Peugeot 407 2.0 HDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjeni407
    CBC Početnik
    • 08.04.2012
    • 9
    • Novi Sad

Peugeot 407 2.0 HDI

Pozdrav narode ,

nadam se da ce neko uspeti da mi pomogne, imam jedan jako iritirajuci problem. Nedavno sam uzeo 407 2.0 HDI, Maj 2008 god. presao 55 000 km.

Prilikom motanja servo volana cuje se buka, kao neke vibracije i to veoma glasno.

Auto je vozen samo u ovlasceni servis, prva sumnja je bila crevo servo pumpe i to je kazu cest kvar. Poruceno je zamensko crevo, 150e sam ga platio ali su vibracije i dalje ostale.

Pregledana je letva volana, receno mi je da je potpuno suva i da su manzetne odlicne tako da nije od toga. Sledeca sumnja je povratno crevo servo volana....ali koliko vidim ovo moze da ide unedogled i da nagadjaju dok ja bacam po 150e svaki put.

Znaci da sumiram jos jednom...vibracije se cuju samo pri malim brzinama, znaci kada parkiram auto, 5-10 km/h...u normalnoj voznji ih ne cujem.

Auto je u tip top stanju tako da me ovo jako nervira...cuje se u susednoj ulici kad krenem da motam

pomagajte, hvala
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Odg: Peugeot 407 2.0 HDI

Zasto si platio popravku 150e a auto nije popravljen? Zahtevaj i budi uporan i ako treba bezobrazan,da ti rese problem ili vrate pare.Nadam se da imas fiskalni racun i radni nalog.
    Drugo,na osnovu toga sto si napisao nece moci da ti pomogne niko sa foruma jer nisu mogli ni u servisu.
    Pretpostavljam da si isao kod Katancevica,posto je on ovlasceni servis u Novom Sadu.
    Evo ti spisak ovlascenih servisa pa ako niko ne uspe,moraces u Verano.
    Dobrodošli na stranicu Peugeot Srbija. Otkrijte putnička i komercijalna vozila, našu dilersku mrežu, preuzmite kataloge i cenovnike...

Mozes na PP da mi posaljes broj sasije da ti kazem nesto vise o tvom autu.

Comment

• Ognjeni407
      CBC Početnik
      • 08.04.2012
      • 9
      • Novi Sad

hvala komsija, posla sam ti pp.

nazalost deo je prvo morao biti porucen iz francuske i placen .

Comment

• MS PK
        CBC Član
        • 09.01.2012
        • 89
        • Prokuplje
        • nema

Tesko ce ti neko pomoci na forumu. Samo nagadjanja,po meni moze biti cak i do ulja,desava se cesto ljudima, a obicno nikada i ne menjaju ulje za servo. Meni lici na ulje ili na pumpu..

Comment

• Ognjeni407
          CBC Početnik
          • 08.04.2012
          • 9
          • Novi Sad

provereno je ulje odmah, cak je i sipano 25% preko max kako se preporucuje ( tj skroz do vrha )...... ali nije menjano skroz ulje ako na to mislis ? Da se skroz izvuce staro ulje iz serva i uspe novo ?

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

A koliko mislis da kosta popravka auta visoke klase? 30e? Moraces da sednes u 405 za tu cenu....za 407 ako nemas po kvaru 400+ eura bolje prodaj odmah.......pa jedna guma za taj auto kosta 270e ........osvesti se malo i racionalno razmisli jel mozes da vozis taj auto ili ne mozes.
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Ognjeni407
              CBC Početnik
              • 08.04.2012
              • 9
              • Novi Sad

o kojoj ceni pricas Gavro sobzirom da je ja nisam pomenuo ? Nisi ni procitao moj post i pitanje ocigledno. Zamolicu te bez nepotrebnog spema. hvala

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

ali koliko vidim ovo moze da ide unedogled i da nagadjaju dok ja bacam po 150e svaki put.
                srecno u resavanju kvara.....
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Ognjeni407
                  CBC Početnik
                  • 08.04.2012
                  • 9
                  • Novi Sad

Ne vidim sta je nerazumljivo u citiranoj recenici ? Ne znam ko je lud da placa jednu stvar 5 puta. Jesi ti placao veliki servis 5 x iznos, ili si platio ono sto je i popravljeno i zamenjeno ?
                  hvala
                  Last edited by Ognjeni407; 11.04.2012, 16:24.

Comment

• MS PK
                    CBC Član
                    • 09.01.2012
                    • 89
                    • Prokuplje
                    • nema

Originally posted by Ognjeni407 View Post
                    provereno je ulje odmah, cak je i sipano 25% preko max kako se preporucuje ( tj skroz do vrha )...... ali nije menjano skroz ulje ako na to mislis ? Da se skroz izvuce staro ulje iz serva i uspe novo ?
                    Da se ispusti staro skroz i zameni novim,kao sto bi i u motoru menjao.Tri puta sam spasavao ljude tako.

Comment

• Ognjeni407
                      CBC Početnik
                      • 08.04.2012
                      • 9
                      • Novi Sad

videcu sutra Ms, hvala ti

p.s. E da , zaboravio sam da dodam. Kada sam
                      uzeo auto, taj kvar nisam primetio ( bila je zima i sad cu objasniti zasto to ima veze ) ... Uglavnom kako smo ove zime imali 20 x promenu vremena od + 15 do - 30 i nazad....primetio sam da dok je ulje gusto, tj dok je hladno vreme, uopste se ne cuju te vibracije i zvukovi.
                      Last edited by Ognjeni407; 12.04.2012, 01:44.

Comment

• deni8989
                        CBC Početnik
                        • 22.04.2020
                        • 1
                        • pancevo
                        • pancevo

Vibracije volana prilikom motanja. Pezo 407

Ljudi da li je neko uspeo da resi problem sa volanom? Kod mene isri problem sa volanom. Zamenjeno ulje dosuto po propisima. Sve uradjeno. Promenjene kugle trapa. Ali nista nije dalo rezultata. Pumpa ne peni.. Ne znam koji mu je djavo. Znam da je strasno iritantno. Hvala unapred na odgovoru.

Comment

• kalimero1
                          CBC Senator XXL
                          • 01.11.2010
                          • 318
                          • zagreb
                          • c5

pogledaj u posudi za ulje gdje se spaja povrat bi moralo biti sito ako je zaštopano ili se izmaknulo
                          to ti stvara buku,ulje kad motaš mora biti čisto nesmije imati ni točkice je to je pjena i znači
                          da se pumpa muči,

Comment

Working...
                          X