Vektra b 2.0DTi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zvekiii
    CBC Član
    • 15.02.2009
    • 20
    • BiH
    • Vectra B 2.0DTi

Vektra b 2.0DTi

Danas odlucio ocistit usisnu granu i crjevo od u**** do interkulera,zivce sam si pojeo dok sam skinuo i ocistio bilo je toliko garezi i zamasceno da je precnik cjevi bio smanjen za pola,takojde oni leptiri na usisnoj mislim da nisi ni radili od garzei,sve sam lepo ocistio i sastavi i onda:

sada kad dodam gas(preko 2000 obrtaja) cuje mi se zvizduk iz motora i sto vise dodajem gasa i brze idem vise se cuje,takodje se cuje i na leru kad puknem gas preko 2k,e sad znam da se turbina cuje ali nije se prije cula pa reko da nisam sta profulao pa na usisnoj nedihtuje nesta dobro pa tu fijuce?
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Odg: Vektra b 2.0DTi

crjevo od u**** do motora ili interkulera nije stegnuta selna dobro pa se cuje vazduh.

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Najverovatnije da je to. Dihtunzi na usisnoj grani su pretpostavljam stavljeni novi?
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Izemti turbo motor koji ne šišti...
        Možda to tako treba samo do sada nije radilo kako treba...
        Ali pregledaj spojeve za svaki slučaj
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zvekiii
          CBC Član
          • 15.02.2009
          • 20
          • BiH
          • Vectra B 2.0DTi

Nisu stavljeni novi dihtunzi vec sam opet sve rastavio i stare dih. presilikonirao sa abro crvenim slikonom otp.na 300C, vise ne pisti .

Hvala na pomoci.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Moram i ja, zapušiti rupe na mojoj svirali od megana. Sigurno su mi prilikom velikog servisa, nešto pomerili i nisu dobro postavili. A sad kažu, da je to normalan zvuk turbine! Kao da me jure panduri.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo

Znaci Red Abro 300C zeni na usta i nema vise ni da pisti ni da kresti ni sl.

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Originally posted by zvekiii View Post
                Danas odlucio ocistit usisnu granu i crjevo od u**** do interkulera,zivce sam si pojeo dok sam skinuo i ocistio bilo je toliko garezi i zamasceno da je precnik cjevi bio smanjen za pola,takojde oni leptiri na usisnoj mislim da nisi ni radili od garzei,sve sam lepo ocistio i sastavi i onda:

sada kad dodam gas(preko 2000 obrtaja) cuje mi se zvizduk iz motora i sto vise dodajem gasa i brze idem vise se cuje,takodje se cuje i na leru kad puknem gas preko 2k,e sad znam da se turbina cuje ali nije se prije cula pa reko da nisam sta profulao pa na usisnoj nedihtuje nesta dobro pa tu fijuce?
                batice znam da si davno cistio ali ima li nekog foto video tutorijala na temu

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo

Probacu ja da ti napravim

Comment

• zvekiii
                    CBC Član
                    • 15.02.2009
                    • 20
                    • BiH
                    • Vectra B 2.0DTi

Originally posted by Wiz View Post
                    batice znam da si davno cistio ali ima li nekog foto video tutorijala na temu
                    Nije mi tel. bio pri ruci drug al nije neki problem ako se imalo razumijes u mehaniku,obavezno silikoniraj ako nestavljas nove dihtunge,moja veca sada prede reko bi covek da je benzinac ,jedino nisam skidao interkuler al i njega cu ovih dana pa cu ga produvam i u njemu sigurno ima mnogo cadji i ulja.

Naime imam drugi problem kvasi mi ulje oko remenice(od radilice) od Pk kaisa,problem je sto nemogu da popustim onaj veliki saraf 22 sto drzi remenicu da mogu promjenit semering.

Takodje kapa ulje kroz onaj mali otvor gde se spaja karter i menjac e sad posto su ovde zajeb napravili konstruktori pa nisu ostavili dekla koja su odvojiva ko kod ostalih starijih opela sad neznam dal pusta karter il semering ispod zamajca?Bojim se ako skinem karter a on nepusta dzaba cu sjebat dihtung aopet s druge starne dok raskupusim i odvojim menjac i korpu,lamelu zamajac a ono ispadne da je semering dobar pa pusta na karteru.

Pomazite sta da radim?

Ovo gde je zaokruzeno crvenim mi kapa ulje:
                    Last edited by zvekiii; 06.01.2012, 01:49. Reason: dopuna

Comment

• kunda
                      CBC Početnik
                      • 07.06.2009
                      • 3
                      • Trebinje

Jesi li uspio promjeniti semering. Nisam 100 % utvrdio da je semering u pitanju jer ulja ima svuda, ali mi se cini da ga remenica baca okolo. Gdje si nasao semering i koliko je para.
                      Hvala puno unaprijed.

Pozdrav

Comment

• zvekiii
                        CBC Član
                        • 15.02.2009
                        • 20
                        • BiH
                        • Vectra B 2.0DTi

Jesam promjenio ali ne taj vec onaj drugi tamo do lanca on je negdje oko 10e.Pustalo mi malo ulja na hladnjaku ulja pa se tu slijevalo pa smo mislili da je taj semering.

Najbolje operi masinu pa onda upali i gledaj 10min znaces sta je,i ja sam tako.Sve za vektru u Bosni imate u Motorexu.

Comment

• kunda
                          CBC Početnik
                          • 07.06.2009
                          • 3
                          • Trebinje

Prije neki dan mi je izbacio svo ulje na dihtung izmedju hladnjaka ulja i kucista uljnog filtera pa sam namazao hermetikom i drzi ali bi trebao promjeniti i to.
                          I kod mene je taj semering kod lanca. Oprao sam motor radio je 20 minuta ali se nije pojavila kap da bi se vidjelo da je tu ali se vidi da remenica baca ulje kako se okrece. Jel tesko promjeniti semering?

Comment

• zvekiii
                            CBC Član
                            • 15.02.2009
                            • 20
                            • BiH
                            • Vectra B 2.0DTi

Ma ako si stavljao onaj crveni silikon na hladnjak ulja trebalo bi da drzi dobro.

Sto se tice zamjene semeringa nije uopste problem,mora se skinut plastika donja,Pk remen,zatezac remena.E jedini problemcic je saraf sto drzi remenicu onaj veliku u sredini.Ja sam morao praviti specijalni alat koji udje u rupe na remenici i njime drzis da se ne okrece znaci mora bit od dobrog materijala i dobro povareno.Naravno trebaju ti extra jake gedore za ovaj poduhvat jer je doticni saraf momaci stegnut.Znaci treba jedan da drzi remenicu a drugi pomalo napred nazad popusta saraf polako da ne bi pukao.Posle toga ide relativno lako,izvadis stari semering iglom ili nekim ekserom tanjim,novi semering namazes uljem i ako iams drveni ili gumeni cekic polako u krug kuckas dok ne sjedne do kraja,moze i sa malim metalim samo moras bit pazljiviji.Vratis remenicu,stegnes kolko mozes saraf i remen sve vratis i to je to.

Comment

Working...
                            X