Passat c3 b6. Signalna lampica za elektro-servo.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasssa
    CBC Početnik
    • 20.12.2011
    • 8
    • Surdulica
    • VW Passat c3 b6 1.9 tdi

Passat c3 b6. Signalna lampica za elektro-servo.

Na passatu c3 b6 1.9 tdi, nakon startovanja motora lapica za elektro-servo, ostane da trepće crveno, uz zvučni isprekidani signal upozorenja. Nakon gašenja i ponovnog startovanja motora, sve je OK i radi normalno.
    Šta može da bude problem i da li je alarmantan ?
  • sasssa
    CBC Početnik
    • 20.12.2011
    • 8
    • Surdulica

Odg: Passat c3 b6. Signalna lampica za elektro-servo.

Ajde barem neka mi neko kaže, kakav je servo na passatu c3b6? Da li je elektro-servo sa posudom za ulje ili je full elektronika bez ulja, tj samo struja.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by sasssa View Post
      Na passatu c3 b6 1.9 tdi, nakon startovanja motora lapica za elektro-servo, ostane da trepće crveno, uz zvučni isprekidani signal upozorenja. Nakon gašenja i ponovnog startovanja motora, sve je OK i radi normalno.
      Šta može da bude problem i da li je alarmantan ?
      Da li se, signali nastavljaju, ako kreneš nakon prvog startovanja motora?

Ako, nakon ponovnog starta, sve radi normalno, nema razloga za brigu. Radi se o upozorenju tipa vezivanja pojasa sigurnosti. Nisi naveo godište i osnovne podatke, kao tip menjača, ili dodatna oprema, ali je sigurno, da se radi o elektro uređaju. Da li si pokušao, da par puta pritisneš nožnu kočnicu, a ako to ne gasi, pokušaj sa ručnom. Ako je automatski menjač, malo je komplikovanije, ali nije zabrinjavajuče. Probaj, da vrtiš volan u mestu, iako, ne bi trebalo, da je servo volana u pitanju.

Comment

• sasssa
        CBC Početnik
        • 20.12.2011
        • 8
        • Surdulica

Radi se o Passatu 1,9 tdi sa 77 kw. ručnim 5-stepenim menjačem sa kraja 2005 godine. Inače kada je to upozorenje da kažem aktivno, servo i dalje normalno radi, mada nisam vozio tako, već sam proverio u mestu. I nakon par sekundi, posle gašenja i ponovnog startovanja motora, kao da ništa nije ni bilo.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Imaš li uputstvo za rukovanje? Šta piše za tu lampicu?

Comment

• sasssa
            CBC Početnik
            • 20.12.2011
            • 8
            • Surdulica

Ma nemam. Kupio sam auto skoro, došao je iz Austrije. Uzet je preko neke auto kuće, koja vrši zamenu staro za novo. Predhodni vlasnik, tj neka firma, čim je isplaćen lizing, zamenila je auto, i nije u autu ostavila tehničku dokumentaciju, već samo kopiju odštampane elektronske dokumentacije VW servica u Gracu, koji je održavao auto.
            To što su mi oni dostavili, proverio sam preko Poršea SCG i sve je tačno, ali tehničke dokumentacije nemam.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Документация по ремонту Volkswagen Passat B6 код модели: 3C2, 3C5 технические руководства

Ako ne znaš ruski, nek' ti Franjo prevede, ili gledaj slike.
              Odeš na dijagnostiku, pa ćeš nešto više znati... A pre toga možeš da utvrdiš sam da li u svim posudama ispod haube, ima tečnosti iznad minimuma...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Ima i na engleskom!
                b6_90-01.pdf (application/pdf Object)

U osnovi, za pasat b6 2005 instrument panel izgleda ovako:

U napomeni, napisano je, da ima odstupanja u pojedinim izvedbama, pa se c3 možda razlikuje u pojedinostima, ali nigde nisam našao taj indikator za elektro-servo! U međuvremenu, upalila mi se lampica (u glavi), pa mi je sinulo, da si ESP verovatno protumačio kao taj indikator.

Na gornjem prikazu imate sledeće indikatore:

Nisu označeni brojevima i nedostaju još 4, ali nije bitno. Air-bag i automatski menjač... Redosled odgovara po brojnim oznakama sa gornjeg crteža, pa je tako na pr. 8. po redu: pritisak ulja.
                Last edited by Franjo; 27.12.2011, 23:00.

