Peugeot 206 HDI nece da pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera88
    CBC Početnik
    • 12.02.2011
    • 4
    • Beograd, Banovo brdo

Peugeot 206 HDI nece da pali

Dobro vece svima. Nadam se da cete moci da mi pomognete. U pitanju je 206ica HDI 1997cc 2001 godiste. Ostavio sam auto bratu da ga pali dok sam ja bio u Nemackoj 3 meseca, ali debil ga nije upalio niti jednom i ostavio ga onako sa sve akumulatorom preko zime. Prva stvar kad sam se vratio i proverio auto, akumulator se skroz ispraznio, naravno od zime. Akumulator sam napunio i kada sam probao auto, samo vergla i ne daje znakove da ce da upali. Verglanje samo po sebi zvuci normalno ali da upali jok. Bio sam na rezervi kada je auto bio ostavljen pre polaska, pa sam naknadno kupio u kantici jos 5l goriva da dospem barem da ga skinem sa rezerve, ali nista se nije promenilo, i dalje ne pali.

Moje pitanje je sta je moglo da se pokvari samo od stajanja, jer je auto radio savrseno pre nego sto sam otisao. Posto nemam bas puno znanja o kolima, sta bi trebalo da proverim ako mozete da me uputite a da izbegnem slepovanje do servisa za sad. Recimo da se to nesto pokvarilo samo od sebe, koliku cifru bih trebao da ocekujem u servisu posto trenutno nisam pri parama.

Glupo pitanje, ali da li postoji neko ko bi dolazio na lice mesta, da proveri sta se desava bez kacenja na dijagnostiku, fazon majstor dodje kod mene na parking, jer zaista nemam koga da nadjem da me slepuje do servisa.

Hvala vam na odgovorima unapred.
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Peugeot 206 HDI nece da pali

..mozda je usao u "economy mode"..probaj da dobro napunis akumulator i da te neko poslepa u visem stepenu prenosa...verovatno ce upaliti i sve biti OK.

Comment

• Pera88
      CBC Početnik
      • 12.02.2011
      • 4
      • Beograd, Banovo brdo

Mislim da sam dobro napunio akumulator ali probacu opet da ga dopunim jos malo. Jel postoji alternativa da ga izbacim iz tog economy moda, jer kao sto rekoh nemam koga da me poslepa.

Comment

• SHNAPSI
        CBC Član
        • 01.12.2010
        • 65
        • NIS
        • CITROEN XSARA 2.0 HD

Ako je sistem ubrizgavanja SIMENS ko na mojoj xsari 1997 ccm kada skines plasticni poklopac imas gumenu pumpicu pritiskaj istu dok ne vidis da je dizel dosao do filtera za gorivo vidi se kroz providne cevcice, moguce da je gorivo otislo nazat mada ne bi trebalo.Pozajmi akumulator slicne snage pa pokusaj sa tim jednostavnijim resenjima prvo..
        NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• goranpirot
          CBC Početnik
          • 22.02.2011
          • 2
          • Pirot

Po meni ,slazem se s tobom,doveo bih nekog mehanicara na licu mesta,mozda treba promeniti filter goriva jer u dizelu usled duzeg stajanja mogu da se stvore razna sranja(mogu da se razviju neke alge)mada period od tri meseca i nije tako dug.Ipak da to pogleda majstor....

Comment

• cuculo
            CBC Član
            • 03.09.2009
            • 61
            • Prilep Macedonija

zrdavo,regulator koi legulira pritisak goriva zaglavio i nema pritisak da upali auto,moj savet da se prikaci na dijagnostika i da se vidi pocetni pritisak goriva na vergljane,ako je mali pritisak, da se skine regulator i stavi na ultra zvuk da se ocisti i opet montira i da se vidi pocetni pritisak goriva,pozz

Comment

• svarglic
              CBC Senator XXL
              • 30.10.2007
              • 396
              • Novi Sad
              • golf 4 TDI

sve i da je problem do regulatora pritiska goriva,i da ga vaskrsnes u ultrzvuku koliko ce taj rekulator sigurno da radi??
              uraditi dijagnostiku, videti parametre ubrizgavanja
              moze biti regulator,pumpa,dizna,fil goriva...
              opet ne mora biti nista ,mozda je i kljuc izgubio kod
              sve su to nagadjanja
              ako nisi probao zaljucaj i otkljucaj auto na daljinac i probaj da palis
              VTS
              Originally posted by QV lale
              Jos jedan....
              Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
              where real Saxomans live...

Comment

Working...
              X