Alfa 1.9 JTD turbo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Alfa 1.9 JTD turbo?

Koristio sa search, da ne bude zabune , ali ipak...

Dakle, izgleda da je dosao red na turbinu. Auto ne ide kako bi trebalo, mada nije drasticna razlika. Ipak, primecuje se u nekim rezimima, posebno preko 2.000 obrtaja gde nema adekvatnog ubrzanja. A i pomalo se cuje. Najpre sam imao ideju da skinem i ocistim turbinu, ali kad je majstor skinuo crevo, ustanovljen je luft na osovini, otprilike manje od milimetra (probao sam).

Auto mi je cipovan, sto znaci da bih za pravu dijagnostiku trebalo da vratim staru mapu. Medjutim, i ovako je ustanovljeno da kasni sa punjenjem.

Sad imam opcije remonta, kupovine polovne, ili prodaje auta.

Krenuo sam malo da se raspitujem i uglavnom za svaki poznatiji turbo servis vaze oprecna misljenja: najbolji su i bezi od njih. Zeravica, Uzice, N. Beograd...uglavnom, ima zadovoljnih i onih kojima je ponovo provristala turbina posle mesec, tri, pola godine...

Drugar koji radi VW me savetuje da ne diram nista jer iz njegove price svaki remnot je macka u dzaku, kao i kupovina polovne. Remont i polovna su tu negde - oko 250 -300 evra. Nasao sam jednu polovnu, a lik koji se bavi prodajom polovnih delova mi tvrdi da svaka ima luft kakav se pokazao kod mene i zacudjeno me pitao zasto je onda uopste menjam.

Sta sad?
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
  • Nikola001
    CBC Član
    • 07.01.2011
    • 26
    • Podgorica, Crna Gora

Re: Alfa 1.9 JTD turbo?

Meni su u Užicu radili komplet remont turbine za 400 eura... Osnovni remont ti je 230 eura, najbolje ti je da odeš direktno kod njih. A tebi su vjerovatno krilca oštećena i najbitnije je što imaš garanciju godinu dana, ja mislim i da imaju predstavništvo u BG. A polovnu da uzmeš isto kao mačku u dzaku, može da se desi posle određenog vremena da i ona crkne, a ovako si miran 150000 km

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Nazovi Turbo servis u Uzicu i vidi koliko je nova...bolje remont nego polovna...idi direktno u Uzice kod njih,bices prisutan dok se bude radilo,tako da mogucnost zezancije je svedena na minimum...

Comment

• bojan
        CBC Senator
        • 29.08.2005
        • 232
        • novi beograd

Originally posted by Nikola001
        Meni su u Užicu radili komplet remont turbine za 400 eura... Osnovni remont ti je 230 eura, najbolje ti je da odeš direktno kod njih. A tebi su vjerovatno krilca oštećena i najbitnije je što imaš garanciju godinu dana, ja mislim i da imaju predstavništvo u BG. A polovnu da uzmeš isto kao mačku u dzaku, može da se desi posle određenog vremena da i ona crkne, a ovako si miran 150000 km
        Cek, bre... Kako si miran 150.000km ako ti je garancija godinu dana, mozda si mislio 15-ak hiljada :-)

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Garancija i za novu i za repariranu je godinu dana...ako fabricka izdrzi 200-250 pa i vise k km,nema bojazni da ce reparirana raditi manje od 150k km

Comment

• Nikola001
            CBC Član
            • 07.01.2011
            • 26
            • Podgorica, Crna Gora

posebno sam mislio, ako joj ne bude nista za tih godinu dana voznje slobodno moze da izgura 150 000 km, provjereno.... Drug mi ima stila od 2002, non stop je sa njim bio na putevima po njemackoj, taj auto je sada presao preko 300000, uz redovan servis, turbo mu je stradao na nekih 187000, radio je reparaciju u italiji i evo dan danas radi...

Comment

• Nikola001
              CBC Član
              • 07.01.2011
              • 26
              • Podgorica, Crna Gora

Meni su za novu trazili oko 980 eura, za repariranu u uzicu 670, a komplet remont moje je bio 400 eura...

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ajde za pocetak ocisti egr ventil, pa probaj auto pa vidi sta ces dalje, a ne odma turbinu
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Prvo EGR, videti da nije slučajno interkuler, probušen ili neko crevo do njega pa onda falšira vazduh. Polako sa te turbine,to na kraju.
                  Pozz
                  Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Auto mi je cipovan, sto znaci da bih za pravu dijagnostiku trebalo da vratim staru mapu. Medjutim, i ovako je ustanovljeno da kasni sa punjenjem.
                    A da vratiš original "punjenje" ako imaš mogućnosti pa da vidiš šta se dogadja a i zbog dijagnostike kako sam kažeš...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TheWickerMan
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2007
                      • 791
                      • DE
                      • AR Giulietta TCT

Koliko mi se cini,resen je problem,nije valjala custom mapa...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ne znam da je rešen problem, morao bi to da napiše
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Izvinjavam se, dugo je tema bila bez odgovora, pa sam mislio da je zamrla...

Ovako, turbina je bila u problemu definitivno. Bila je na tretmanu kod Zeravice i ispostavlio se da je trebalo samo da se ocisti i balansira, posto je ispala iz balansa. Dakle, nije bilo potrebe za zamenom delova jer su je ispitali i lufovi su u granicama normale.

Drugi problem je bila ta mapa koja je bila lose uradjena, tako da je to dosta uticalo na rad turbine. Posle prepravljanja mape, sa ovom doteranom turbinom auto ide kao mecava.
                          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Drago mi je sto si resio problem Ako nije tajna, smemo da znamo ko ti je lose odradio mapu?
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Ognjen
                              CBC Senator XXL
                              • 21.02.2008
                              • 438
                              • Novi Beograd
                              • -

I mene to interesuje. Sećam se da si negde napisao, ali ne mogu da nađem.

Comment

Working...
                              X