Audi A4 2.5 tdi,problem posle zamene elektronike na Bosch pu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tonitolz
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 21
    • Bor

Audi A4 2.5 tdi,problem posle zamene elektronike na Bosch pu

Vozim Audi A4 2.5 TDI Quattro AKE motor.
    problem je sledeci:
    Elektronika na pumpi mi je otkazala i zaglavila korektor daleko u predpaljenje pa sam bio prinudjen da kod bosista zamenim elektroniku i predihtujem celu Bosch pumpu.Posle kompletnog servisa pumpe primetio sam da mi auto teze pali i da se primetno olenjio.'
    Pitao sam bositu sta se to desava ali nista ,kaze da je upisan softver koji ide za tu oznaku pumpe i da je po njima sve u redu.Imam osecaj da tom autu hvali kolicina goriva te se zato muci.Ma da bosisti kazu da je to nemoguce stelovati.Auto ne ispusta ni gram dima,ni pod kojim uslovima,hladan,topao,na malim i velikim obrtajima .
    Ako iko ima neko iskustvo sa tim neka mi odgovori jer neznam sta mi je dalje ciniti.
    Audi A4 2.5 TDI QUATTRO
  • darko82
    CBC Član
    • 19.04.2011
    • 25
    • Beograd

Re: Audi A4 2.5 tdi,problem posle zamene elektronike na Bosch pu

zeznuto. Sta kaze dijagnostika? Ako ne vuce vazduh, ako je dobro uzupcen, paljenje ok... Mozes li da pojasnis prvi kvar, zbog kojeg si popravljao pumpu? I sta je sada sa korektorom ugla paljenja?
    pozdrav!

Comment

• tonitolz
      CBC Član
      • 22.05.2011
      • 21
      • Bor

Elektronika je zakucala predpaljenje toliko daleko da ga dijagnostika nije mogla da ocita,pa sam zato bio prinudjen da odradim pumpu ma da je auto radeo .Kada sam ga sutradan palio nije bilo problema ali se par puta sam gasio dok se malo nije zagrejao ali je to bilo u ler gasu,inace cim se gas pritisne zalupa motor kao da je prolupao.To je zbog predpaljenja.
      Auto je sada nastelovan sve na idealnu meru predpaljenje na 2.5 ,nema nikakvih gresaka ,turbina u voznji dize pritisak do 2,6 bara (po VCDS-u)to je odprilike realnih 1,6, a auto mi ide slabije sigurno za 10%.
      Auto kao sto znate verovatno ima senzore i na radilici i na bregastim osovinama i na dizni i na pumpi tako da nesto nije uzupceno upalio bi gresku.Razliku u snazi i otezno paljenje sam primetio odmah po ponovnom montiranju pumpe,a taj motor ima zaseban kais za pokretanje Bosch pumpe tako da uzubljenje bregastih i radilice nije mogao doci u pitanje,a pumpa je bila fiksirana pri skidanju i montiranju.
      Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Ranijim paljenjem se povecava snaga motora tako da ti je auto zato bolje vukao. Ali se zbog ranijeg paljenja javljaju detonacije koje su stetne za motor. Otezano jutarnje paljenje je zbog slabije kompresije. Kod dizela koji su na izdisaju pomera se paljenje u ranije od fabrickog ugla paljenja da bi lakse upalio. Znas li istoriju auta i jel od skoro kod tebe?

Comment

• tonitolz
          CBC Član
          • 22.05.2011
          • 21
          • Bor

