Golf 3 TDI 66KW problem pomereno paljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Golf 3 TDI 66KW problem pomereno paljenje

Golf je 98 godište, sa pomenutim motorom, tek urađena kompletna generalna, remont turbine....... Problem je nastao vrlo brzo nakon generalne, a krenulo je tako što je auto jako loše išao i bio užasno bučan. Odvežen je kod majstora koji je radio generalnu, on je primetio da je paljenje pomereno, namestio je paljenje i promenio španer zupčastog(koji je menjan kada je rađena generalna)na koji je pala sumnja. Usput su pregledane remenice i sve ostalo, prema njemu sve je ok. Od tada je pređeno 150-200 km i auto opet čekića kao blesav. Odvežen je kod bošiste, ovaj proverio dizne i pumpu, navodno sve OK samo opet pomereno paljenje, on ga navodno namestio kako treba. Sada auto ne čekića, ali ne može da pali, zapravo pali posle ludačkog verglanja od po 5 minuta i kada upali nazad dimna zavesa.
    Očev je auto i čovek polako gubi strpljenje. U poslednjih pola godine u njega je uložio daleko više od vrednosti automobila i opet ništa nije uradio. Da li ima neko ideju šta dalje da se gleda, i kod kog majstora da se vozi.
  • MN026
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2009
    • 348
    • SMEDEREVO

Odg: Golf 3 TDI 66KW problem pomereno paljenje

zupcanik-kaisnik radillice
    poravnjati ,,njusku,, radilice nov kaisnik i nov sraf za njega

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Ja sam nekada davno imao taj problem sa istim motorom, na radilici ona kajlica dobije luft i remenica šeta, paljenje se lagano pomera. Ali kod mene se to primetilo, na oko je dok motor radi šetala levo desno po par mm. Ovde kod njega sve izgleda utegnuto.
      Probaćemo i to proveriti, kod drugog majstora, možda postoji neki jako mali luft.
      Ravnanje njuške radilice, da li može da se radi bez skidanja radilice? I da li neko ima ideju gde voziti kola, da li uopšte ima majstor u Beogradu ii okolini koji to hoće i ume da uradi kako treba?

Comment

• MN026
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2009
        • 348
        • SMEDEREVO

ima i moze i skida se samo remenica i kaisnik,znaci na licu mesta.malo se raspitaj a ako nenadjes uputicu te-dati br.telefona

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Ognjen View Post
          ... pali posle ludačkog verglanja od po 5 minuta i kada upali nazad dimna zavesa.
          Pa, normalno, jer je za tih 5 minuta ubrizgao i izduvao u izduvnu granu, veliku količinu goriva.

Promeni majstora, jer ti elektrika nije u redu!

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Bio je danas opet kod bošiste, vratio je paljenje kako je bilo pre njegove intervencije (otac nije pitao da li je ranije ili kasnije), i sada auto pali odlično, i čuje se normalno (videćemo koliko dugo). Još jedna velika razlika u odnosu na juče je kod gašenja motora, juče je lepo gasio motor, a sada kod gašenja se jako zatrese. Ne znam da li je povezano.

@MNO26

Daj mi molim te broj telefona da odem kod čoveka i to da probamo.
            Razočarao mi se otac u Golfa potpuno, hoé da ga da u presu za novog Punta.

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

poslušaj mno26,kvar če ti se ponoviti samo možeš imat teže posljedice.

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Hvala MNO26 na kontaktu za majstora, odvešću kola da i to probamo. Samo mi nije jasno da majstor koji je radio generalnu nije primetio kvar na toj remenici, iako mu je to naglašeno kao mogućnost, a i na samoj remenici se ne primeti ni najmanji luft.
                U svakom slučaju mislim da kvar može samo biti na toj remenici ili na pumpi, sve ostalo je pregledano. Krenuću od remenice, u svakom slučaju je bezbolnije nego rasturanje pumpe. Hvala svima, javiću ishod.

Comment

• MN026
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2009
                  • 348
                  • SMEDEREVO

malo njih ima alat za taj rad

Comment

Working...
                  X