Opel Zafira problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vuja990
    CBC Početnik
    • 05.02.2018
    • 3
    • Nis
    • Opel Zafira

Opel Zafira problem

Pozdrav ljudi, imam problem pa bih molio za pomoc
    Obiso sam sve servise u Nisu cak i ovlasceni Opelov servis i dalje problem nije resen pa rekoh vama da se obratim
    Naime u pitanju je Opel Zafira 2.0dti 16v, pali normalno, vuce normalno, sve se normalno ponasa dok ne postigne radnu teperaturu kada postigne radnu temperaturu dobija neravnomeran ler gas kao da se zalice ili pak kao da joj obrtaji padnu za 20-30 obrtaja pa se povecavaju sami, na skazaljci se to ne primecuje nego ja takav utisak imam. i tada normalno vuce i normalno pali samo kada stanem na semaforu radi nenormalno. Na dijagnostici ne pokazuje nikakve greske jedina stvar koja se ne poklapa jeste ta neka zeljena i stvarna kolicina nafte koja varira od 3mg do 11mg. Mnogi su mi pricali da je problem u bosch pumpi tj u mehanici bosch pumpe koju sam zamenio i dalje isto. U ovlascenom servisu su mi rekli da je problem u senzoru radilice i njega sam zamenio ali problem je i dalje tu, probao sam da zamenim i senzor temperature koj stoji na termostatu i dalje je isti ler gas nikako da se unormalizuje, probao sam cak i da skidam pk kais da vidim da nije nesto do njega ali i dalje isto radi. Molio bih za pomoc jer vise ne znam sta moze biti problem a vec dosta para sam bacio na svakojakakve pokusaje. Hvala unapred
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Jesi li proveravao dizne?

Comment

• vuja990
      CBC Početnik
      • 05.02.2018
      • 3
      • Nis
      • Opel Zafira

Originally posted by sErGiO View Post
      Jesi li proveravao dizne?
      Nisam proveravao dizne. Iskreno muka mi je da dajem vise para za proveru svakojakih delova.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Kao prvo taj servis u koji ideš promeni što pre jer ta vrsta "dijagnostifikovanja" kvara gde se menjaju nasumično delovi dok se ne naleti na kraju šta je problem nije svojstvena za onoga ko zna šta radi. Tako znamo i ti i ja da jurimo kvar, nije to poenta. Prvo pronađi majstora koji zna šta radi ili recimo nađi neki specijalizovani servis koji se bavi diznama pa da skinu sve 4 i da ih isproveravaju. Možda je neka zapušena ili pušta previše goriva. Obzirom da si sve drugo zamenio ostaje valjda samo još to

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Slične simptome je imao poznanik na laguni. Majstori menjali sve i svasta. Ler je varirao ali ne i na kazaljci. Gledao auto pola sata i na kraju krenuo da cackam zice. Vidim da ima promene kad cackam zicu na regulatoru pritiska iza raila. Povucem zicu i pokida se izolacija. Unutra zica korodirala do samog punktovanja na dzeku. Prelemili to i auto radi normalno. Posle mi je javio da su nestali jos neki simptomi koje nije ni pokusavao da resi zato sto su se javljali sporadicno tokom voznje bez pravila.
          Ovo ne verujem da je kod tebe slucaj ali majstor mora da ima volje da resi problem i da izgubi vreme sa neizvesnim uspehom.
          Nisi naveo detaljno sta je problem u tim ms na leru. Konstantno su pogresne ili variraju?

Comment

• vuja990
            CBC Početnik
            • 05.02.2018
            • 3
            • Nis
            • Opel Zafira

Sve ste u pravu, Ja sam obiso sigurno 10tak servisa u Nisu, cak sam i u ovlascenom servisu bio gde su mi rekli da je senzor radili i da kod njih kosta isti 12 000 din, naravno otiso sam u prodavnicu delova i kupio zamenski delfiev senzor za 1800din. Niko iz tih 10tak servisa koje sam posetio mi nije reko moras da ostavis auto na par dana da ga prekontrolisemo lepo. Ja verujem da je neka glupost kao sto si reko neke zice jer da je nesto ozbiljnije tipa bosch pumpa znalo bi se vec za taj problem. Uvek ima te trzajeve odnosno nemiran ler gas kad se zagreje. jedino sta me bini je kada izvadim dzek sa senzora temperature auta koji stoji na termostatu on smiri rad i upali ventilator. ali od njega sam poceo da menjam senzore. nov sam bio uzeo iz prodavnice nemoguce mi je da je bio los. Ostalo je jos da se ispitaju dizne, elektronika bosch pumpe i protokomer, sve ostalo sam od delova izmenjao.

Comment

Working...
            X