ovaj problem vec prisutan je od davno imam opel vektra 2.0dti kola tesko pali kad je zima,bio sam na servis zamjenilisu mi teflone,cveva za dizne,bila boss pumpa na dijagnostika nija imala greska a opet tesko pali ujutru stada radim?
... opel vektra 2.0dti kola tesko pali kad je zima... na dijagnostika nija imala greska a opet tesko pali ujutru
Koje godište, koliko je prešla i kad je izvršen poslednji servis? Mogući problemi sa strujom: akumulator, alternator, anlaser (elektropokretač, starter). Sa gorivom: loš kvalitet, voda u gorivu, neodgovarajuće gorivo (D-2, ED), filter goriva, degradacija goriva, ako se ne vozi redovno. Motorno ulje: neodgovarajuće (viskozitet)...
To je samo nešto, što mi trenutno pada na pamet!
Osim toga, nisi napisao, koliko teško pali ujutro? Za neka vozila je karakteristično, da otežano pale zimi, a razlozi su obično - koje sam naveo.
Nekad pomaže upotreba WIN`s injection cleaner (for diesel), koji osim čišćenja dizni, pomaže i pri hladnom startu motora. Ima još nekih sredstava (aditiva), koji se sipaju u gorivo, a ima ih na većini pumpi, samo obrati pažnju, da je za diesel motore. Negde, u nekoj temi, pisano je o staroj praksi, da se u zimskom periodu, u tu svrhu sipa (meša) u rezervoar goriva određena količina extra lakih ulja, kao petrolej.
1999g oko 200000km pred 5 meseci ubacio sami castrl aditiv i jabe sve sam promenjio alanser nov,akumulator nov filter nov pred 5 meseci,
pa oko 6-7 sekunda i mora da pritisnem gas malo dok ne upalim
Na kojoj spoljnoj temperaturi? Da li po davanju kontakta, sačekaš nekoliko sekundi pre starta, zbog grejača? Novija vozila imaju i do 10´odloženi start vezano za check engine, ali i ograničeno verglanje. Pa ponavljanje postupka.
U svakom slučaju, ne bi trebalo davati gas. To može ukazivati, da nešto nije u redu sa regulatorom pritiska, ili podešavanju ubrizgavanja, što se utvrđuje dijagnostikom.
Proveriti i zaptivenost sistema, kao i kablove grejača, da li imaju dobar kontakt.
ovde su ti date smernice,na sta treba obratiti paznju,ali bez egzaktnih podataka mi ti ne mozemo pomoci,tj moras otici kod majstora koji ce ustanoviti relevantne parametre,stvari koje smo ti naveli
Comment