Comment

• sasssa
                  CBC Početnik
                  • 20.12.2011
                  • 8
                  • Surdulica

Našao sam na netu, neko upustvo ali je na francuskom, evo slike iz njega. Na prvoj je zaokružen taj indikator. On je u obliku volana, i prilikom ubacivanja kontakt ključa, prvo se upali u žutoj, pa u crevenoj boji. Kad je sve normalno on se za 1-2 sekunde ugasi, i sve je OK. Kada je " Nenormalno " onda se ne ugasi, već počne da trepće i daje isprekidani zvučni signal. A što se tiče dijagnostike, to je u Surdulici takav problem da ne umem da Vam objasnim. Ima je ali ljudi koji rade sa njom nagađaju više nego oni što rade bez nje. Posle praznika ću otići do Niša, pa ću tamo na dijagnostiku.

Pored ove slike ubacio sam i pojašnjenje, ali je nažalost na francuskom, pa ako neko zna, nek pomogne

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Iako slabo baratam francuskim (za razliku od sina Francuza!), radi se o greški u vezi servo upravljača. Proveri ulje u kanisteru!

P.S. Pod 5 piše, da se u slučaju palenja te lampice, praćene zvučnim signalom, odmah zaustavi vozilo i zatraži pomoć specijaliste (stručnjaka)! Pod 11 (indikator servo upravljača), ako svetli crveno, ukazuje na veću neispravnost. Ako se to redovno ponavlja, zatražiti pomoć servisa. Pošto se, nakon gašenja i ponovnog starta sijalica gasi, rekao bih, da nije alarmantno, ali za svaki slučaj proveri u servisu.
                    Last edited by Franjo; 28.12.2011, 18:50.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Preveo sam uz pomoć Translatora, iako sam zbog sličnosti nekih reči sa engleskim, nazirao smisao i došao upravo do toga, da ipak nije alarmantno. Na drugom listu desno gore, objašnjava, da je indikovan zaključan upravljač! U zatamnjenom delu: da se izvadi ključ, ponovo ubaci (piše: da kontakt), upravljač okrene levo-desno i ako se sijalica ne gasi, traži pomoć specijaliste.
                      Pošto se kod tebe gasi, trebalo bi da je u redu. Ali, ako je to stalna pojava, treba proveriti bravicu upravljača, da se ne bi kojim slučajem, zaključala u vožnji! Nisam siguran, da je to moguće, kod takvih kola?! (Što Srbin zamisli - Schwabo napravi!)

Comment

• sasssa
                        CBC Početnik
                        • 20.12.2011
                        • 8
                        • Surdulica

Hvala puno na trudu i naravno pomoći.
                        Posle praznika ću na dijagnostiku, pa ćemo očitati grešku, nadam se da je upamćena.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Neće pokazati ništa, osim, ako je do imobilajzera. Da li trepče čim daš kontakt, pre starta motora? Ako trepče, pokušaj, kako je napisano: izvadi ključ, ponovo kontakt i vrti volan levo-desno, da vidiš, da li je otključan. Ako se i dalje ne gasi, moguće, da je bravica volana pomerena, ili masnoće, koje su na niskim temperaturama konzistentnije, pa bravica nije sasvim otključana. Kompjuter "ne vidi" jasno situaciju.

Comment

• sasssa
                            CBC Početnik
                            • 20.12.2011
                            • 8
                            • Surdulica

Probao sam malopre, par puta, da namerno zaključam volan, pa da ponovim ceo postupak, ali ne vredi, funkcioniše sve.
                            Kada mi se to dešavalo, jednom sam prešao par metara i nije se ugasila sijalica, tj i dalje je treperila i davala zvučni signal, a na volanu nisam primetio nikakvu razliku. U ostalim slučajevima nisam pomerao auto već sam odmah gasio i nakon par sekundi ponovo palio.
                            Sutra ću popodne da proverim nivo ulja. Danas su mi rekli da ako nije ful elektronika, cela pumpa i posuda na njoj bi trebalo da se nalazi ispod akumulatora. Pa kada to pogledam, onda ću probati da nađem i proverim kontakte na pumpi, možda je do njih problem.

Comment

• DJM
                              CBC Početnik
                              • 28.02.2012
                              • 8
                              • Bijeljina

A da te pitam nešto da ti nisi slučajno stavljao ZEDER na auto,ako jesi onda ti je on uzrok svih problema jer ti je onaj ko je stavljao zeder oštetio mali elektro box koji je malo smetnja njima koji ugrađuju i prilikom montaže ga je gurnuo i najvjerovatnije ti na sklopu-box-u napravio mikro-lom lemljene ploče ili ono što bi elektroničari zvali hladni lem ,ali nije problem popraviti skineš box i kod rtv mehaničara ili kakvog dobrog elektroničara i kvar rešen za 10 min, naravno ako si stavljao zeder a zna se to desiti i ako je neko majstorisao nešto na tom dijelu ispod volana.

Comment

Working...
                              X