Renault Clio 1.5dCi 65KS 2003.god.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vucko
    CBC Član
    • 06.08.2007
    • 88
    • Belgarde

Renault Clio 1.5dCi 65KS 2003.god.

Prolemcici:

1. Jel' znate kod koga da odem da mi ocisti EGR ventil na Cliu?

2. Povremeno nece da se iskljuci alarm (blokada) kada se auto startuje, pa samim tim nece da upali. Skines kontakt, izvadis kljuc, pa sve ponov i bude OK.

Hvala!
  • vucko
    CBC Član
    • 06.08.2007
    • 88
    • Belgarde

Aman ljudi,

Jel' ima neko nekog majstora da preporuci za ove problemcice (elektronicar i mehanicar).
    Nisam toliko "blizak" sa Renaultom, pa ne znam kod koga da odem.

Pozdrav!

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Ja sam to uradio u servisu MM Rajkovic u malom mokrom lugu, buduci da ovlasceni servisi nisu hteli da ciste EGR, zasto nisu hteli ne znam.

Evo ti broj:

011/3471-022, 3471-023

Ujedno pitaj i kako da dodjes do njih, ako vec kod njih to budes radio.

Naplatili su mi oko 2000 dinara i usput pregledali trapove.

E da, i mogao si da udaris search, ja mislim da sam ovo isto napisao jedno 5 puta.

Pozdrav.

Comment

• vucko
        CBC Član
        • 06.08.2007
        • 88
        • Belgarde

E pa zaboravih da se zahvalim.
        Odvezla je moja drugarica Clio i zavrsili su posao.

Hvala!

Comment

• nenasan
          CBC Član
          • 15.10.2007
          • 73
          • Šabac

Pregledajući stare teme uočio sam u ovoj da je"CAR" čistio EGR ventil.
          Pa te pitam da li si ti uočavao neke probleme sa radom motora ili si ti to onako uradio da ispoštuješ teoriju.
          Ako si imao problem kako se manifestuje i uopšte da li si posle toga uočio neko poboljšanje.
          Takođe da li si video kako izgleda egr kada ga je majstor skinuo da li je mnogo zaprljan.
          Ja sam na Astri sam čistio ali na Laguni ne znam gde je a čuo sam da treba redovno čistiti.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Odradio sam jer sam na vise mesta procitao da treba a i cinilo mi se da je auto poceo malo da dimi - videlo se nocu u svetlima vozila iza, pa kao ajde da se odradi to, ionako je vreme.
            E sad, da li je to bilo zbog toga ili ne, uglavnom kad je EGR ociscen dima vise nije bilo. Posle toga sam cak proveravao, vozio sam drugi auto iza Lagune i kako god da se vozi nije se video dim.

Nakon ciscenja EGR-a sam po preporuci majstora odvozao po auto putu 30-ak kilometara, na nekih 4000 obrtaja i mozda 150-160 km/h.

Da, bio je cadjav EGR, ne onoliko koliko sam vidjao na slikama po internetu ali ipak jeste. Kad je skinut EGR ociscene su i one cevke od cadji takodje...

Comment

• nenasan
              CBC Član
              • 15.10.2007
              • 73
              • Šabac

A da li si osetio da ti auto nešto bolje ide ,vuče ili bilo koje poboljšanje.
              Pitam te to jer bih time opravdao da mi auto nešto lošije ide nego pre
              mada mi ne čadi osim na nekih 4000 pa naviše obrtaja i to kada ga turiram, u vožnji uopšte ne čadi (bar mislim).

Comment

• plum
                CBC Član
                • 08.01.2008
                • 10
                • Novi Sad

I ja imam slicnih problema na Megane II 1.5dCI. Naime lampica za kvar na motoru svetli, dijagnostika kaze da je problem na EGR-u. Vozio ga na servis, majstor navodno procistio EGR, obrisao gresku, ali lampica ponovo gori.
                Predstavlja li ovo veliku opasnost za turbo i da li motor losije vuce sa problemom na EGR-u ?

Comment

Working...
                X