Mercedes 190d problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vandeo
    CBC Član
    • 30.03.2006
    • 79
    • Petrovac

Mercedes 190d problem

Nedavno mi je procurila dizna na 190d i to na samom sastavu dizne. Diznu smo demontirali, stegli je i vratili nazad. Po vraćanju dizne na njenu poziciju, prolupalo je kao kada ode uzložak same dizne, odnosno, mislili smo da je dizna. Do sada smo dizne skidali već nekoliko puta, promjenili mesto diznama, druge podloške na pretkomorama i opet ništa.i...I dalje lupa(zvekeće). Kasnije, skinuli smo sve pretkomore da proverimo da li je u neki klip upalo nešto ?!..
    Na kraju sam stavljao ponovo nove uloške dizni, odrađena je i Bosch pumpa, i opet ništa.

Auto "zazvekeće" kada se startuje, zatim na određenim brojevima obrtaja (kada se u gradu naglo pusti gas, začuka blago) kada vozim na malom broju obrtaja čuje se jako zveketanje, dalje, čuje se povremeno u vožnji ili prilikom dodavanja ili oduzimanja gasa i ono što sam još primetio je da se na nekih 800-900 i na 1500 do 1700 obrtaja motor nešto više zatrese, a u vožnji na tim obrtajima kada polako ubrzavam auto secne dva tri puta. VIše poludeh!.

Na motoru je prije 3000 km odrađena obrada ventila (šlajfovanje), a 2000 km pre toga su ubačeni novi ulošci dizni i novi hidropodizači...
    Više poludeh!
Working...
X