E sada pitanje...Malo je nezgodno, ali sta da radim nemam drugog nekog....Inace servis ( zamena ulja i filtera) zakazan za subotu pa ce pogledati i ovo, ali nisam moga da cekam toliko dugo. Da predjem na stvar. Od juce mi je motor promenio zvuk, nekako vise brunda, tj. cuje se kao stari dizeli, jace kada je hladan a kada se zagrije manje, ali ipak 'brunda' vise nego pre. E sada znam da ovo nije najzahvalnije pitanje, pa cu zato napisati sta sam sve sam probao. Dakle u pitanju je 323 DITD, 2001god, presla 138600km, ulje i filteri menjani pre 8600km, ulje sipano Mobil 1 Super FE specijal 5w30. Filteri KNEHT.
Pustio sam motor da na leru radi sa upaljenom klimom 30 min., postigao je radnu temperaturu i nije temp. vise rasla. Proverio sam rashladnu tecnost i sve je u redu. Ulja ima dovoljno. Na izduvu se ne pojavljuje ni dim, ni voda. Sta vi mislite da bi moglo biti po sredi???? Ako imate jos neko pitanje o pojedinostima kojih se sada ne mogu setiti slobodno ga postavite.
Srdacan pozdrav....
Pustio sam motor da na leru radi sa upaljenom klimom 30 min., postigao je radnu temperaturu i nije temp. vise rasla. Proverio sam rashladnu tecnost i sve je u redu. Ulja ima dovoljno. Na izduvu se ne pojavljuje ni dim, ni voda. Sta vi mislite da bi moglo biti po sredi???? Ako imate jos neko pitanje o pojedinostima kojih se sada ne mogu setiti slobodno ga postavite.
Srdacan pozdrav....
Comment