Za ovaj auto je fabricko predpaljenje od 2-4 stepena ja imam 2,5, kompresija mi je na svim cilindrima 31 bar, na atu su zamenjene sve 4 bregaste i stavljene nove kao i 24 klackalice i 24 podizaca ventila a tu jos i 24 sesircica koji se stavljaju na ventil. Turbina u voznji gura pritisak do 2,6 bari po VCDS-u (1,6 bari nadpritiska).Pritom ovaj auto nema daska dima cak ni u blokadi a cipovan je na 236 ks. Ovaj auto vozim vec 2,5 godine i jako ga dobro poznajem,sada ide za nijansu slabije nego pre zamene elektronike na pumpi i to ja tada bilo sa 216 ks jer sam dodatni chip menjao posle zamene elektronike,a sve u svrhu nezadovoljstva snagom automobila. Imao sam jednu malu urgenciju na chipu, rekao sam im da nisam zadovoljan kako mi auto ide ali da sumljam da je u pitanju kolicina i da samo to povecaju. Tada sam dobio laksi start motora i malo bolja ubrzanja na vecim obrtajima.
          Nadam se da sam bio dovoljno slikovit?
          Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Kad vec imas VCDS postavi ovde kompletan log...bice dosta lakse
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• tonitolz
              CBC Član
              • 22.05.2011
              • 21
              • Bor

Imam VCDS ali nezna kako da ti postavim taj log. Znam da ocitam sve vrednosti sa auta i da pogledam greske ,cak da odradim i neke adaptacije ali ovo neznam kako. Uradecu vrlo rado ako objasnis kako!
              Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Ovaj online je najbolji....

Comment

• tonitolz
                  CBC Član
                  • 22.05.2011
                  • 21
                  • Bor

Hvala druze samo mi reci koje podatke da ocitam pa da ih zakacim ovde.Sta bi nam pomoglo oko ovog problema.
                  Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Ja tek sad procitao lepo...ti si posle zamene elektronike uradio CHIP? A jel radio pre toga? Idealno bi bilo da postavis sa OE mapom.....ako nemas onda postavi apsolutno sve od parametara.....ali moguce je da neces moci to sam da sredis....

Comment

• tonitolz
                      CBC Član
                      • 22.05.2011
                      • 21
                      • Bor

Auto je imao cip na 216 ks,tako sam ga vozio 2 god. i isao i palio savrseno.Teda mi je stradala elektronika na bos pumpi i ja je zamenio u servisu. Od tada mi auto i ne ide i ne pali ko pre. A chip sam na 236 ks odradeo mesec dana posle toga nadajuci se da ce time sve da se resi,ali nista.Ide bolje ali jos uvek nije to to.Najveci je problem sto bosista kaze da je softver u novoj elektronici isti kao i kod mene na staroj,i njemu je to dovoljno.A sto meni auto ne ide i ne pali kako treba to nema veze.Te zato pokusavam ovako da resim problem.Ostalo znas!
                      Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• Gavra
                        CBC Senator XXL
                        • 06.03.2008
                        • 2031
                        • Beograd

Ko ti je radio CHIP na neispravan auto

Vrati ti to na fabriku i namesti da ide pa tek onda ispravan chipuj. Sve ostalo ce da trazi nesto za glavobolju....

Comment

• tonitolz
                          CBC Član
                          • 22.05.2011
                          • 21
                          • Bor

Taj Bosch servis koji mi je radeo pumpu on je radeo i chip.Oni su zastupnici za firmu CHIPFACTORY iz Austrije ( Bec). Ta kuca je i prvi put cipovala moj auto na 216 ks jos 2003 god. ali u nemackoji.
                          Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

• darko82
                            CBC Član
                            • 19.04.2011
                            • 25
                            • Beograd

zvuci logicno ovo sto Gavra kaze(verovatno je covek u pravu). Prvo da se vrati u ispravno (fabricko) stanje, pa onda chip. Do duse, tu pocinje tvoja igranka-jer majstori kazu da je auto ispravan... Valjao bi taj log...

Comment

• tonitolz
                              CBC Član
                              • 22.05.2011
                              • 21
                              • Bor

nije problem da nalepim sva ocitavanja koja uradim ali auto nema ni jednu gresku i sva merenja su granicama normale.Jedino sto ne ocitava u normali je nesto vezano EGR ventil jer je kod mene zatvoren ali nepali gresku jer je mehanicki a ja ga tako zatvorenog vozim vec 2,5 godine bez problema.
                              A sto se tice ocitavanja sa Bosch pumpe tu nemoze nista da se odradi jer nema komunikaciju t.j. neda da se rade ocitavanja,jedino na stolu.
                              Audi A4 2.5 TDI QUATTRO

Comment

Working...
                              X