Fiat ducato 2.3jtd, crni dim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanlep
    CBC Član
    • 10.09.2009
    • 24
    • kosovo

Fiat ducato 2.3jtd, crni dim

Drugar je automehanicar pa mi rece da pitam, iz auspuha konstantno izbacuje crni dim, kad je u mestu ostaje trag i na asfaltu. Na dijagnostici nema gresaka, ociscena usisna grana, senzori koji mogu da se ociste, egr skinut, katalizator skinut (ili probano samo bez njega, neznam tacno), ulje trosi normalno, potrosnja nafte normalna, pali i vuce dobro. Sumnja na dizne ili pumpu ali kaze da verovatno nije do pumpe posto pali i ide dobro. E sad, da me ne shvatite pogresno, ja znam da uzroci ovog problema mogu biti mnogobrojni, pitanje je postavljeno vise zbog toga da je mozda to cest problem na ovom motoru i da majstori koji ga cesto srecu znaju tacan uzrok a da nije ni jedan od navedenih.
    Hvala, pozdav
  • MS PK
    CBC Član
    • 09.01.2012
    • 89
    • Prokuplje
    • nema

Odg: Fiat ducato 2.3jtd, crni dim

Nije to nikakav cest problem,dukato 2.3,2.8 nema nikakvih "takvih" ni slicnih problema,jednostavno izvanredni motori idu po 600-700hkm.To sto ti "normalno" trosi ulje nije uopste normalno jer fiat dukato netrosi ni gram ulja dok je dobar ili dok je turbina dobra.Ukoliko ti je egr dobar i filteri i senzori,i ventili i uzubljenje paljenje,onda su ti dizne ili pumpa garant,ali misim da trebas da promenis majstora neverujem u tu njegovu dijagnostiku.Njegov komp. moze puno toga da pokaze i stanje pumpe i kompresiju itd.

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

@ms pk
      je ti to pričas o novom vozilu ili ti dosadno pa da napišeš nešto?
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• MS PK
        CBC Član
        • 09.01.2012
        • 89
        • Prokuplje
        • nema

Covek lepo pita dali je to cest problem na tim motorima,a ja mu iz iskustva kazem kako stoje stvari sa fiatovim motorima jer imam skoro milion na mojim fiatima.Sad procitaj tvoj i moj post pa vidi kome je dosadno,jer sam ja i napisao nesto....

Comment

• Gusar
          CBC Član
          • 19.03.2012
          • 85
          • zemun
          • Fiat Uno 45s fire...

jedno prosto pitanje a koje si gorivo sipao tj koje gorivo najcesce sipas u njega?

moj Daily je voleo ponekad da bljucne crn dim na loz ulje pogotovo ako ga proteram malko bolje... na euro dizelu nista na D2 je onako mada je slabije isao...

Comment

Working...
          X