vozim lagunu 2,2 dci. kad sam je kupio bila je toliko tiha da se jedva cula, sad radi kao traktor. bio sam kod majstora i on mi je rekao da nije dobro uzubit pa mi je to napravio i sad je bolje ali jos ima neki zvuk. cuje se na usisu nekako ruzno a majstor mi spominje i hidropodizace. trebam sad promeniti ulje, pa ne znam sta da radim, samo znam da mi pojde živce. inace auto dobro vuce i ide. recite mi sta da radim. pozdrav.
renault laguna 2,2 dci
Collapse
X
-
pa promenio sam majstora ovaj drugi mi je ponovo uzubio auto mislim nije skidao remen nego je samo radio neko fino podesavanje na bregastim osovinama, kad je postavio nekakav alat nisu bregaste bile tamo gde treba. posle toga radi malo bolje ali jos se cuje, on kaze da su hidropodizaci onako na uvo. sad mene interesuje koliko ima uticaj ulje posto ga trebam mijenjati,dali ce se sta poravit, sa ovim sam presao 12000 km i koliki uticaj ima onaj gornji hidraulicni nosac motora na toliku buku sto stvara, posto mi je i njega spominjao.
Comment
-
-
najprije moraš znati jel se zvuk čuje iz motora ako je to slučaj treba vidjeti bregaste
i pošteno ga stavit u fazu,znači široki završetci bregastih prema naprijed skinuti gornji šaraf
od kučišta filtera ulja i kroz njega zablokirati radilicu.kad to napraviš blokade na bregaste
moraju lagano sjedati.za fino štelanje su po 3 šarafa na bregastima.na tim motorima
se vole polomiti i zupčanici kojima je vezana radilica sa cr pumpom,sve u svemu baš
i nisi kupio neku sreču od auta,još da ti pripomenem da vole prolupat više nego boga vidjeti
Comment
-
Comment