Citroen C5 2,2 hdi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mrcela
    CBC Veteran
    • 23.02.2013
    • 191
    • Zemun
    • Citroen C5 HDi 98 kw

Citroen C5 2,2 hdi

Pozdrav forumašima,
    Imam jedan čudan problem , pali mi grešku P0402 , a nekada i P0400 obe zajedno.
    Znam na šta se odnose greške, ono što ne znam šta još može prouzrokovati ove greške.
    FAP je softverski odrađen kao i fizički uklonjen, prošle godine sam zamenio el. ventil za egr jer mi je palio grešku upravo tu, kada sam ga zamenio palio je opet istu , da bih otkrio da je crko el. ventil koji reguliše rad klapne na usisu bypas venti od tada nije bilo nikakvih grešaka.
    Imam dijagnostiku ELM koja i nije nešto , al posluži za greške i još ponešto.
    Nabavio sam i Lexiu , softver je diagbox V7. 02-56 , gledao sam sve parametre, sve je u granicama dozvoljenog, povremeno regulator na pumpi zna zezati u smislu blagog variranja obrtaja, što se ne primeti na kazaljci ,nego na dijagnostici. Da kažem nisam majstor, radim sebi ono što znam i koliko znam. E da creva vakum su ispravna, el. ventili ispravni , auto vuče bez problema. Negde sam pročitao da može ovo a radi i MAF senzor, gledao sam parametre u granicama su.
    Svaka pomoć dobro došla. Šta da gledam?!
    Last edited by Mrcela; 21.09.2015, 11:30.
    -Жиле-
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Šta ti kaže Lexia, jel treba odraditi Basic settings kad se zameni EGR ?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Mrcela
      CBC Veteran
      • 23.02.2013
      • 191
      • Zemun
      • Citroen C5 HDi 98 kw

Ne, nema problema sa tim.
      Nemože posle godinu dana da traži podešavanja, ako je sve ok. bilo od zamjene el. ventila.
      Last edited by Mrcela; 21.09.2015, 22:42.
      -Жиле-

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

A usisna grana, ikad čišćena, pregledana , EGR sada čist ?
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

EGR sam prošle godine čistio kada mi je crko el. ventil, nije bio čađav, mastan. Sada sam ga blokirao sa pločicom , tako da do toga nije.
          Usisnu granu nisam čistio jer nisam imao problema, a nemam ni sada, u smislu da auto loše radi, vuče , puno troš itd. Jednostavno izbaci tu grešku ili obe zajedno , što se dešavalo kada mi je crko el. venttilod egr-a, a isto tako nako dva dana el. ventil od baypasa turbine iste je greške palio.
          Opterećenje motora je normalno od 20 ili 24- 40 , kada se doda gas mora da ide na 100%, pa na 0 i odmah vrati u granice , na 29 koliko je kod mene. Sve je u granicama.
          Baš sam ovih godina svašta čitao ovako nešto nisam nigde naišao. Da idem majstoru, mnogi će reći ovo što ja i ti znamo, obrisati greše, uzeti pare, i opet u krug ,to mogu i ja.
          Last edited by Mrcela; 22.09.2015, 10:40.
          -Жиле-

Comment

• Mrcela
            CBC Veteran
            • 23.02.2013
            • 191
            • Zemun
            • Citroen C5 HDi 98 kw

Evo da javim rezultate koje sam danas našao, vozio sam auo nekoliko dana i gasio svaki dan grešku, međutim danas se baš iznerviram, uzmem dijagnostiku, opet egr, prevelik protok, uđem u grešku kada imam šta i videti zadan protok je 247 a sada meri 587 skoro duplo sumljao sam na to jer je auto vukao kao lud.
            MAF kada crkne nema normalne voženje i rada motora. Ovde negde vuče falš ili je MAF šalje loše informacije kompjuteru.

Do sada je palio P0402 i ponekad ovu P0400 evo i od preključe koje su vrednosti na maf-u zan li neko šta dalje da gledam? Auto radi normalno i tako vuče.
            Last edited by Mrcela; 28.09.2015, 15:28.
            -Жиле-

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Citam zadnju recenicu. Auto radi normalno i dobro vuce.
              Da si vozac od pre trideset godina da li bi ti u tom slucaju padalo na pamet da razmisljas jos o necemu. Ako radi dobro batali druge sprave i podatke a ako softverski problem utice na rad motora idi kod majstora sa boljim masinama i obukom za njih. I ja imam hdi ali u citroenu nikad te stvari nisam ni gledao.

