Poštovanje imam Opel Corsu 1,7d 97 to bi trebao biti Isuzuov agregat. Ujutro da bi upalila moram da pustim 3-4 puta da grejači odrade. Hteo bih da ih proverim jer mi to nije normalno, naravno kilometera ima bog zna koliko , trenutno je 223000 na satu što je minimum duplo toliko obzirom na godište. Grejači su lako prilazni pa bi da ih proverim po mogućnosti bez vađenja ili u krajnjoj liniji ima li neki dobar savet kako da ih izvadim a da izbegnem eventualni lom grejača?
Opel Corsa 1,7d 97godište Grejači
Collapse
X
-
ma nemora ni lampa, parce zice,jedan kraj na + akumulatora a drugim pipas grejac na buksni. ako ne varnici znaci da ne radi. onaj koji najmanje varnici od njih 4. taj je najslabiji.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by Grof021 View Post@ zoranbg
Jel pod buksnom misliš tamo gde se kači onaj lim koji dovodi + na grejače ?
I kako ispitati relej grejača?
uzmes probnu lampu, i jedan kraj na taj most sto salje struju na grejace,a drugi kraj na - pol od baterije. dok god svetli znaci da salje struju na grejace.
a i odradis par grejanja grejaca,bez paljenja motora pa ih pipnes rukom.ako su topli znaci da su radili.akoje neki ladan ili ladniji od ostalih znaci da je umro.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
idi kod majstora od poverenja,nemas alat.a sa prirucnim ne umes a i ne treba da se snalazis. to je za one koji znaju kako to radi.pa onda proveri sa bilo cime. grejaci imaju vek trajanja kao i svecice,tako da ti je to sve vise odrzavanje nego kvar.
grejaci obicno ne prestaju da rade odma kad se iskljuci lampica nego ih rele drzi jos neko vreme ( nekoliko sekundi) nakon gasenja lampice na tabli.
ali kako god. idi kod majstora.i napisi sta si uradio.
pozdrav.!Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Grejači zamenjeni u sopstvenom aranžmanu, prethodni možda nisu bili katastrofa ali obzirom na cenu koštanja 4 grejača (oko 2000din), reko hajde da ih zamenim. Prethodni se usijaju za nekih 7 sec a novi za oko 5, kontam da je to napredak , sada čekam jutro i start... mada sve mi se čini da se bliži i pregled pumpe i dizni... a verovatno pre zime i generalna ili drugi motor... no o tom po tom.. da ne crtamo djavola na zid. U svakom slučaju, svima hvala na pomoći.
Pozitivan stav je ključ uspeha.
Comment
-
-
pogledao sam...dobijaju struju.
Sad bih da pregledam pumpu i dizne... samo da smognem malo para...
za divno čudo iako ima sam bog zna koliko kilometara do sada (za 3 meseca i 4000 km) nije pokazao značajniju potrošnju ulja.....sve se plašim da mu gorivo ne završava u katreru...mada ulje ne smrdi na dizel...Pozitivan stav je ključ uspeha.
Comment
-
Comment