2.0 HDI - problem sa ler gasom, opiljcima itd.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • losmibe
    CBC Početnik
    • 20.08.2013
    • 5
    • Nis
    • Suzuki Grand Vitara

2.0 HDI - problem sa ler gasom, opiljcima itd.

Zdravo,

imam problem sa dzipom (Grand Vitara 2.0 HDI), naime, s'vremena na vreme povecava ler gas na preko 1000 obrtaja i to traje tako sve dok ne ugasim auto. Kad ugasim i ponovo upalim - ler gas je normalan.

To se desavalo pre par meseci, pa je moj drug mehanicar posumnjao na regulator pritiska (posto su mu i dizne i pumpa servisirane u prolece tako da na to nije sumnjao) i ispostavilo se da kad je skinuo regulator pritiska na njemu je bilo gomila opiljaka nekih metalnih. Kad je opran regulator u ultrazvucnoj kadi i preventivno opran rezervoar - auto je mesecima lepo radio ali evo ga sad opet pocinje isto da radi.

Ima li neko ideju odakle mogu biti opiljci na regulatoru i dali sad moze da bude nesto drugo u pitanju?

Servisirane su mu sve 4 dizne kod poznatog Niskog boshiste (koji nam je ujedno i prijatelj pa je radio kao za svoju dusu), pumpa je takodje servisirana i sve to je u besprekornom stanju.
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

lezajevi na CR pumi

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Svi bosisti u Nisu su samo ,,poznati'' i nista vise

Skini pumpu i posalji kod Gorana u Pasjak(Stopanju) ili kod Zeravice u Novo Milosevo.
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Originally posted by VVLAJKO View Post
        Gorana u Pasjak(Stopanju)
        Tj, Pasjak je zaseok Veluca i sve preporuke za njega...

Comment

• losmibe
          CBC Početnik
          • 20.08.2013
          • 5
          • Nis
          • Suzuki Grand Vitara

Ovaj Bosista, moj prijatelj, je bas pregledao lagere na common rail pumpi (jer je i tad bilo opiljaka), tvrdio je da nema sanse da su lageri losi i da oni prave opiljke.

Danas ga vozim na dijagnostiku pa valjda ce nesto da pokaze...

Comment

• vladaomega
            CBC Senator XXL
            • 11.10.2010
            • 484
            • beograd

ako je pre bilo opiljaka sad ih ima jos vise. I postoji mogucnost ponovnog otkazivanja dizni.

Comment

• losmibe
              CBC Početnik
              • 20.08.2013
              • 5
              • Nis
              • Suzuki Grand Vitara

Reseno!

Evo da napisem sta je bilo problem, posto smo napokon sredili to....

Skidali smo opet regulator pritiska i na njemu nije bilo opiljaka. To je nekako i logicno jer je nedavno pran rezervoar zbog istog problema sa ler gasom (sumnjali na opiljke).

Kad ni UZ pranje nije resilo problem, odvezem ga ponovo na dijagnostiku kod drugara i on pronadje da jedan od ta neka dva senzora za papucu gasa daje neku preteranu voltazu. Onda ocistimo buksne na potenciometru i auto ODMAH smanji ler gas i prikazuje dobar napon na tom senzoru.

Hvala bogu posle 3 meseca i silne muke nadjosmo sta je.

Inace bosista mi je danas reko da mojs pumpa nema lagere nego biksne i da su bike kao nove kad je ono proletos gledao tako da se nadam da ce sve biti u redu. Hvala na pomoci i savetima u svakom slucaju.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by losmibe View Post
                Inace bosista mi je danas reko da mojs pumpa nema lagere nego biksne...
                Vladaomega je spomenuo ležajeve, a biksne su klizajući ležajevi (lageri), za razliku od kotrljajučih, ili kugličnih, tj. Kuglagera.

Comment

• losmibe
                  CBC Početnik
                  • 20.08.2013
                  • 5
                  • Nis
                  • Suzuki Grand Vitara

Dobro, ja se ne razumem u to pa mozda je covek malo prilagodio odgovor tako da ga ja razumem Verovatno je hteo da kaze da nema klasicne (te kuglagere) nego biksne. Svejedno kaze da su bile odlicne a dobar mi je prijatelj, nebi nesto pricao sto ne misli.....

Bitno da sada vise nema problema sa ler gasom

Comment

• ragazzoni
                    CBC Senator XXL
                    • 24.02.2009
                    • 774
                    • Obrenovac i okolina
                    • Opel Omega 2.0i-16v

Opiljci se ne mogu stvoriti niotkuda!!!!!!!!! Ili je od ranije, nekog događaja ili je nešto ribalo. Generalno, kad se ovako nešto nađe u sistemu, bilo za gorivo, bilo hidrauličnom, bilo klima sistemu, kvar otkloniti i OBAVEZNO oprati rezervoare, vodove, filtere zameniti. Sve dobro izduvati.
                    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                    X