Tdi zveckanje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Tdi zveckanje?

Pozz drugari, ima li neko ideju sta moze biti. Vec 15k km se cuje kao neko zveckanje, uglavnom kada je auto zagrejan. I u brzini i na leru, tako da nije do menjaca valjda. Sta mislite, da nije mozda lanac uljne pumpe? Za neki dan treba da radim mali servis, da li savetujete da se skida karter i sve to proverava ili samo da teram kao i do sada... Ili moze biti i nesto trece? Vozim i van Srbije pa bih da sredim ako je simptomaticno za neku skoru rikavelu...
    Auto je Lupo 3L 1.2Tdi....

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Zvuk motora je glasniji ali se u pozadini čuje nešto što liči na lupanje lanca.
    ex SAABotražitelj

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Originally posted by stevak View Post
      Zvuk motora je glasniji ali se u pozadini čuje nešto što liči na lupanje lanca.
      Ok, hvala. I ja sam tako mislio. Znaci da se pogleda kad se vec menja ulje....

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Bio sam danas do majstora, savetuje da se promene hidro podizaci, kao nije lose na 240k km da se to odradi, zveckanje se nije culo tj. moglo cuti jer se auto ohladio, kaze ne bi dirao uljnu pumpu. Ja sam ubedjen da je ovo do lanca pumpe tako da sam narucio ceo Febi set za 13000din, ici cu u Austriju, mozda na leto cak do Danske, valjda nije majstorska radionica da zamenim to posle 240k (u najboljem slucaju ako nije km vracana) i 17god. U vezi hidro podizaca, da li smeju kod Tdi Pd da se menjaju samo hidro podizaci, bez bregaste? Vidim po netu, neki kazu ne, menja se iskljucivo u kompletu, ovako moze samo stetu napraviti? I da li uopste dobro promeniti preventivno, iako se ne cuju podizaci, nema nikakvog tik tik tik zvuka?

Comment

Working...
        X