Uzeo sam pre mesec dana Ford Mondeo 2.0 TDCI,131ks,6 brzina,2006.god, karavan...auto je bio malo jeftiniji u startu ali mi je prijatelj na auto placu rekao da je dosao bez pumpe i da je to sve ovde sredjeno i da je ok. Registrujem ga, uradim mali servis+prednje amortizere,solje, plocice...znaci neki klasican servis posle kupovine nepoznatog auta. Posle 2-3 dana auto stane u voznji i popali kojekakve lampice na satu, ja nazovem plac i oni slepericom odvezu auto u Fordov servis. Tamo je auto bio skoro 10 dana, pa posle mog insistiranja da se to ubrza na kraju ga vrate i kazu da je sve sredjeno, ne valja jedna dizna i neki senzor valjda na pumpi, kako su bar meni rekli. Auto sad ide dobro, mislim da normalno i trosi, ali je u radu na leru uglavnom neravnomeran, stalno imam utisak "pod ****tom" kad stanem na semafor da nesto ne radi kako treba. Posto mi na placu i dalje tvrde da ovi u servisu nemaju zamerki i da mora malo da se vozi jer ja auto dugo stajao, pa da je stavljena polovna dizna...kao sve ce to biti ok kad se bude vozio jos jedno vreme. Opet, dva majstora su mi onako odokativno tvrdila da je to fordova boljka, odnosno pumpa i da je sve jako skupo za popravku i zahteva zamenu pumpe, ciscenje sistema od opiljaka...Naravno, ovi na placu ne verujem da ce da vrate pare, tek kao drugarski da pomognu oko prodaje ako nisam zadovoljan, ali sad ni sam nisam siguran dal' da ga zadrzavam jer mi se vec sve smucilo?
Ford Mondeo,nemiran rad
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Odg: Ford Mondeo,nemiran rad
Bio je u nekom servisu u Bgd, samo za Fordove, ali nije verovatno ovlasceni. Jeste dosao bez pumpe ( bar su tako meni rekli) ali je kao ovde to sve uradjeno i sredjeno. Nemam pojma, taku pricu meni pricaju, sad vise ni sam ne znam sta da radim. Ide on dobro, ali jednostavno ne radi kako treba ( pogotovo hladan), nije to sad neka katastrofa ali ipak ocekujem u 21.veku da dizeli ne rade ko na 3 cilindra. Rekoh cisto, ako neko zna kakvi su simptomi problema sa pumpom, pa da se ja to ne uvlacim dalje u investicije ako je to sve skupo, vec da ja to njima vratim auto nazad.[(]
Comment
-
-
Da li taj auto ima DPF? Mislim ako taj neravnomeran rad ne vidiš na obrtomeru i ne čuješ, nego samo osetiš pod ****tom, možda pokušava da odradi regeneraciju DPF-a. Taj osećaj sam ja imao u Cromi dok se radi regeneracija. A možda si se i razočarao u kupovinu, pa preterano osluškuješ, dešava se.
Možda je najbolje da odeš u neki dobar Ford servis, koji nema veze sa ovima na placu i ostaviš auto da se detaljno pretrese, jedino tako ćeš znati na čemu si. Ako je neki veći problem, probaj od prodavca tražiti bar deo novca, ako ne ide kalkuliši da li popravljati ili voziti.
Comment
-
-
Ne znam dal' ima PDF? Mislim da nisam "umislio"da lose radi, jedan majstor mi je cak rekao u momentu kad ja i nisam primetio da radi tako lose, da je i tada u stvari radio lose. Kad blago dodam gas pa pustim on pri vracanju na ler nesto zabrlja u radu u intervalu od mozda 1200 do 800 obrtaja i onda se smiri. Kad stane na ler gas ne primecujem po obrtajima da brlja ali u stvari cujem u radu? A ovi sa placa se drze teorije njihovog majstora iz Bgd-a da ja to sve ok i samo da vozim i sve ce biti ok posle nekog perioda jer je auto dugo stajao ( skoro godinu dana ) pa posle promene dizne i svega toga treba malo da se izvoza. A sad mi se nesto ne rizikuje jer ako ih ne izvatam na pocetku da mi prodaju auto ( pare sigurno nece vratiti jer dao sam jos 400e za servis i 300e za registraciju), posle ce biti, ko ti kriv sto nisi odmah vratio. Mozda Vas zamaram, ali eto cisto da podelim sa nekim problem.
Comment
-
-
To brljanje na leru koje ne vidiš na obrtomeru, ali osetiš i čuješ, može da bude zbog dizni. Možda su zaprljane, a možda su i loše. Ne moraju biti sve loše, dovoljna je jedna pa da pravi takve probleme.
Poslušaj Markedjani i teraj auto u navedeni servis, neka ti urade detaljnu kontrolu, znaćeš na čemi si. Posle se probaj juriti sa placom.
Comment
-
-
Danas mi ponudio drugar koji radi u Peugeot servisu neki Valvoline aditiv, kaze da je njemu cudo napravio na jednom autu, posle jednog rezervoara je preporodio ceo sistem ubrizgavanja, nije mogao da se prepozna auto koliko je bolje radio. Pa mozda da probam jednu turu, pa kako bude.
Comment
-
-
aaa "čarobna vodica" ili ti "eliksir mladosti"... kako se toga nismo setili
Secam se iz studentskih dana onog lika sa zelenjaka, "...kada boli noga, kada boli ruka, kada boli glava..." ... na kraju je uvek glava najvise bolela... i dzep naravno...EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Nadam se da mogu reci da je moja "agonija" sa popravkom forda prosla. Na kraju je uradjeno sve,znaci pumpa i dizne komplet. Na zalost pumpa o trosku auto placa a dizne o mom trosku. Sve je uradjeno u profi servisu i moze se reci da sam samo dobrim privatnim odnosom sa ljudima iz servisa prosao sa snizenom cenom za servis dizni. Ostade samo gorak ukus loseg iskustva sa vlasnikom auto placa i za nauk da ubuduce svaki auto kao i sto sam ranije radio kupujem licno i iskljucivo u Nemackoj...Kod nas je na zalost pitanje garancije kod polovnih auta i dalje daleko od nekog pravnog stanja, mozda to negde i funkcionise, ali sa nekim ljudima ocigledno moze samo na silu ili bezobrazluk, a ja sam i suvise kulturan covek za tako nesto. Sad ostaje da se vozi jedno vreme i da se vidi dal' je sve ok, a nadam se da ce biti tako. Pozdrav svima koji su pratili i ucestvovali u temi!
Comment
-
Comment