U pitanju je zetov Stilo 1,9jtd 2002god 80ks,presao pravih 160hkm (on je prvi vlasnik) pre 3 dana je poceo katastrofalno da dimi.Ulje mu je na max,ne trosi ga ali u leru pravi dimnu zavesu sivkasto plave boje i nemirno radi.Kada mu dodam gas za 10sec ne vidimo nista na 100m od nas,kao da sam zapalio brdo guma polivenih sa buretom nafte.Servisi su radjeni redovno.Sta moze biti?
Stilo JTD dimna zavesa
Collapse
X
-
Re: Stilo JTD dimna zavesa
ako je poceo pre 3 dana,omda i nemozes da vidis po nivou da li trosi( ima vremena) , izvuci mu sipku za ulje dok je zagrejan i radi, pa vidi da li dimi .
lici kao da je neko lose gorivo ili da je neka dizna zapusena.
ako ima i kojekake senzore i elektroniku,moze svasta nesto da bude. ne pali chek-engine lampicu ?
ti ipak znas dosta oko dizela , nije valjda da nista nisi probao da proveris ?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ne duva na meracu ni na cepu za ulje.Da je ulje u pitanju,to bi posebno smrdelo i pri takvom dimljenju bi trosio 5l na 1000km.Ja tu kolicinu dima u zivotu nisam video.Sutra ce ici u neki servis ali cisto da vidim na forumu sta moze biti.Ja sam mu tipovao na nesto oko dizni.
Comment
-
-
Ili propišala dizna ili pumpa, ali sačekaj servis i neka ga ne vozi tako inače ode katalizator, a i EGR!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Odneo je zet sve 4 dizne kod nekog matorog sto ima malu zanatsku radnju pored Zike sajle.Kazu da dobro radi.Uzeo mu je 160e za sve 4 dizne.Sutra cemo videti rezultate.Rekao sam mu da ga pita koliko bi uzeo meni da mi sredi dizne za mog Nisana i kaze 500din/kom.
Comment
-
-
Originally posted by GavraKako mislis 2,ako se salje salju se sve 4?! Drugo na Umci postoji 3 servisa i nisu svi sjajni za CR dizele
Pre bi poslao u Vrbas ili Novo milosevo nego na Umku........
sta bi sa stilom?
Comment
-
-
Opet moj zetonja.Nije hteo auto da mu vuce i odveze ga danas kod majstora i ovaj ustanovi da je puklo crevo izmedju usisne grane i kucista filtera i jos mu kaze majstor kako taj auto mora da ima intercooler a ne mogu da ga nadju pa pita mene jel ga ima.Ja mislim da ta verzija od 80 ili 85ks nema intercooler ali da pitam vas.Hvala
Comment
-
-
Ako je u pitanju Stilo,verzija sa tom snagom nema intercool-er,takodje nema "varijabilnu turbinu" vec klasicnu sa rasteretnim (waste-gate) ventilom.Samo na pocetnu proizvodnje su pravljene te verzije od 80 ks da bi se ubrzo preslo na jace varijante.
Comment
-
Comment