Interkuler i njegovo izmeshtanje na vozilu u branik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Interkuler i njegovo izmeshtanje na vozilu u branik

Drugar je stavio na krajzlera lebaron, ili kako vec veci hladnjak zbog pregrevanja auta.. Samim time je morao da izbaci interkuler jer nema mesta pa sam ga ja nagovorio da ga spustimo u branik ispod fara nekako.

Za tu akciju nam trebaju kvalitetne cevi i creva...

Zna li neko gde mogu da se nabave, nekog ko vari... pravi...
    Da li je bolje da radimo od prohroma, aluminijuma ili od obicnog celika? Posto su uglavnom uvek nauljene tankim filmom iznutra, pretpostavljam da ne bi bilo korozije?

Ajmo strucnjaci, svaka pomoc je dobrodosla...
    Hvala svima unapred!

A da prosto ugradimo interkuler gde nejbolje lezi i onda od debele zice modelirati cevi pa odneti kod ovih sto prave auspuhe da naprave po modelu?
    Pozz
  • Ivan_R5
    CBC Član
    • 14.12.2006
    • 55
    • Split / Solin

Zašto se auto uop?e pregrijava? Da li je serijski ili modificiran?

Za cijevi ?e bit dovoljan najobi?niji neh. ?elik (inox) 304 ili ako želiš da lipše izgleda (sjajnije) - ve?e kvalitete tipa 316. Za povezivanje uzmeš armirano gumeno crijevo testirano na tlak, ne znan odakle si pa ti ne mogu re? di kupit sve.

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Pa ja sam dripac sa vrachara
      Salim se, Beograd ali i Dubrovnik
      Ovo resavamo u Bg.
      Idemo u nekoliko auspuh servisa pa cemo da vidimo sta i kak, zar ne?

Ne bi trebalo skupo da bude... Metar obicne cevi auspuha je oko 7-8 e...
      Drugar je zvao ali mu je lik koji pravi gumena creva rekao da su armirana ali ih on peche na 120 stepeni??? Zna li neko nesto o ovome? Gumena creva nam trebaju samo na par mesta radi kachenja na interkuler...
      Hvala

PS: Auto se pregrevao jer je hladnjak bio potpuno zapushen a samo dve cevcice su bile prohodne... Iz predostroznosti je drugar uzeo veci...

Comment

• Pole
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 363
        • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by g60
        PS: Auto se pregrevao jer je hladnjak bio potpuno zapushen a samo dve cevcice su bile prohodne... Iz predostroznosti je drugar uzeo veci...
        stavio je veci hladnjak i interkuler napolje da ne pretera pa da mu se auto smrzne sad ( shala )

pa koliki je taj pritisak i temp. u interkuleru kad trazite neka ekstremna creva

pritisak je cini mi se oko 0,5 bara sto nije strasno

ja mislim da su dovoljna obicna pancirna samo od nekog dobrog proizvodjaca
        zasto krava nosi zvonce...?...?...?
        pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Ma problem je zbog temperature... Ova nasha creva su izgleda kurton... Kaze i sam covek koji ih proizvodi... Armirana su i peche ih na 120 stepeni.
          Posle interkulera i nije toliko bitno
          Ma pasce cev od auspuha pravilno modelirana i mali komadi creva na ulazu i izlazu iz interkulera sa selnama...
          Ako mu ne valja, lako ce da ih menja posle a i bice mnogo bolje jer nece imati ama nikakav gubitak kompresije... Dodje mi i kod sebe na koradu to da uradim.... Bas sam pipkao cevi kako su mekane... Originalne.
          Pozz

Comment

Working...
          X