Dizel motori na novim VW vozilima od 2005

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • karapandza
    CBC Početnik
    • 29.02.2016
    • 1
    • Uzice
    • Mercedes 190 D

Dizel motori na novim VW vozilima od 2005

Zdravo svima,

interesuje me da li neko ima iskustva sa dizel motorima na novijim VW vozilima (od 2005 godina pa do danas)?
    Konkretno me interesuje 1.9 tdi motor na JETTA-ma (2006. - 2010.). Juce sam bas pogledao cetiri JETTA-e i svaka od njih je imala motor 1.9 tdi i svaka od njih je "dimila" na poklopcu za ulje, ne mnogo ali je dimilo. I sta to znaci kod ovih tipova motora? Da li oni po default-u moraju da "dime" ili je to neki los predznak?

Hvala unapred.
    Pozdrav
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

Znaci isto kao i kod starijih presao 123000km i samo baba terala do pijace i po neki put do svalerske krivine
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Sta znaci dimio? Mnogi kazu "dimi" za uljne pare koje su normalne u glavi motora jer se ona najvise greje. To kad vidim da otvaraju poklopac na dekli dok motor radi... a najbolju produ oni sto otvaraju na benzincu koji nema deflektor na dekli pa bude.. ups, ulje po kosulji.

Oteraj izmeri komresiju ako planiras da ti i unuci voze taj auto. ako ne, uzmi auto ako ti se svidja i uzivaj. sta ako je pressao i 300000, moze da ide bar jos toliko dok ne krepa.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kalimero1
        CBC Senator XXL
        • 01.11.2010
        • 318
        • zagreb
        • c5

taj 1.9 im je zadnji dobar motor a u tim godinama mora malo dimiti,poslušaj malo jel ti lupa zamašnjak
        i gledaj uzeti sa5 a ne 6 brzina.

Comment

Working...
        X