1.6 HDI problem pri paljenju!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • filip333
    CBC Član
    • 12.12.2011
    • 13
    • Beograd

1.6 HDI problem pri paljenju!

Imam problem sa 1.6 HDI 90 PS bez FAPa, presao oko 170.000, kod mene oko 18.000. Do sada nije bilo problema osim sto mi je izbacivao pri prvom paljenju jedan mali oblak plavog dima, i malo nemirnije radio na leru (sa kao malim trzajima) prvih 30 sec do 1 min. Medjutim, od skoro sam primetio da malo duze vergla ponekad 3-4 sec, sto ranije nije bio slucaj, sve dok juce i danas nije upalio na par sekundi i ugasio se! Posle malo duzeg verglanja nekako je upalio i onda kad upali radi normalno! Ne pali nikakvu lampu na displeju, tipa CHECK ENGINE i sl. Inace, vuce ko blesav, na leru radi mirno (osim prvih 30-tak sec po paljenju) , "samo" mu je problem taj hladan start! Da li ima neko ideju, meni to vuce po nekoj logici na neki pad pritiska ili nedovoljan pritisak u sistemu, ne znam?
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Odg: 1.6 HDI problem pri paljenju!

Proveri kakav je dovod goriva do pumpe visokog pritiska. Ja sam imao problem da duze vergla psole duzeg stajanja jer se gorivo spusti nazad do rezervoara pa vergla dok ne napravi dovoljan pritisak. Posle pali normalno.
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• filip333
      CBC Član
      • 12.12.2011
      • 13
      • Beograd

Sad se vracam sa dijagnostike, nije zapisao nikakvu gresku, osim neku o releju grejaca, a meni se problem desio na +13 C i na +8 C, a po tablicama, na toj temperaturi grejaci rade 0,5 sec pre starovanja i 1 min posle starovanja (pre-heating i Post-heating) tako da sumnjam da grejaci imaju veze. I meni lici da prica ide u ovom pravcu koji StudentBGD navodi...
      I duga stvar, i kad je vruc motor ne upali bas na zub, kao sto bi trebalo, nego malo zavergla jedno 2-3 sec!
      Danas pozajmljujem noviji akumulator pa probam sa njim, jer ovaj moj ima 5 god (fabricki)!

Comment

• filip333
        CBC Član
        • 12.12.2011
        • 13
        • Beograd

Zamenio akumulator, i reko da ga malo izduvam, kad, posle 3 km voznje, djubre se samo odalo, upali se CHECK ENGINE i natpis na displeju ANTIPOLLUTION FAULTU, i udje u LIMP MODE (nece preko 3000 obrtaja). OK, sad bar ima nesto opipljivo, da li da odmah sumnjam na EGR ventil, ili su jos neke greske vezane za ovu poruku?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Pre će biti u liniji napajanja gorivom, od rezervoara, pa do dizni. EGR i katalizator su na kraju lanca, iako mogu biti krivci takve greške. Kakav filter goriva, ili separator ulja ima tvoj motor? Voda i nećistoće (u celom sistemu) mogu biti uzrok.

To ensure the correct operation of the anti-pollution
          system, the oil vapour rebreathing circuit must be kept
          clean and in good condition.

I prečistač vazduha, mora biti u redu. Jako zaprljan, može pridoneti lošem stanju sistema.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Idi sad na dijagnostiku, al' bolju od one prve,tj. kod boljeg dijagnostičara. Bolje da nije EGR, "cijena mu je - prava sitnica "
            45 000...
            Mnogo puta pisano, "antipolution..." može značiti mogo štošta...
            Last edited by comi 1342; 13.12.2011, 00:14.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
            X