RENAULT Megane 1.5 dCI 82 KS 09/2003 - trese na leru !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ugljesa
    CBC Član
    • 07.12.2004
    • 60
    • Beograd

RENAULT Megane 1.5 dCI 82 KS 09/2003 - trese na leru !!!

Citao sam po forumu da je max brzina za 1,5dci (82ks) 170km/h. Skoro sam uzeo megana 09/2003 i cepao sam ga 185-190km/h na autoputu ns-bg, zao mi je sto nisam slikao, da ne bude da lazem, i mozda jos 1000 obrtaja do blokade, ali nisam smeo vise, nisam zamenio zupcasti kais a auto je kupljen polovan, merac za ulje mi je slomljen tako da nisam ni znao koliko ulja imam u motoru, pa nisam hteo da guram do maksimuma. Po ovome, vozio sam u 5oj brzini na 4000 obrtaja 185km/h. Da li je moguce da moze da cepa 200 na 5000 obrtaja gde mu je blokada? Inace, moj megan je bio van, kupljen u francuskoj na aukciji, ima manuelnu klimu, abs, muziku, kontrole na volanu, daljinsko centralno zakljucavanje, bord komp i sl. Meni normalne potrosnje trosi, po bordu, na otvorenom 3,8-4l, po gradu 6,3 - 6,6l. Meni je to sasvim ok. Servis sam platio 18.200 delovi i 4000 ruke. Servis je obuhvatio set spanera, zupcasti kais, kanalni kais, filter klime, vazduha, nafte i ulja, 5 l elf ulja, neka podloska spanera ili nesto slicno. Recite mi jel i vama kocnica na meganu izuzetno jaka? meni je trebalo 10 dana da se naviknem da ne zakivam. diskovi su na sva 4, mislim da dobos i ne postoji, zar ne? platio sam ga 6.800 na ime, jel to ok cena? znam da je prag bio nasukan i da je radjen, drugo nista, vodio sam majstora, sve sto je osteceno tako je i ostalo. Sveukupno, jako sam zadovoljan autom. Mane: meni nekada vise treska na leru, nekada ne treska uopste, ne znam da li zavisi od temp. motora, mada po pokazivacu je na radnoj temp. i kada treska, stvarno ne znam sta moze biti uzrok. Ako neko ima neku ideju sta bi moglo biti neka me prosvetli
    1998 Volvo S40 2.0i dohc 140ps
    2003 Renault Megane II 1,5 dci 82ps
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

Citao sam po forumu da je max brzina za 1,5dci (82ks) 170km/h. Skoro sam uzeo megana 09/2003 i cepao sam ga 185-190km/h na autoputu ns-bg?
    Svaki "cajger" laže oko 10 %, neki više, neki manje... tako da je tih 185 km/h tu negde oko 170 km/h

Comment

• Ugljesa
      CBC Član
      • 07.12.2004
      • 60
      • Beograd

pih, ja se ponadah da je moj neka extra serija

Comment

• dusanns
        CBC Veteran
        • 03.06.2007
        • 199
        • Novi Sad

Re: RENAULT Megane 1.5 dCI 82 KS 09/2003 - trese na leru !!!

Originally posted by Ugljesa
        ... Mane: meni nekada vise treska na leru, nekada ne treska uopste, ne znam da li zavisi od temp. motora, mada po pokazivacu je na radnoj temp. i kada treska, stvarno ne znam sta moze biti uzrok. Ako neko ima neku ideju sta bi moglo biti neka me prosvetli
        Meni odma pada jedna stvar na pamet a to je plivajuci zamajac ALI nisam siguran
        da taj 1.5 dci 82 ks ima plivajuci ili obican jer znam da se on stavlja na malo jace motore preko ~ 100 ks.
        Ja na 1.9dci 120ks imam takav i na Stilu 1.9 JTD 115ks sam imao isto pa mi je dosao glave (polovan 500e).
        Mozda gresim ali to sto si opisao su simptomi havarije zamajca.
        http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• Ugljesa
          CBC Član
          • 07.12.2004
          • 60
          • Beograd

Danas sam pratio i ne trese. Moze li da bude od temperature, ako je hladinije da je nafta zgusnutija? Danas je bio topao dan i sve je bilo ok

Comment

• click
            CBC Veteran
            • 13.09.2007
            • 128
            • Beograd

Tip: posto ti je slomljen merac nivoa ulja, svaki put kada palis auto na dislpleju borda pokazuje ti da je nivo ulja OK, ako pritisnes nakratko dugme za ponistavanje parcijalne kilometraze, pokazace te kockicama (1-6) koliko ima ulja u motoru, tj u karteru.
            Sto se tice tresenja, meni se cini da je to do nosaca motora. Obrati paznju da li ti se to desava kada auto stoji na vecoj ili manjoj nizbrdici/uzbrdici, onda hoce i malo da se cuje. Obicno odlazi gornji nosac, koji se nalazi u ravni ispred suvozaca, i moze se oglasiti metalnim prizvukom, tj. rezonancom na 1800 rpm i ponekad se trese cela instrument tabla, kao i GII dizel, sto bi rekao moj majstor, kao u tramvaju..
            Savet za dugotrajnost: nemoj da ga teras preko 3500 rpm, dizel je u pitanju, pokretni delovi su tezi nego kod benzinca, vece su sile inercije.. Pozdrav Lepo se navozaj, ako treba jos neka pomoc, pitaj, tu sam..

Comment

• Ugljesa
              CBC Član
              • 07.12.2004
              • 60
              • Beograd

Znam za to. Do sada mi je pisalo corect (francuski), ali ne znam koliko mogu da se oslanjam na to. Nesto mi je sigurnije da pogledam na meracu. Video sam kod vecine megana i clia da je taj merac slomljen, ne znam zasto, verovatno zato sto su plasticni. Danas je predeo kao maca, stvarno ne znam zasto mi se ono desavalo. Ima jedna stvar koja je zanimljiva, a ne znam znaci li sta. Kada se nalazim na uzbrdici i krecem u rikverc treba mi izuzetno, izuzetno jak gas ili pocinje jako da trese. Moze li to biti nosac motora?

Comment

• click
                CBC Veteran
                • 13.09.2007
                • 128
                • Beograd

Ako je samo u rikverc, i ako se trese, 90% je nosac motora (ili menjaca)

Comment

• ivicam
                  CBC Početnik
                  • 11.10.2007
                  • 2
                  • Smed.Palanka

Ja imam slican problem, Megane 2001, 1.9 dCi. Kad je hladan na leru trese, kada se ugreje prestane i sve radi normalno. Jedan majstor mi kaze da je zaprljana neka od dizni, a da i kad ga isturiram malo takodje smiri rad. Znaci na leru kad je broj obrtaja 900 trese, kad dam gas negde oko 1100 obrtaja prestaje. Sta bi moglo da bude zamajac, drzac motora, dizna... ???
                  Molio bih za Vase misljenje!

Comment

Working...
                  X