TOYOTA COROLLA 2.0 D4D - pada broj obrtaja i ne vuce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • herrpan
    CBC Početnik
    • 01.07.2011
    • 8
    • beograd

TOYOTA COROLLA 2.0 D4D - pada broj obrtaja i ne vuce

Problem je sledeci:
    Pocelo je samo zimi, a sada se javlja i u letnjim svezijim danima. Naime, kada upalim motor, radi normalno, krenem i posle par minuta u voznji naglo izgubi gas i broj obrtaja padne na 900 (ler). Pritiskom na papucicu se jedva pomera obrtomer i to do 2000 obrtaja. Ugasim auto, upalim posle par sekundi, radi normalno. Desi se da se ne ponovi par meseci, a desi se kao ovih dana da moram po nekoliko puta u toku prvih 20tak minuta voznje da palim i gasim motor. Napominjem da na dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar i da motor radi savrseno i vuce odlicno - kada radi kako treba. Ovo se desava samo kad je hladan...
    E sad, nosio sam pumpu visokog pritiska kod Zeravice, ocistili, predihtovali, testirali i rekli da je pumpa ok. Skinuo rezervoar, bacio gorivo, ocistio dovode do filtera i od fltera ka pumpi i promenio filter. Isto. Sumnjam na turbinu.... Ima li ko iskustva sa ovakvim simptomima?
    Takodje razmisljam da izvadim katalizator, ne znam da li je to pametno zbog lambda sonde.
    EGR ventil i usisna grana?
    Pomagajte ljudi, ako boga znate!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by herrpan View Post
    Problem je sledeci:
    Napominjem da na dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar i da motor radi savrseno i vuce odlicno
    Ovo, jednostavno, ne stoji, problem je u onome ko ti "čita" dijagnostiku, a i čime to radi, mora biti zabeležena greška.
    Idi kod nekoga ko radi dijagnostiku kvarova, a ne samo pokušava da iščita kodove.
    Daj oznaku motora, istorijat, ...ako hoćeš da nagađamo dalje preko foruma...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
    X