Comment

• Mrcela
                CBC Veteran
                • 23.02.2013
                • 191
                • Zemun
                • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by miroslavm View Post
                Citam zadnju recenicu. Auto radi normalno i dobro vuce.
                Da si vozac od pre trideset godina da li bi ti u tom slucaju padalo na pamet da razmisljas jos o necemu. Ako radi dobro batali druge sprave i podatke a ako softverski problem utice na rad motora idi kod majstora sa boljim masinama i obukom za njih. I ja imam hdi ali u citroenu nikad te stvari nisam ni gledao.
                To me i buni što motor ni u jednom trenutku nije menjao zvuk, sve normalno radi. Jedino što mi pada napamet , pre mesec dana sam čačkao nešto a laptop slab, spor pa sam duže držao na kontaktu i pao mi je napon na 9 i nešo V, jebiga da nije od toga. Drugo sam sve ispitao.

Problem je što stalno pali istu grešku, a sve mi je poznato koji su simptomi . Simptoma nema grešku pali,ne može to biti normalno.
                -Жиле-

Comment

• miroslavm
                  CBC Senator
                  • 13.02.2007
                  • 208
                  • Beograd, Zvezdara

Ama sto cackas mecku i drndas se sa dijagnostikom? Mozda ti to sokocalo ne valja. Imas ispravan auto i vozaj

Comment

• Zikki
                    CBC Član
                    • 15.01.2007
                    • 52
                    • Beograd

Originally posted by Mrcela View Post
                    To me i buni što motor ni u jednom trenutku nije menjao zvuk, sve normalno radi. Jedino što mi pada napamet , pre mesec dana sam čačkao nešto a laptop slab, spor pa sam duže držao na kontaktu i pao mi je napon na 9 i nešo V, jebiga da nije od toga. Drugo sam sve ispitao.

Problem je što stalno pali istu grešku, a sve mi je poznato koji su simptomi . Simptoma nema grešku pali,ne može to biti normalno.
                    Odakle si, da vidim da te uputim na nekog dobrog majstora za Citroene.

Comment

• Zikki
                      CBC Član
                      • 15.01.2007
                      • 52
                      • Beograd

Ama sto cackas mecku i drndas se sa dijagnostikom? Mozda ti to sokocalo ne valja. Imas ispravan auto i vozaj
                      Da mu je auto ispravan, sigurno mu ne bi bez razloga izbacivao greške prema tome savet da je auto ispravan i da ga vozi nije na mestu. Čak i da ga Lexia zeza, običan ELM327 može da pročita greške, a s obzirom da ih je već čitao i sa ELM327 i sa Lexiom, i da se podudaraju, znači da nije u pitanju greška.

Comment

• Mrcela
                        CBC Veteran
                        • 23.02.2013
                        • 191
                        • Zemun
                        • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by Zikki View Post
                        Da mu je auto ispravan, sigurno mu ne bi bez razloga izbacivao greške prema tome savet da je auto ispravan i da ga vozi nije na mestu. Čak i da ga Lexia zeza, običan ELM327 može da pročita greške, a s obzirom da ih je već čitao i sa ELM327 i sa Lexiom, i da se podudaraju, znači da nije u pitanju greška.
                        Šta je onda P0400 i povremeno P0402 ? Pali grešku i na instrument tabli.
                        -Жиле-

Comment

• miroslavm
                          CBC Senator
                          • 13.02.2007
                          • 208
                          • Beograd, Zvezdara

Sto rece Zikki ako treba da se otkloni sumnja i ja mogu da uputim na dobrog i postenog majstora. Zavisi gde si

Comment

• Mrcela
                            CBC Veteran
                            • 23.02.2013
                            • 191
                            • Zemun
                            • Citroen C5 HDi 98 kw

Vidi , nisi mi od nikakve pomoći sa takvim komentarima, a ja nisam neki šalabajzer. Da li ti vidiš šta piše ovde
                            I da , Citroen nije Mig 29 pa treba neki specijalni majstor.
                            -Жиле-

Comment

• Mrcela
                              CBC Veteran
                              • 23.02.2013
                              • 191
                              • Zemun
                              • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by Zikki View Post
                              Odakle si, da vidim da te uputim na nekog dobrog majstora za Citroene.
                              Da si pogledao sa desne strane vido bi da sam iz Zemuna, kao što sam ja pročitao da si ti iz Beograda.
                              A "majstora " mi je pun k....c! I sam znaš kakvi su.
                              -Жиле-

Comment

Working...
                              X