Narode odem danas do majstora da mi proveri zupcasti kais dal da menjam ili ne i vidim ove oznake na kaisu pa me interesuje dal moze da se preko njih zna kad su proizvedne.Tj dal se ista moze iz brojki i slova njih zakljuciti i saznati.
Slicno nesto kao DOT na gumama.
Malo se slabije vidi ali evo prvo ima volswagenov znak W pa ispod toga Audijevi prstenovi OOOO
Pa made in E.E.C
pa DAY 038 109 119S -HNBR-GF-PASS nicht knicken(ne savijaj) DAYCO-ISORAN
to nesto onda dodje ovako
W Made in DAY 038 109 119S -HNBR-GF-PASS nicht knicken DAYCO
OOOO E.E.C. DAY 038 109 119S -HNBR-GF-PASS nicht knicken ISORAN
evo par slika mada su loseg kvaliteta.

izguglam na netu jedan kais slican mom pa se ovde moze bolje videti kako to izgleda
samo sto je na mom znak W iznad OOOO a ovde su jedan pored drugog
i ovde je oznaka 119Ra kod mene 119S sve ostalo je isto.
I naravno na ovom su slova bela sto odise da je kais noviji dok je kod mog izlizano.
Jos sam izguglao i ovo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na originalnim kaisevima brojevi ostaju jasno vidljivi posle 100.000km, svaki kais iz VW grupacije ima obelzen datum proizvodnje, neznam kako je kod ostalih.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naletim i na diplomski rad nekog lika o kaisevima ali tek tu se ne snalazim
Slicno nesto kao DOT na gumama.
Malo se slabije vidi ali evo prvo ima volswagenov znak W pa ispod toga Audijevi prstenovi OOOO
Pa made in E.E.C
pa DAY 038 109 119S -HNBR-GF-PASS nicht knicken(ne savijaj) DAYCO-ISORAN
to nesto onda dodje ovako
evo par slika mada su loseg kvaliteta.

izguglam na netu jedan kais slican mom pa se ovde moze bolje videti kako to izgleda
samo sto je na mom znak W iznad OOOO a ovde su jedan pored drugog
i ovde je oznaka 119Ra kod mene 119S sve ostalo je isto.
I naravno na ovom su slova bela sto odise da je kais noviji dok je kod mog izlizano.
Jos sam izguglao i ovo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na originalnim kaisevima brojevi ostaju jasno vidljivi posle 100.000km, svaki kais iz VW grupacije ima obelzen datum proizvodnje, neznam kako je kod ostalih.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naletim i na diplomski rad nekog lika o kaisevima ali tek tu se ne snalazim
Comment