Renault Laguna 1.9 dCi - senzori pritiska u gumama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenasan
    CBC Član
    • 15.10.2007
    • 73
    • Šabac

Renault Laguna 1.9 dCi - senzori pritiska u gumama

U stvari taj koristan deo opreme ne pokazuje nikakvu promenu, čak kada se skroz izduva guma ne pokazuje ništa, nisam išao na dijagnostiku jer u ŠAPCU samo menjaju delove staro za novo falš, a da se niko pre toga ne potrudi da majstorski našteluje parametre. U prilog tome dodajem da sam sam popravio levi podizač stakla, čitač kartice i senzor spoljne temperature a u servisu VUKOVIĆ su odmah hteli da mi uzmu kintu u fazonu to mora da se menja 20000 din. podizač oko 20000 čitač kartice možda! Za senzor temp. nisu znali cenu. Da li je još neko imao sličan problem i u čemu je fora, mada mi je prijatelj na jednoj univerzalnoj dijagnostici provalio da su pritisci u gumama 0.0, ali on nije znao da našteluje, jebiga čovek nije ovlašćen ali ima dobru volju. Ako neko zna bio bih zahvalan, inače da dodam komentar NE KUPUJTE LAGUNU SA 17 COLL GUMAMA, MOJA ŽENA JE POMISLILA DA IMAM LJUBAVNICU KADA JE VIDELA RAČUN ZA NOVE GUME PA SADA MORAM DA NABAVIM 16-ICE IPAK SU TE GUME JEFTINIJE.
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: senzori pritiska u gumama laguna grand 1.9dci

Pa jedino da svratis do Beograda u neki od servisa na dijagnostiku i ujedno podesavanje, zakazes i svratis. Nije bas toliko kompleksno to oko pritiska u gumama, trebalo bi odmah da vide sta je problem.

Napisao sam na prethodnoj temi da se meni desavalo zbog jednog neispravnog senzora da pocne da prijavljuje los pritisak i na drugom tocku, i kad je taj neispravan zamenjen onda je i ovaj drugi radio kako treba. Koliko vidim po netu dosta ljudi se zalilo na to oko senzora za prtisak, i obicno se sve svodi na to da se zameni neispravan. Ja barem nisam procitao da je problem nesto ozbiljnije od toga, a jedno vreme sam bas guglao da vidim sta su najcesci problemi sa lagunama.

Mislim da nema lagune kojoj barem jednom nije menjan neki od tih senzora, ali dobro, nije skup pa je jos i prihvatljivo.

Vidjao sam da ljudi cak i iskljucuju to, posto moze da se iskljuci da vise ne prati pritisak i ne prijavljuje greske, cak je kod vulkanizera skoro bio neki tip sa lagunom koja uopste i nema senzore u tockovima - kao ne treba mu. Ali bolje da sredis ti to, makar negde u BG-u, bas je korisna stvarcica.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Re: senzori pritiska u gumama laguna grand 1.9dci

I jedno glupo pitanje, svaki tocak je na svom mestu? Nisu menjana mesta ili nesto slicno, posto tad pogotovo nece raditi merenje pritiska.

Comment

• nenasan
        CBC Član
        • 15.10.2007
        • 73
        • Šabac

ok hvala na savetu za servis u bgd .Za točkove ne znam da li su menjana mesta jer je auto iz italy stigao bez ikakvih mana pa čak i to nisam smatrao da je greška sve dok nisam menjao zimske gume pa tada svatih da tabla ne prijavljuje grešku a onda sam da bih dokazao manu na upaljenom autu izduvao gumu i ustanovio da on ne pokazuje ništa ali kao da je možda neko to i namerno isključio kao što ti kažeš jer nije hteo da da money za popravku."i dalje verujem da su italijani naj gori u održavanju perifernih stvari na autu ali zato svaki motor extra radi bar je to moje iskustvo sa više automobila pa stim u vezi mislim da si u pravu sigurno su žabari isključili senzore usled kvara da ne daju pare"

Comment

• nenasan
          CBC Član
          • 15.10.2007
          • 73
          • Šabac

eh da,zaboravih da pitam da li neko zna da li je neko u srbiji konačno počeo da rastura lagune dvojke,jer sve te sitnice kao što je el podizač nerealno košta za naše realne džepove pa na primer naći 16 coli felne za reno je umetnost da je najnoviji model vw u šapcu ima šta hoćeš ali reno ništa.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Cek, cek, tebi ne prijavljuje bas nikakve greske u vezi pritiska, npr. ne pali lampicu "stop" ili "serv", ne trepere one gume na displeju, ili svetli ona crvena lampica sa nacrtanim probusenim tockom? Ako je tako onda je stvarno iskljuceno, pogotovo sto kazes da je pritisak bio 0 na dijagnostici, a treba lepo da ispise koliko je tacno...

A za menjanje sa 17 na 16 felne, ne znam da li mozes tek tako da promenis. Koliko sam ja skapirao tu ima razlike u senzorima za pritisak, diskovima, plocicama itd.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Naravno, ako mislis na celicne 16ice. Ali sad sam tek skapirao da pricas o alu 16icama.

Comment

• nenasan
                CBC Član
                • 15.10.2007
                • 73
                • Šabac

Da, tako je ništa ne pali a i pokazuje 0.0 tako da je verovatno isključeno ipak si u pravu moram kod ovlašćenih no dobro nije ni to skupo samo da mi ne izmišljaju cicipufne sa kataklingerima koje koštaju čudo para, tako su mi kod Komnenovića za vektru rekli da je otišao ECM ili ti komp. a ja ti lepo tražio šifre kvarova pa u auto dati provalim da je pedala gasa,sitnica komp je 1000 evropljana a pedala 260 pa koje tu lud i ne budem lenj pa odem kod Luke u Kraljevce gde mi čovek potvrdi takođe da je pedala a da mu to nisam nagovestio.Jebiga malo je poštenih pa sam uvek spreman da to proverim i pošteno platim i častim ako je to to.HVALA još jednom na poruci pa se pišemo sutra ako zatreba

Comment

• mvcoma
                  CBC Početnik
                  • 18.12.2009
                  • 1
                  • Beograd

Re: Renault Laguna 1.9 dCi - senzori pritiska u gumama

pozdrav svima... jedno pitanje. ja imam slican problem i zanima me gde se moze naci taj senzor tj. ko radi zamenu i koliko kosta.
                  hvala unapred

Comment

• Taunus L
                    CBC Član
                    • 19.08.2007
                    • 73
                    • Niksic

Re: Renault Laguna 1.9 dCi - senzori pritiska u gumama

Kod ovlascenog servisera, a u Crnoj Gori kosta 46 eura

Comment

Working...
                    X