Vozim Nissan Primeru karavan 1.9dci 88kw (120ks) 2003. godiste, imam je vec 3 godine. U poslednje vreme je pocela da mi se gasi u voznji, izgubi snagu i cim pritisnem kvacilo ugasi se. Nakon toga ponovo startujem auto i sve radi normalno ili mi se desava vise puta zaredom da se ugasi, nema pravila. Na dijagnostici kod majstora nista ne pokazuje, nikakvu gresku. Pre par dana mi je cistio regulator pritiska ali se opet desava isto. Pomozite !
Nissan Primera 1.9dci 88kw gasi se u voznji
Collapse
X
-
Kad gubi snagu, prati lampice na instrument tabli: MIL, accu, STOP, koja temperatura motora?
Da li pri tom trza, kao da trokira, pa usled inercije ponovo pali, kao na gurku? Rekao bih, da se motor već gasi, pa pritiskom na spojku, sila inercije više ne deluje na motor.
Nemoj odmah pritiskati spojku (kvačilo), već vozi, ako možeš, još nekoliko minuta! Da ecu zabeleži (zapamti) grešku i ugasi u vožnji.
Kad ugasi, da li svetli neki od indikatora? Na primer, accu (BAT).
Pomoglo bi, ako bi znali iz kog si mesta, radi moguće preporuke u vezi majstora.
-
-
Pre dva dana sam probao i sa drugim regulatorom pritiska, na sta je majstor sumnjao, ali se isto desava.
Kada se ugasi upali se lampica za gresku motora (valjda je to MIL), ali kada prekinem kontakt pa opet dam kontakt i upalim motor ona vise ne svetli.
Probao sam da vratim u drugu pa da upalim kao na gurku, ali ako ne prekinem kontakt na kljuc, nece da upali, a kada prekinem pa opet dam kontakt onda upalli.
Ono sto nisam napisao u prethodnom postu, sve ovo se desava samo kada se motor zagreje.
Nije mi se desavalo kada je hladan.
Inace sam iz Kursumlije.
Comment
-
-
Originally posted by alessandro View Post..Na dijagnostici kod majstora nista ne pokazuje, nikakvu gresku....
Kada se ugasi upali se lampica za gresku motora (valjda je to MIL).Originally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Proban senzor radilice - isto se desava, proban senzor pritiska - isto.
Na dijagnostici pokazuje gresku P0606 - upravljacki uredjaj motora, konfig./inicijalizacija neispravna
Inace je na njemu Bochov racunar, ima neku oznaku EDC 16 C3, to pokazuje kada se prikljuci na dijagnostiku.
Majstor sumnja na racunar.
Ima li neko nekog za preporuku ko moze ovo da odradi.
Comment
-
Comment