Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

Dakle radi se o Bmw e39 530dA 142kw
    Pocelo je od juce da mi se desava da kad upalim auto normalno radi na 900 obrtaja prvih par sekundi i onda pocne da samara gore dole 850-750 obrtaja i sve tako dok se ne ugreje.Kad se ugreje radi sasvim normalno obrtaji se umire....Auto postize punu snagu i brzinu isprobao juce i danas na auto-putu,nedimi na auspuh ni u kom rezimu voznje,na kompijuteru nema gresaka niti se pali bilo koja lampica da bi signalizirala kvar.....U Petak imam zakazano u Servisu treba da se menja usisna grana i grejaci pa ce ovo doci jos kao slag na tortu....Znam da je tesko bilo sta bez prave dijagnoze ali sta mislite sta bi moglo da bude u pitanju.....Nadam se samo da nisu dizne.Na drugim forumima sam citao da sa ovakvim simptomima moze da bude senzor pritiska goriva ili neko malo sranje na pumpi visokog pritiska....
    Hvala unapred
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

Originally posted by zmaj_pa View Post
    ... U petak imam zakazano u Servisu treba da se menja usisna grana i grejaci ...
    Moguće, da je to uzrok nepravilnog rada motora, kao i ostalo nabrojano. Pokazat će dijagnostika, ali je ostalo u redu, ako nakon zagrevanja radi normalno. Zašto menjaš usisnu i grejače? Da li si pokušao sa WIN`s injection cleanerom, da očistiš dizne? Kada si menjao filter goriva, jer neko malo njesra može da bude u dovodu goriva, ali ne na pumpi visokog pritiska u tvom slučaju.

Comment

• MS PK
      CBC Član
      • 09.01.2012
      • 89
      • Prokuplje
      • nema

Odg: Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

Moj drug na 525d ima isti taj problem vec 100god. ali sem tih 20-ak sekundi nemirnog rada sve je drugo ok i dan danas.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Re: Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

koja je oznaka motora? da nije progutao klapnu sa u****?
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zmaj_pa
          CBC Senator
          • 13.05.2007
          • 232

Odg: Re: Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

Nadam se da nije....inace se zato menja usisna grana zbog tih leptirova.Negde zimus sam cistio usisnu granu i EGR ventil pa majstor rece da bi to najbolje bilo zameniti u najskorije vreme ako planiram da mi auto ostane.Grejaci se menjaju iz predostroznosti jel je auto u mom vlasnistvu 4 godine i za taj period nisu menjani....Ove zime su savrseno radili posao ali sve ima svoj vek trajanja...Sto se tice prevencije redovno kada se auto vozi po auto-putu na duze relacije sipa se sredstvo za dizne....Filteri se menjaju redovno na svakom servisu i to nebi trebalo da bude problem.....
          Na nekim Nemackim forumima kazu da je otpao leptir motor bi davno bio "cao ragazzi"....pogotovu sto sam ga neki dan kad je to pocelo zezati napenalio pun gas po auto putu.....
          Nisam pametan.....jutros nisam isao nigde rano....izasao iz kuce oko 12 spoljna temperatura 21 stepen....Upalim auto nema onog pika na 900 obrtaja to jest sauh....Normalno radi na 750....Videcemo u Petak sta ce da kazu doktori za Bmw ima li mu leka ili ga vec lagano ebavaju godine i kilometraza....
          Nego tamo na Nemackim forumima citam da ljudi ladno sipaju sinteticki dvotaktol u rezervoare....na pun tank jedna flasica od pola litre....Kazu cuda cini za ciscenje dizni kao i celog sistema....Osim toga kao podmazuje pokretne delove pumpe visokog pritiska.Ima cak i snimak gde je tip sipao dvotaktol u bmw i motor radi na leru a na poklopcu motora stoji uspravno euro kovanica i ne pomera se....Kao toliko lepo radi dizel...verovatno fora al dobro.
          Nego jel zna neko nesto o ovome meni je zvucalo skroz ne verovatno dok nisam nasao jedno 20 pisanija na temu dvotaktola u dizel?!?!?!?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: Bmw e39 530dA Nemiran ler dok je hladan

ne treba da se menja grana, skini leptire, zapusi rupe i cao.

Motori sa ovom "greskom" su ugradjivani u sledece modele: e46, X3, e60, e61, X5, e65 Kodovi motora koji imaju problem sa klapnama: M47TUD20 - e46 320d, 320cd, X3 2.0d M57TUD25 - e60/e61 535d M57TUD30 - e46 330d, 330cd, X3 3.0d, X5 3.0d, e60/e61 530d/535d, e65 730d http://www.youtube.com/watch?v=AvrKxA4PpcI&fe

a sto se tice dvotaktola, stigla balkanska fora u njemacku.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zmaj_pa
              CBC Senator
              • 13.05.2007
              • 232

Znam da moze da se zapusi al to nije orginal a ja volim da je sve po ps-u.Cim ih je fabrika ugradila znaci trebaju da su tu.
              U svakom slucaju hvala....
              A sto se dvotaktola tice hoces reci da su u pravu?

Comment

• zmaj_pa
                CBC Senator
                • 13.05.2007
                • 232

Samo da se prijavim....zamenjena usisna grana i grejaci koji su bili u defektu....Zamenjeni nosaci auspuha i rebraste flex cevi na prednjem katalizatoru.Auto se preporodio....mirno radi....ubrzava kao lud i opet ga volim

Comment

Working...
                X