Pozdrav drugari. Ja sam nov na forumu, registrovao sam se iz razloga da bi zatrazio pomoc po sto imam jako cudan problem sa svojim automobilom vec proteklih nekoliko meseci i postaje sve vise primetno. Naime radi se o Pezou 307 2.0 HDI 66kw 90 ks bez plivajuceg zamajca da naglasim. Naime radi se o tome da je auto izgubio tu startnost, jako sporo ubrzava pogotovu od nekih 90-100 na sat pa na dalje, obrtaji bas ocajno pune, inace graviran je na 210. Takodje jedna od glavnih stvari je da je skocila potrosnja goriva i to za duplo. Tipa krecem se cetrvrtom 70, bord kompjuter izbacuje potrosnju od 8,5 litara gde je moj auto ranije trosio oko 4 litre. Na vozilu je skoro radjen mali servis kao i veliki prosle godine negde na leto. EGR je ugasen softverski i zatvoren je fizicki onaj deo gde idu gasovi od EGR-a ne bas EGR nego onaj deo kod u****, zatvoreno je sa parcetom debelog lima iz razloga da se ne bi istopio, nadam se da me razumete iz razloga zato sto je riknuo i auto je imalo gresku ANTI POLUTION i desavalo se da ne prima gas uopste. Takodje protokomer je zamenjen i medjutim problem je i dalje tu. Takodje sama slabost automobila se vise primeti dok je vozilo hladno, a i kada se zagreje ne daje neke vece promene. Takodje mogu naglasiti da se desava da tipa dam gas u trecoj na 2000 obrtaja, obraji skoce za 100,200 zatim zastanu pa nastave da pune. Set kvacila je promenjen pre dve nedelje i sipano je novo ulje u menjac, tako da ne mislim da se radi oko toga ponovo, jer tada je auto proklizavalo i bilo je vreme za zamenu, dok je ovo sada druga stvar. Bio bi vam jako zahvalan na pomoci ako bi neko znao sta bi to moglo biti po sto je pocelo jako da smeta. Mnogo cesce posecujem pumpu a i takodje samo ubrzanje auta je izgubljeno pa za jedno 50% ako mogu tako da kazem. Izvinite ako je post malo duzi, nadam se da nije problem. Unaped hvala.
Potrebna pomoc Peugeot 307 2.0 HDI 66kw 90 ks
Collapse
X
Comment