imam opel vectru b karavan 2.0 dti 16v,i kvar koji u crnoj gori niko nezna rijesiti pa bi volio ako neko od vas zna.problem se javlja kada auto se vozi par sekundi na 1600 obrtaja pali se eml lampa i auto izgubi snagu i turbina se gasi,a po kompu pokazuje greski p0109,vezano za map ,majstori kazu da je kvar u bos pumpi vp44,repariro sam je stavljena nova elektronika,zamjenio solenoide sva tri,,zamjenio erg ventil,ocistio protokomjer,onu foto celiju,sva crijeva promjenio,ocistio usisnu granu,interkuler,jedino nisam katalizator mako,al auto pali tu gresku posebno cesto kada idem uz uzbrdicu i drzim ga konstantno na jedan broj obrtaja.a kada ide preko 2000 obrtaja i ubrzava motor malo se trese osjetim po volanu,a i dok nije upaljena lampica auto ide dobro al ne bas kao nekada,pumpu je radila zeravica,ulja trosi u normalu,turbina je ok,vakum pumpa nisam siguran al sam je otvarao i djeluje ok ,auto ujutro malo dimi al kada se ugrije kapi dima nema.prije 50 000 km sam radio ful generalnu znaci od karika pa sve sto postoji mehanicko u motor.,izvinite radi duzine pitanja al je frka.ako iko zna da pomogne nek posalje na e mail sdarko@t-com.me .hvala svima unaprijed i sve najbolje
problem opel vectra 2.0 dti 16v dti
Collapse
X
Comment