Peugeot 106 diesel, pregreva se

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tane86
    CBC Početnik
    • 29.08.2011
    • 5
    • Novi Sad

Peugeot 106 diesel, pregreva se

Pozdrav svima, registrovao sam se na brzinu posto mi je pomoc hitno potrebna. Imam priliku da kupim od prijatelja Peugeot 106 xnd 1993 godiste, diesel 1.4 50ks.
    Posto se znamo davao mi je da ga provozam vise puta.
    Problem je sledeci, auto se pregreva pri normalnoj voznji, cak se i gasio na semaforima, ventilator ga hladi i dok se ne ohladi nece da upali.
    Danas sam se vozao malo da ga probam i stanem na pumpu sipam diesel i kada hocu da krenem nece da upali dok je vruc, moram da mu dodajem gas dok ga verglam i kad upali radi cudno kao na tri cilinda par sekundi i onda pocne normalno.
    Tako mi se desilo isao sam na otvorenom putu oko 90km/h i pritisnuo sam kvacilo da promenim brzinu kad se on ugasio i morao sam da stanem sastrane da cekam da se ohladi da bih ga ponovo upalio.
    I dok je bilo hladnije pre koji mesec sam ga pozajmio i uvek kad stanem ventilator radi.
    Hladnjak je nov, zamenjen je posto je curio, cak mislim da su mu stavili i neki malo veci, zamenjeno je ulje, zamenjana su creva dovoda goriva, filter goriva..
    Isao je kod par majistora i niko nije nasao resenje.
    Nije mi bash jasno zasto nece da upali kad je pregrejan, objasnite mi malo to

Meni sta prvo pada na pamet je vodena pumpa ili termostat ili termodavac ili da ima vazduha u hladnjaku...
    Ja se slabo razumem pa bih hteo da vidim da li je to neki sitan kvar i da li mi se isplati da ga uzimam, inace auto fino izgleda i dobro ide, samo me ovo brine.
    Hvala na pomoci
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

..ohladi bosch pumpu vodom i vidi hoce li tada paliti...

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

Znam za ovakav kvar na golfu dvojci dizelu,neispravna bos pumpa,pa predpostavljam da je i kod tebe slicna situacija...

Comment

• tane86
        CBC Početnik
        • 29.08.2011
        • 5
        • Novi Sad

I ja mislim da bosch pumpa zeza, ali mi nije jasno to pregrevanje, moram to prvo da resim, ne mislis tako? Nije normalno da se tako greje..

Comment

• tane86
          CBC Početnik
          • 29.08.2011
          • 5
          • Novi Sad

Pa ne znam kako to da uradim, vec sam probao to sipao sam vodu na nju, ali on svakkao upali cim prestane ventilator da hladi, tako da nisam skontao neku razliku..

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Tane, batalio bih se ćorava posla! Nisi naveo cenu vozila, pa da se razmišlja o isplativosti ulaganja. U svakom slučaju, 93-će godište je već vrh-vrhova. Bolje nabaciti nešto para i kupiti desetak godina novije.

Comment

• tane86
              CBC Početnik
              • 29.08.2011
              • 5
              • Novi Sad

Franjo slazem se u potpunosti sa tobom, ja sam gledao totalno nesto drugo pa mi je ovo uletelo iznenada, pa sam hteo i da pomognem deki da resi to (deda od moje devojke tacnije), ali mislim i da cu bataliti jer mi je premali auto, a i nemam pojma sta mu je..

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Ako ti auto upali kada se ventilator ugasi , neka logika govori da sve ima veze sa strujom,a ne sa temperaturom.
                Moguce da el.ventil na bosch pumpi koji pusta i prekida gorivo,nema "snage " da drzi taj ventil otvoren dok ventilator radi.
                treba da probas da mu dovedes direktno struju na njega dok ventilator radi,i da vidis da li ce onda da upali.
                po nekoj logici..sve lici na to.
                probaj jos to pa javi ..ako nista drugo ,da deda zna za u buduce
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• tane86
                  CBC Početnik
                  • 29.08.2011
                  • 5
                  • Novi Sad

Hm da dovedem struju, to mi malo zvuci komplikovano

Ali mislim da najpre mora da se resi problem pregrevanja, svaki put kad stanem ventilator mu radi par minuta..

Comment

• aleksd
                    CBC Član
                    • 15.03.2010
                    • 55
                    • Smederevo

Koliko je to pregrevanje? Koliko stepeni ili gde se nalazi kazaljka na skali ili šta već ima taj auto? Ventilator možda pali na nižoj temperaturi nego što bi trebalo. Sve i da prokuva, trebao bi da možeš da startuješ motor. Pre će biti da imaš problema sa Bosch pumpom, kako su ti već i rekli...
                    nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Originally posted by tane86 View Post
                      Hm da dovedem struju, to mi malo zvuci komplikovano

Ali mislim da najpre mora da se resi problem pregrevanja, svaki put kad stanem ventilator mu radi par minuta..
                      Tako treba da radi ventilator,narocito za vreme ovih vrelih dana.

Comment

Working...
                      X