Mazda 3, DPF otklonjen, i dalje slabo ide :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasilevs
    CBC Početnik
    • 25.07.2012
    • 3
    • Novi Sad

Mazda 3, DPF otklonjen, i dalje slabo ide :(

Na nagovor prijatelja, ovde sam dosao da trazim resenje problema...
    Vozim Mazdu 3, 2008 godiste, 1.6 dizel, 80KW, presao 117 000
    Jednog momenta, pre par meseci, auto je poceo slabo da ide, slabo, lenjo reaguje na gas. Odem u dva servisa i oba mi kazu da je u pitanu DPF filter. Oba su mi nudila zamenu, koja je preskupa.
    Raspitam se i resim da otklonim DPF. To sam i uradio. Medjutim, u servisu koji mi je to radio nisu mogli da podignu performanse vozila - i dalje se isto ponasao. Gledali su sve sto su mogli i nista - kao da nista nisam uradio.
    Vratim se do mazda servisa, pregledaju sve kompletno, zamenim filter goriva, pregledaju protokomer, turbinu - sve dobro. Na dijagnostici primete da u voznji, dodavanjem gasa na preko 2000 obrtaja, pada pritisak na komon-rejl magistrali.
    Odem u Bosch servis, dijagnostika - sve dobro. Iz Mazde me ubedjuju da nisam trebao vaditi DPF, da to nisam smeo raditi na tom vozilu, sad se pitam, da li su u pravu? Cini se ipak, da ljudi to rade i da to, sam po sebi, nije bio pogresan korak.
    Sta bi jos moglo biti? Najgore je sto ne znam kuda da se okrenem, jer servis koji je izbacio DPF kaze da je to sigurno dobro, a mazda servis kaze da je tu problem. Kao treca strana, bosovci kazu da je sistem za ubrizgavanje ok.
    Hvala unapred, mozda se jos necega sedim u diskusiji pa dodam... Ako se iko seti sta bi moglo biti, bicu jako zahvalan...
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Mazda 3, DPF otklonjen, i dalje slabo ide

Kad se vadi filter čestica, mora se reprogramirati i softver u motornom računaru. Probaj potražiti nekoga ko ima gotov fajl ili ume da prepravi postojeći softver iz tvog auta, (ima li takvih ?), možda može iz 1.6 HDI Pežoa.
    Kako najjednostavnije popraviti auto u Srbiji ? Izvadiš mu katalizator ili filter čađi,najbolje oboje... Neće rak pluća na Srbina...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• vasilevs
      CBC Početnik
      • 25.07.2012
      • 3
      • Novi Sad

Uradjeno je to. DPF su vadili ljudi sa dosta iskustva, motor su probali cak vise puta reprogramirati, sve sa ciljem da mi se poboljsaju karakteristike, ali nisu uspeli. Potom je njihov zakljucak bio da je "sada sa DPF sve ok, nesto drugo je problem".

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ko da se prihvati posla kada ne zna kakav je sad čip u motornom računaru ?
        Koliko ja znam, pumpa se testira na pravi način na probnom stolu, a protokomer u vožnji ?!
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Desmo
          CBC Senator
          • 27.06.2010
          • 280
          • Vrsac
          • VW Mk2 1.8

Možda je nešto banalno, crevo za vazduh od turbine preko IC do usisne grane? :l
          Aspirazione naturale!

Comment

• vasilevs
            CBC Početnik
            • 25.07.2012
            • 3
            • Novi Sad

Ako je nesto banalno, jos vise cu se iznervirati, jer dva meseca ne mogu da otklonim problem...

Inace, u ovlascenom mazda servisu su mi dijagnostiku debelo naplatili, nista nisu nasli i napisali su kao zakljucak "vozilo bez dpf filtera ne moze da funkcionise normalno"

?!

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

Ukoliko se DPF skine i softverski deo posla uradi kako treba, auto može da funkcioniše samo bolje od normalnog, tako da su u pravu što se toga tiče. Možda i nisi trebao da skidaš DPF jer on očigledno nije izazivač tvog problema, ali ukoliko misliš duže da voziš taj auto, ni malo nisi pogrešio što si ga uklonio.
              Ukoliko si siguran u rad ljudi koji su ti softverski odrađivali DPF, zaboravi ovlašćeni servis i potraži neki proveren Mazda servis i majstora koji je voljan da se pozabavi problemom kako treba.

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka
                • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Uputio sam ga na ovaj forum, u nadi da ce naci resenje, medjutim i ovde je mrtva trka
                U Novom Sadu i okolini nije mogao da nadje majstora, koji to moze da resi. Ako on hoce, neka kaze kod koga je sve bio.
                Zna li neko jos nekog majstora koji je voljan da se pozabavi sa tim ili negde dalje mozda od Novog Sada, ako u blizini nema niko?
                Ali da ne bude kao sa nekima, nismo nista nasli, ali znamo da ti auto ne valja, daj nam sad par 'iljada za tu informaciju, a nista korisno nisu uradili.

Comment

• Ognjen
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2008
                  • 438
                  • Novi Beograd
                  • -

Ne vredi preko foruma, suviše je mlad auto da bi se već napravila lista nekih standardnih boljki. Ne znam koliko je aktivan forum Mazda kluba, da proba tamo da pita za nekog proverenog majstora koji neće krenuti rutinski da pretresa, znači neko ko ima volje da to uradi kako treba, i naplati samo ako je rešio problem.
                  Iz mog iskustva, doduše sa drugim modelom automobila, zapušen ili neispravan DPF ne daje takve simptome, tako da verovatno nije to.

Comment

• vulkan
                    CBC Veteran
                    • 03.09.2011
                    • 151
                    • sabac
                    • mazda nisan

Radi Mazda klub ali se ceka nekoliko dana za registraciju http://www.mazdaclub.rs/forum/index.php
                    Tamo dosta njih hvali Rokija iz Panceva, nemam vremena da bas pretrazujem forum a znam da negde ima njegov broj ali evo imejla iz liste clanova, u stvari evo i telefona na njegovom veb sajtu http://www.mazda-rr.in.rs/index.php?...id=1&Itemid=57
                    vasilevs, javi nam razvoj dogadjaja.

Comment

Working...
                    X