Sinoc prijatelj krenuo u Grcku i zove me jutros iz Makedonije da kaze da mu je potrosio 5l ulja na 500km.Auto je kupio tek pre 5 dana i ja sam ga vozio,lepo vuce,pali bez problema ali je dimio.Na merac ne duva,filter vazduha mu nije mastan ali duva na cep za ulje.Sta moze biti razlog tolike potrosnje ulja?
406 2.0Hdi guta ulje
Collapse
X
-
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Da objasnim malo preciznije.Kada je hladan,ne zadimi ni prilikom paljenja ni dok radi u leru ali kako mu se nabije gas u voznji on pocinje da pravi dimnu zavesu i tako dimi konstantno.Naj vise zadimi onog momenta kad ukljuci turbinu.Motor radi izuzetno tiho i mirno,pali bez greske i nije mu mastan filter vazduha.Moze li ta potrosnja ulja da ima veze sa turbinom i kako to da proverimo? Da ne otvaram motor bez veze pa da se ispostavi da je motor dobar.
Comment
-
-
99% da je turbina izduvala svoje, skini usisno crevo i proveri luft . Nije pozeljno da vozi auto tako, ako mu saspe ulje u usis cesace se tamo gde se nije ni nadao da ce da zasvrbiOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Jel to onaj isti auto sto ste uzeli na placu, pa trosio litar na 100km? Ili imas cak dvojicu drugova, koji su popasli neke krsheve na autoplacu koji gutaju vise ulja nego goriva na 100km?
Ako je to taj auto, ja bih sa tim ugovorom ili racunom, sta ste vec dobili otisao u ono udruzenje potrosava, kod gorana papovica, i pitao sta dalje, a verujem da moze nesto da se uradi. Jedino ako se nisu nekako unapred zastitili i ogradili na placu (sto nije iskljuceno)
Comment
-
-
Uhh, ako im Papović ne pomogne, niko neće.
Drugi veliki igrač je još samo Okanović!
Mnogo ti gledaš televiziju, kome su oni još pomogli ?"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
Comment