Koliko bi ovo auto trebalo da troši? Sad preko zime je znao da uzme 12l gradske vožnje. Dali je to normalno? Na otvorenom je nešto oko 6.4l. Ustvari meni je čudan ovaj raspon potrošnje, koji je kako vidite od 6l do 12l (duplo)!?
Nije mi sad puno jasnije. Uklapam se i ja u ove statistike ali onaj raspon mi nije jasan. Imao sam još nekih dizela ali nije to toliko šetalo bez obzira na godišnje doba, gradsku vožnju itd.. Čini mi se da moj auto, u isključivo gradskoj vožnji, nemože sići ispod 10.5l !? Dali nešto nije u redu sa autom?
Slicna stvar sa mojom Vectrom. Kvalitet goriva je definitivno los E sad kad se na to doda godiste auta, neodrzavanje sistema ubrizgavanja i dr dobije se veca potrosnja.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Da nije mozda u pitanju Passat sa automatskim menjacem? A sto se odnosa potrosnje tice, za mene je sasvim normalno da auto od 1500kg trosi ~duplo vise u gradu nego na otvorenom.
Stratos, 10-ka ko iz one stvari sad preko zime po gradu. Sve kratke relacije. Otvoren put, auto-put, 5-om ne preko 2500rpm oko 5,3l mereno par puta metodom od cepa do cepa. Ovo po gradu odokativno, od crtice do crtice. Jbga
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
automatik od 130ks po gradu do 9l,na otvorenom do 7l.vise puta provereno.hoce i do 10l al bas kad je hladno i kad ga pustim da radi duzi period na leru dok ga ne otkravim.
Ne mirišem dizele pa neznam
Vozikao sam clia 1,5 dci i on je nenormalno mali potrošač. Vozikao sam i mondea 1,8... on je trošio 8-10l,ali je bio matorac sa dobrim motorom i remontovanom pumpom i diznama.
Mislio sam da noviji manje troškare.Još kada vidim cenu tog "kako se već zove" dizela,prosto mi nije jasno gde je ušteda.
Touran 2.0tdi sa DSG menjacem cisto gradska voznja (Banjica-autokomanda-slavija-pancevacki most) u 16h po podne sa ukljucenom klimom po bordu 11l/100km.Beograd-Zlatibor 5,2l/100km.Beograd-Vranje sa nas 7 u autu ,6,6l/100km.Beograd-Srbac 4,9l/100km.Kao sto vidis i ja sam imao i vise nego duplu razliku u potrosnji po gradu i magistrala.
Nisan Suny 1.7d nikad ispod 4,2l/100km i nikad preko 6,6l/100km.Mereno bezbroj puta i zimi i leti i pod svim opterecenjima i vremenskim uslovima po sistemu od čepa do čepa,pošto nema bord.I tu je razlika do 50% max.
Komšijin Golf V 1.9TDI '07. ili '08. po Beogradu uglavnom 9-9.5, zimi kaže oko 10(najverovatnije 11), na autoputu 6-6.5(ne prelazi 130km/h). Šalta uglavnom na 3000-3500rpm.
Vozio sam 3 ta TDI motora, sa Bosch pumpom i 90KS. 2 Passata B5 sa chipom i sad Caddy-a.
Isreno, nikad, ai nikad mi nije presao 8l, uglavnom je to bilo oko 7l po Novom Sadu. Neka prosecna potrosnja je bila 5.5-6l.
Caddy-a sam bas istestirao sad kad je bio ovaj minus -15, -10C. Nisam mu video kazaljku na 90C skoro 3 nedelje, nisam izlazio iz grada, termostat je ispravan, a hocu da kazem da su sve bile kratke relacije. Vozio sam ga bas ostro, uvek u nekoj zurbi. Potrosnja nije presla 7.5l. Inace sad mi je oko 6.5l, malo ga pazljivije vozim u poslednjih 20ak dana, a i toplije je.
Tebi moguce da protokomer ne valja, da sipas jako lose gorivo(sipaj ED) i trea stavr da ne znam da vozis. Ovoj nemoj da shvatis bukvalno, ali ovakvu potrosnnju je bas tesko postici sa tim TDI Bosch motorima, osim ako vozis stalno prva-druga.
Ja imam drugara kome je Passat 1.9TDI PD trosio prosecno, i to vvise otvoreno 8.3l. I to ne prelazi 110-120, uglavnom je na lokalnim putevima. Ali znam njegov stil voznje, ne ostro ali vozi skoro kao da ima automatk-prva se vozi do 30-40 ako ce morati da uspori, druga isto tako do 60, jednostavno ne menja brzine a brzine sluze da se menjaju.
Ja sam tad vozio 1.9TDI pD u A3, prosek mi je bio 6.3l ne stedljive voznje, tata vozi A4 1.9TDI pD 130KS njegov prosek je ispod 7l, ali cesto vozi preko 150.
Tako da za pocetak proveri protokomer,promeni pumpu gde sipas gorivo, i svoj stil voznje promeni, jer mislim da je on najzasluzniji za tih 12l.
Za TDi PD motor je vec druga prica po gradu, dosta vise trosi od ovih sa Bosch pumpom.
Comment