Renault Clio 1.5 dCi - servisiranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • samsung
    CBC Veteran
    • 09.04.2005
    • 107
    • Banovci Dunav

Renault Clio 1.5 dCi - servisiranje

Imam clia 1,5 dci skoro 3 godine-kupljen nov.Interesuje me kakva su iskustva i preporuke sto se tice servisiranja tog motora.
    Do sad sam presao 48.000 km bez ikakvih problema.
    Ulje(sintetika) i filter ulja sam menjao u posetku na 15.000 ali sam sad smanjio na 10.000.
    Filter vazduha i goriva sam menjao samo jednom na 30.000 km.Neznam da li i tu smanjiti interval zamene ili da to uradim na 60.000 km?Da li je mnogo terati te filtere 30.000 km u nasim uslovima?
    Na kojoj kilometrazi se kod tih motora menja zupcasti i klinasti kais u praksi s obzirom da u servisnoj knizici pise da se to radi na 120.000 km??

E sinko filtere menjaj sve najkasnije na 10 000 da ne bi iskusio
    sta znaci kad motor dobije ekoloski doping .
    Uzmi lepo filter nafte pa ga preseci posle zamene i imaces sta da vidis sta se u njemu sve naslo ( samo sto krokodila nema ) .
    Konkretno kod tebe je filter nafte pravi primer francuske gluposti .
    To konstruktivno resenje je cist promasaj .
    A tek kolektor pritiska komon rejl sistema radi ga delphi i nije galvanizovan zardja kao da je pravljen na casovima tehnickog u osnovnoj skoli . spolja su ga ofarbali a iznutra nista ni galvanizacija niti neki iole otporan materijal na koroziju .
    E kad se tu lepo napravi ona sitna korozivna prasina pa uleti u dizne da vidis veselja.
    imam dosta iskustva sa kvarovima ali su francuzi ubedljivo najcesce musterije .

Zato ih kupujte sto vise i ne menjajte filtere ( blago meni )

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Servisiram Megane 1.5dci u servisu. Interval je 10k i menjaju i filtre.

Kakva su iskustva sa dci motorima sto se tice trajnosti? I na sta da obratim paznju, sta je najslabiji deo?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• gordi014
        Moderator
        • 02.10.2004
        • 1049
        • Valjevo, Srbija
        • PEUGEOT 206 XS 1.6

Dizne su im strašno osetljive, ne trpe loše gorivo.

Comment

Working...
        X