Ford Focus 1.8 TDDi - servisni mod

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lenny
    CBC Član
    • 03.09.2006
    • 29
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8 TDDi

Ford Focus 1.8 TDDi - servisni mod

Nedavno sam kupio focusa 2003. godište, negde čak postoji i tema na ovom forumu o celoj toj priči.
    Uradio sam odmah mali servis, prešao sam od tada oko 8.000 km i pre desetak dana mi se odjednom ugasio u toku vožnje, tj. prešao je u servisni mod (nema gasa, upalila se lampica ulja). Ugasio sam auto i posle par sekundi ga najnormalnije startovao.

Ovo se protekle sedmice još 2 puta desilo mojoj ženi, a meni se jutros uključila lampica ABS i čulo se neko zujanje, nije se ugasio. Nakon sledećeg startovanja sve je bilo normalno.

Svakako ću ga odvesti kod majstora, samo me interesuje da li je neko imao sličan problem i da li je to neki tipičan kvar kod ovog modela?
    Dnevnik jednog taksiste
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

..to sto se ugasio nikako neje "servisni mod"...nemam ideju za razlog gasenja dok ne postavis procitane greske,dosta je redak slucaj da se gasi i posle odmah lako pali...

Comment

• lenny
      CBC Član
      • 03.09.2006
      • 29
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8 TDDi

Hvala dieselman, iz nekog razloga nisam dobio email kada si postavio odgovor iako sam uključio tu opciju, pa sam mislio da se niko ne javlja za pomoć.

Vozio sam ga u servis (Grubić), rekli su mi da je očitao dve greške: senzor radilice i elektronika Bosch pumpe. Rekao sam da ću doći za mesec dana pošto je tada vreme i za veliki servis.

Jutros mi se desilo kada sam dao kontakt da su sve kazaljke na instrument tabli počele brzo da poskakuju, sat na displeju se resetovao i nisam uopšte uspeo da ga startujem. Nije reagovao ni na komande daljinskog zaključavanja pa sam skinuo kleme sa akumulatora i vratio ih. Nakon toga je normalno upalio. Akumulator je nedavno zamenjen, doduše to je tvrdio prethodni vlasnik, ja nisam proveravao.

Sad sam uzeo rezervni ključ koji nema daljinski i probaću da koristim samo njega dok mi se ponovo ne pojavi neki problem. Ono što mi je čudno je da centralno zaključavanje radi samo na bravi kod suvozača, ne i na vratima vozača. Sumnjam da nešto možda nije spojeno kako treba prilikom ugrađivanja alarma kod pomenutog prethodnog vlasnika. Inače, nisam dobio daljinski od tog alarma (Cobra) kad sam ga kupio, "negde ga je izgubio".

Plaćam pljesku i piće prvom ko mi preporuči neki pouzdan Fordov servis ili autoelektričara u Novom Sadu, najozbiljnije.
      Last edited by lenny; 12.11.2012, 21:56.
      Dnevnik jednog taksiste

Comment

• lenny
        CBC Član
        • 03.09.2006
        • 29
        • Novi Sad
        • Ford Focus 1.8 TDDi

Otkako koristim pomoćni ključ nisam imao nikakav problem sa elektronikom i nije mi se gasio u vožnji. Ostao je jedino problem centralne brave u vratima vozača. Proverio bih famozni osigurač F63 koji se nalazi sa zadnje strane kutije sa osiguračima, ali ne znam kako da mu priđem? Opet razmišljam, da je taj osigurač neispravan onda valjda ne bi radilo centralno na vratima suvozača?
        Dnevnik jednog taksiste

Comment

Working...
        X