Pozdrav svima, već sam na raznim stranama pokušavao da nadjem neki predlog kako da rešim problem, pa rekoh da pokušam i na ovom forumu ako ima dobrih duša da pomognu......
Imam Scenic 1.9dci, 2002. i od pre 3 nedelje je počeo da mi radi neravnomerno na leru, naročito kada je i klima uklučena (sad po vrućinama
). Inače, nemam problem sa paljenjem i dobro vuče, tj. nisam primetio da se guši ili trza u vožnji. Bio sam u ovlašćenom servisu na dijagnostici i nisu pronašli ništa konkretno. Čak su mi i stavljali druge dizne i on se isto ponašao (bar su mi tako rekli
). Čuo sam za savete da probam sa Wynn's tretmanom (mada ne znam da li je on dobar za ove common rail motore) ili nekim drugim aditivom, ili da sipam dvotaktol i malo ga nagazim (da se pumpa podmaže). Još nisam stigao da probam ništa od ovoga, a problem mi ne prestaje. Inače. iskreno se nadam da nije do pumpe jer je auto po cajgeru prešao 75.000 a mislim da je realno 90-100k, pa mi se ipak čini da je suviše rano.
Ako neko ima neki savet ili je već imao pa rešio sličan problem, pomagajte.......
Imam Scenic 1.9dci, 2002. i od pre 3 nedelje je počeo da mi radi neravnomerno na leru, naročito kada je i klima uklučena (sad po vrućinama

Ako neko ima neki savet ili je već imao pa rešio sličan problem, pomagajte.......
Comment