Da li to znaci i da ima neki kompjuter koji ocitava vrednosti sa senzora i onda poteze sajlu?

Comment

• espace2beograd
                          CBC Veteran
                          • 06.10.2010
                          • 149
                          • Pančevo
                          • Golf 7 81kw

Sale izvini ali nisi nimalo u pravu
                          Za vecinu ljudi dieselman je ovde medju najboljim majstorima
                          A moras da shvatis da to sto ti vidis samo povecava ler i nije sauh koji se povlaci iz kabine ili pomocu ventila na glavi koji povlaci sajlu

Comment

• dieselman
                            CBC Senator XXL
                            • 14.11.2005
                            • 833
                            • tt

Sale,zalosno je da radis tolike godine,a ne razlikujes sauh od brzog lera
                            @Goran:
                            ..ne mozes samo da stavis taj mehanizam jer u pumpi ostaje klip korektora ugla predubrizgavanja koji nije predvidjen za sauh.

Comment

• Goran_nik86
                              CBC Član
                              • 17.10.2009
                              • 25
                              • Macedonia

Ok Hvala mnogu Dieselman.Pozz srekni praznici

Comment

Working...
                              X